Op zondag ben ik meestal niet zo met mijn telefoon bezig. Het is de dag van lang in bed blijven liggen, spelende kinderen in de ochtend en samen in bed tv kijken. Daarna uitgebreid ontbijten met een gedekte tafel en liedjes luisteren. Maar het is ook de dag dat Pippa weer naar haar vader gaat, Nova in de middag in bed ligt, en Sebas en ik echt even een paar uurtjes ‘rust’ hebben. Meestal vult hij die in met gamen, Youtube uitspelen of een klusje. Ik gebruik die tijd meestal om even wat de doen voor de blog, of om gewoon een spelletje te spelen of een boek te lezen. Niet echt direct de content die ik op Instagram móet plaatsen. Op zo’n dag heb je dan ook gelijk een stuk minder interactie en dat mis ik dan wel. Dus deed ik afgelopen zondag een Instagram Story Quiz, gewoon voor de leuk.

Ik had echt niet verdacht dat er zo massaal gereageerd zou worden. Meestal worden mijn stories door zo’n 150 mensen bekeken, dit keer ging het ver over de 200. Blijkbaar houden jullie wel van een vraagje of 10. Wat mij nou leuk leek, was om toch nog eens wat meer achtergrondinfo bij deze vragen te geven. Dus daarom de 9 vragen die ik jullie in mijn Instagram Story Quiz voorlegde!

De Mamagisch Instagram Story Quiz

Vraag 1: Hou oud ben ik?

Blijkbaar zie ik er nog zo lekker fris en fruit uit want veel volgers klikten op het antwoord 31. Zelfs 29 werd geregelmatig nog aangevinkt. Maar in werkelijkheid ben ik toch echt al 33 en hard op weg naar 34.

Vraag 2: Wat voor werk doe ik?

Het is natuurlijk een beetje een instinker als ik je de opties Docent Nederlands, juf en ZZP-er geef. De meesten wisten natuurlijk wel dat ik juf ben. Maar wist je dat ik lang heb getwijfeld om docent Nederlands te worden, mede door mijn voorliefde voor taal en lezen? Ook ZZP-er was natuurlijk een beetje tricky omdat ik naast mijn werk natuurlijk wel mijn blog heb. En hoewel ik nog wel de droom heb om daar mijn primaire werk van te maken, is het nog niet gebeurd.

Vraag 3: Hoeveel honden hebben wij?

Dat bleek voor velen ook een moeilijke vraag. Nou snap ik dat wel, want er zijn natuurlijk niet heel veel mensen met 3 honden. En eerlijk, het is best een huis vol. Ik had namelijk al 2 Labradors voordat ik Sebas leerde kennen en hij had net een Staffordpup in huis. En ach, waar je er met 2 moet lopen, kan die derde er ook nog wel bij.

Vraag 4: Welke serie kijk ik op zondag?

Voor degenen die mij al langer volgen op Instagram was dit natuurlijk een eitje. Het is natuurlijk #CSIzondag! Heerlijk een avondje moord en doodslag. Helaas zijn we wel al bijna bij het einde van 15 seizoenen, dus we moeten maar eens gaan bedenken wat we daarna gaan doen.

Vraag 5: Wat vind ik belangrijk?

Hier werd gelukkig massaal op het goede antwoord gestemd. Ik vind het mooiste plaatje of veel geld verdienen met mijn blog namelijk echt niet heel belangrijk. Wat ik wel met stip op één heb staan is het eerlijk zijn over het ouderschap. Nou, dat weten de lezers hier vast ook wel. Het ouderschap is prachtig maar vaak ook echt niet wat je ervan verwacht had. En dat mag. Dus laten we voor anderen de schijn niet ophouden.

Vraag 6: Wat mis ik het meest tijdens mijn dieet?

Nu de teller bijna op -10kg staat, vind ik het steeds makkelijk worden om dingen te laten staan. Nu moet ik zeggen dat ik eigenlijk maar weinig echt moeilijke momenten heb gehad de afgelopen 2 maanden. Dat is natuurlijk wel heel fijn. Maar wat ik af en toe echt wel mis is gewoon een koekje. Even lekker iets om op te knagen, iets knapperigs. Brood is voor mij prima vervangbaar en ook chocola kan ik prima missen, hoeveel veel van jullie daar toch anders over dachten, haha.

Vraag 7: Wat is mijn liefste hobby?

Dat was natuurlijk ook een eitje en bijna iedereen had dat goed. Het is natuurlijk het maken van muziek. Hoewel ik ook uren kan besteden aan haken, komt dat echt met vlagen. Nu ben ik er weer driftig mee bezig omdat ik geïnspireerd werd, maar dat ligt ook gerust maanden stil. Sporten deed ik voor mijn zwangerschappen heel veel, vaak wel 5 dagen in de week. Toen vond ik dat heel leuk en fijn, maar tegenwoordig ben ik er niet zo veel meer mee bezig. Mede natuurlijk door die vervelende longen wat me heel lang belemmerde in het opbouwen van conditie.

Vraag 8: Hoeveel volgers is mijn doel voor dit jaar?

Na de 10 daagse Instagram challenge van Michelle van Laar in mei, stelde ik mezelf het doel om die challenge de hele maand juni door te trekken. Ik zag mijn volgersaantallen rap stijgen en dat was natuurlijk heel leuk. Ik stelde mezelf het doel van 1000 volgers aan het eind van dit jaar. Maakte tussendoelen per maand en ging aan de slag. Inmiddels loop ik ruim een maand op mijn planning voor en ben ik er van overtuigd dat ik mijn einddoel zeker ga halen. Nu nog bedenken wat ik daarna ga doen!

Vraag 9: Welke eigenschap past bij mij?

Hier moest ik stiekem wel een beetje om lachen. Er waren namelijk serieus mensen die mij georganiseerd en opgeruimd noemden. Hahahaha, nou jongens, ik ben verre van dat. Ik zou willen dat ik wat meer The Home Edit of Marie Kondo was maar het zit gewoon niet in me. Wat ik wel heb is een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Een eigenschap die me veel brengt, maar die zich ook regelmatig tegen me keert want ik neem veel te snel te veel werk op mijn vork.

Nou, dat waren ze! Zo leuk om nadien de DM’s te krijgen met hoeveel vragen jullie goed hadden. Er waren zelfs een aantal met alle vragen goed, toch best knap, ook al was het soms meer gokken dan wijsheid. Hoe dan ook, het was onwijs leuk om te doen en deze Instagram Story Quiz gaat zeker nog een keer in de herhaling! Volg je me nog niet op Instagram, doe dat dan snel door mijn profiel te bezoeken! Dan help je ook gelijk mijn doelen te behalen!

Wat wist jij nog niet over mij?

liefs kirsten