Iedereen doet wel gekke dingen. En hoe leuk is het om bij anderen te lezen wat voor gekke dingen zij allemaal doen, zodat het lijkt alsof het bij jou allemaal wel weer meevalt? Ik zet mijn gekke feitjes voor je op een rijtje.

Gekke feitjes 1: De tandpasta gaat op tot de laatste druppel

In onze badkamer ligt altijd een tube tandpasta die iedereen al ‘op’ vindt. Maar dat is ‘ie niet. Nog LANG niet. Ik blij namelijk altijd net zolang duwen en persen tot de allerlaatste druppel eruit is. Noem me onnodig zuinig, maar vind ik het zonde om tubes weg te gooien waar je nog een week je tanden mee kunt poetsen.

Gekke feitjes 2: Niemand mag mijn haarborstel gebruiken

Mijn haarborstel is me echt heilig. Ik heb heel dun haar, maar wel heel veel. Nadeel daarvan, is dat het snel in de klit gaat en het met ‘normale’ borstels amper uit te kammen is. Kom niet aan met Tangle Tweezers of anti-klit borstels, nee. Been there, done that. Dat is het niet voor mij. Ik zweer bij borstels die eigenlijk voor hairextensions worden gebruikt. Met gladde haartjes. En daar mag niemand aanzitten. Ik wil geen vieze borstel met restjes gel of haarlak, of erger, andere hoofdbewoners. Mijn borstel is van mij. En in diezelfde categorie: ik deel ook geen lippenbalsem of make-up met anderen. Ik ben echt panisch bang voor herpes en oogontstekingen.

Gekke feitjes 3: Ik kan mijn neus niet zachtjes snuiten

Aan het begin van elk schooljaar snuit ik altijd één keer mijn neus overdreven hard. Daar moeten de kids dan altijd even om lachen. En dat mag ook. Want ik klink dan dus als een verkouden olifant. Maar ik leg dan ook gelijk uit, dat ik het gewoon niet zachtjes kan. Dan werkt het gewoon niet. De Peuter vindt het ook ontzettend grappig. “Mama, hoor ik daar een olifant?”.

Gekke feitjes 4: Ik ben ontzettend agressief in de auto

Ik denk dat ik die eigenschap met meer mensen deel maar ik kan er gewoon echt niet tegen als mensen rijden alsof ze hun rijbewijs bij een pakje boter hebben gekregen. Als je niet kan fileparkeren, ga het dan oefenen. En als je niet harder dan 100 wil rijden op de snelweg, blijf dan alsjeblieft op de rechterbaan. Of mensen die niet anticiperen. Sjooooooongejonge. Kijk vooruit. Denk na. Grootste ergernis? 50 rijden op de provinciale weg waar je 80 mag en waar om de 100 meter bordjes staan dat je er ook echt 80 mag. Grrrr, dan zit ik me echt op te vreten achter het stuur. En wellicht ontsnapt er ook links en rechts wel eens een krachtterm.

Gekke feitjes 5: Hoe vaak ik het ook vraag, het recept voor appeltaart vergeet ik altijd

Het is denk ik gewoon iets wat direct uit mijn hersens wordt verbannen. Terwijl ik veel andere recepten gewoon uit mijn hoofd maak, ook al is het jaren geleden. Als ik appeltaart wil maken, app ik mijn moeder. Die me het keer op keer gewoon weer even uitlegt.

Gekke feitjes 6: Ik word heel gelukkig van kleurgesorteerde was

Ik kan er helemaal zen van worden, als de was die moet drogen, per kleur bij elkaar hangt aan de wasrekjes. Het heeft denk ik te maken met overzicht en een tikkeltje OCD dat alles wat bij elkaar hoort, bij elkaar hoort. Zo hang ik ook altijd een shirt op met twee knijpers van dezelfde kleur. Want dat hoort gewoon zo.

Gekke feitjes 7: Ik ben heel creatief maar heb een hekel aan knutselen met kinderen

Op school probeer ik dan ook altijd de creatieve vakken met mijn duocollega te verdelen. Ik krijg namelijk echt de kriebels van knutselen met kinderen. Het gaan nóóit zoals ik wil of als ik bedacht had en kan dat dus maar lastig loslaten. En hoe leuk de knutsels dan achteraf ook zijn, ik ben nooit tevreden. Daarom knutsel ik dus gewoon lekker in mijn eentje en kan ik het precies zo doen als dat ik voor ogen heb.

Wat zijn jouw gekke feitjes? Laat het me weten in een reactie!

liefs kirsten