Een boek over een moord die gepleegd is in de woondomeinen van, toen nog, Koningin Beatrix? Hold my wine, dit wil ik lezen! Eva Philips schreef Beatrix en de moord op Huis ten Bosch

Waarom dit boek?

Eerder schreef ik al over Moord op Sandringham Castle, waar de Engelse vorstin Elizabeth een belangrijke rol speelt in het oplossen van een moord die op het strand bij het vakantieverblijf van de royals wordt gepleegd. En uiteraard had mijn Kobo Reader bij het opzoeken van dat boek, weer een hele goede suggestie voor me. Namelijk een Nederlandse variant op deze cozy crime reeks waar niemand anders dan onze voormalige koningin Beatrix een belangrijke rol speelt in het oplossen van een moord die wordt gepleegd in de tuinen van Huis ten Bosch.

Nu speelde het koningshuis een lange tijd een belangrijke rol in mijn leven en woonde ik praktisch om de hoek bij Huis ten Bosch, dus ik was meer dan benieuwd naar hoe dit verhaal geschreven zou zijn (en natuurlijk ook raakvlak zou hebben met de realiteit). En ik werd niet teleurgesteld!

Het verhaal in het kort

Het verhaal speelt zich al in de periode dat Beatrix net koningin is geworden. Het is 1981, de drie prinsen zijn inmiddels tieners en als zij samen met Prins Claus al vooruitreizen naar het vakantiehuis in Italië, blijft Beatrix achter voor wat laatste zakelijke afspraken en een groot ontvangst. In een zeldzaam vrij uurtje wil ze even in de tuin gaan werken. De rozenstruiken moeten hoognodig aangepakt worden. Haar jonge dalmatiër Pongo heeft echter andere plannen en begint wild te graven in de tuin. Wat zichtbaar wordt, doet Beatrix gruwelen. Er ligt daar een lijk! Wie is het? En nog beter: hoe komt hij hier in vredesnaam terecht?

Beatrix besluit deze vondst voorlopig voor zichzelf te houden en gaat op onderzoek uit. Wie kan hier iets mee te maken hebben? In haar speurtocht volgende de gebeurtenissen zich razendsnel op. Daarnaast merkt Beatrix dat ze in de gaten wordt gehouden. Wie stuurt haar die geheimzinnige briefjes? Ze zal het een stuk dichter bij huis moeten zoeken dan ze in eerste instantie gehoopt had.

Mijn mening over Beatrix en de moord op Huis ten Bosch van Eva Philips

Net zoals ik heb genoten van het boek over de Engelse vorstin, vond ik het verhaal over Beatrix als echte speurneus ontzettend leuk om te lezen. Je krijgt niet alleen een spannend verhaal, ook beschrijft Eva Philips op bijzondere wijze het leven op het woonpaleis Huis ten Bosch. Van het personeel tot de specifieke haarlak die Beatrix in bulk laat overkomen uit Amerika, het zit erin. Een superspannend (fictief) inkijkje in de wereld van ons eigen koningshuis en een heerlijk boek voor iedereen die wel van een spannend verhaal houdt, maar net iets minder van bloederige scènes.

Leestips!

Als je Beatrix en de moord op Huis ten Bosch ook leuk vond, kan ik je zeker deze boekenserie van SJ Bennett aanraden!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.