Hoe heb jij de wereld laten weten dat je kindje was geboren? Naast het traditionele geboortekaartje zijn er tegenwoordig vele andere leuke items die je kunt gebruiken bij de geboorte aankondiging. In deze blog laat ik je een paar hele leuke voorbeelden zien!

Hoera! Er is een kindje geboren!

De geboorte van je zoon of dochter is natuurlijk iets wat je het liefst aan de hele wereld kenbaar wilt maken. Het is een moment in je leven dat uitbundig gevierd mag worden. Je bent mama of papa geworden, of misschien was je dat al maar is er nieuw lid aan jullie gezin toegevoegd. Vele ouders sturen een geboortekaartje naar hun vrienden en familie maar het is natuurlijk ook heel leuk om jullie huis te versieren voor de komst van dit nieuwe gezinslid.

4x een toffe geboorte aankondiging

Pak de slingers en hang de vlag uit want jullie baby is geboren! Ik nam een kijkje in de webshop van Geboortebordwinkel en vond daar hele toffe inspiratie die ik graag met je wil delen. Met deze vier toffe geboorte aankondigingen laat je de hele wereld weten dat het bij jullie feest is!

Een geboortevlag

Heb je een vlaggenhouder? Kies dan voor deze originele geboorte aankondiging. Een geboortevlag is bij uitstrek de manier om je hele straat te laten zien dat er bij jullie een kindje is geboren. Het leuke aan deze vlaggen is, is dat je gewoon op je bestaande vlaggenstok kunt bevestigen en dat je ze helemaal kunt laten personaliseren. De geboortevlag wordt gemaakt van echte vlaggenstof. Deze stof heeft als kenmerk dat het luchtdoorlatend is, zodat de vlag ook bij een beetje wind kan blijven hangen (max windkracht 5/6). Daarnaast is zo’n geboortevlag is ook nog een heel duurzaam, want als je een beetje rekening houdt met het design, kun je de vlag jaarlijks uithangen met de verjaardag!

Geboorte aankondigingen: geboortevlag

Een raamsticker

Wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet is het raamsticker geboortebord. Waar ik zelf vlak voor de geboorte van Nova nog in de weer ging met krijtstiften en hoogzwanger het keukentrapje op en neer ging, had ik er beter voor kunnen kiezen zo’n leuke raamsticker op te hangen. Het ophangen van zo’n raamsticker is overigens supersimpel. Het is gemaakt van een speciale folie met nopjes, die ervoor zorgen dat je de sticker zonder luchtbellen opplakt. Toch scheef? Je kunt de sticker direct na het plakken ook nog makkelijk loshangen en weer bevestigen. Door de speciale lijmlaag blijven er na het verwijderen amper lijmresten achter op het raam. En wat er wel achterblijft haal je makkelijk met een sopje weg.

Geboorte raamsticker

Geboortebord voor in de tuin

De meer traditionele manier van een geboorte aankondigen kennen we allemaal wel: een geboortebord in de (voor)tuin. Met deze schattige geboorteborden laat je gelijk zien dat er een kleintje is geboren. Je kunt ook deze geboorteborden weer helemaal naar eigen smaak laten personaliseren. Zo’n geboortebord kun je prima op een houten paal in de grond zetten, maar je kunt ‘m natuurlijk eventueel ook bevestigen aan de poort, tuinhek of voordeur.

Geboorteaankondiging: bord voor in de tuin

Raambord

Tot slot de borden die je ook steeds meer ziet: het geboortebord voor aan het raam. Je herkent ze vast wel, want makelaars gebruiken deze borden al jaren om ze aan te merken als ‘te koop’. Maar, waarom zou je die handigheid niet ook gebruiken voor de aankondiging van een geboorte? De geboorteborden zijn 70 cm hoog en 50 cm breed en het mooie is, omdat je ze zelf zo breed of smal kunt bevestigen als je wilt, zijn ze geschikt voor bijna alle ramen. Het bevestigen kun je overigens doen met zelfklevend tape, maar je kunt ook zuignappen gebruiken. Het eerste heeft het voordeel dat het geboortebord vastzit als een huis (wat ook weer een nadeel is, want de lijmresten zul je echt moeten krabben), de zuignappen zijn minder stabiel, maar hiermee kun je het bord, net als met de geboortevlag weer jaarlijks gebruiken bij verjaardagen. Het is maar net waar je voor kiest!

Raambord met zuignappen voor bij de geboorte.

Welke geboorte aankondiging vind jij het leukst?

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.