Ik had het al gezegd, bereid je maar voor op heel wat young adult boeken de komende maanden. Ik las het tweede deel uit de The Curvy Girl boekenserie van Kelsie Stelting en in deze blog lees je wat ik van ‘Curvy girls can’t date billionaires’ vond.

Waarom dit boek?

Het grote nadeel aan boekenseries vind ik dat je, net zoals je bij een goede tv-serie blijft kijken, je door blijft lezen. Een nadeel? Nou ja, je snapt denk ik wel wat ik bedoel. Ik moet echt oppassen dat ik niet gewoon alle boeken uit dezelfde serie achter elkaar lees. Ja, The Curvy Girl Club serie heeft zelfs meer dan 10 delen en they keep on coming!

Na het lezen van Curvy girls can’t date quarterbacks had ik dus ook gelijk zin om verder te lezen. Om hier een beetje variatie te houden, probeer ik dus steeds tussendoor ook anderen boeken te lezen, voordat ik me weer opkrul met zo’n lekker wegleesverhaal van The Curvy Girl Club serie.

Het verhaal in het kort

In het tweede deel van The Curvy Girl Club serie volgen we Jordan, die het afgelopen jaar met een scholarship terecht is gekomen op Emerson Academy, een pretentieuze private school. Hoewel Jordan alles op alles zet om goede cijfers te halen, heeft ze het niet makkelijk op school. Als latina én curvy girl, is het niet makkelijk om ook nog eens een scholarship leerling te zijn tussen alle rijkeluiskinderen die voornamelijk op deze school zitten. Het is zowel op school als daarbuiten hard werken voor Jordan en haar moeder, die recentelijk haar eigen schoonmaakbedrijf is gestart. Ze gaan gebukt onder flinke medische schulden en moeten de eindjes aan elkaar knopen.

Als Jordan’s moeder een grote schoonmaakklus aangeboden heeft gekregen bij een miljardair, wordt Jordan geacht mee te helpen. Als deze klus goed loopt, is de kans dat ze de schulden kunnen afbetalen groot en komt er weer wat ademruimte. Het enige wat haar moeder zegt: zorg dat je niet verliefd wordt op de zoon van de baas. Maar hoe zou ze ooit verliefd kunnen worden op die arrogante Kai Rush?

Mijn mening over Curvy girls can’t date billionaires

De hele The Curvy Girl Club serie draait om body positivity. Maar in dit deel over Jordan draait het niet alleen om haar rondingen en het liefdesverhaal met een miljardair. Haar latijns-amerikaanse afkomst, maar zeker ook haar financiële status, speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Hoe hou je je staande in een omgeving die zo anders is dan de jouwe? En wat doe je met de schaamte die het met zich meebrengt?

Hoewel dit natuurlijk een heel positief verhaal is en alles op z’n pootjes terecht komt, zet het wel aan tot nadenken. Niet alleen in boeken zijn de verschillend tussen mensen (leerlingen) heel groot. Ook in je eigen omgeving kunnen grote verschillend zijn en hoe ga je daar op de juiste manier mee om zodat een ander zich comfortabel genoeg voelt om open te zijn over zijn afkomst en mogelijkheden.

Naast een fijn, romantisch, young adult verhaal dus ook een verhaal dat aanzet tot nadenken!

Let op: deze boeken zijn Engelstalig!

Meer boeken van Kelsie Stelting

Voor jouw gemak ik heb ik de drie volgende delen uit de serie even hieronder voor je op een rijtje gezet. Wil je meer lezen over de hele serie? Ik werk hard aan een grote verzamelblog en die zal ik natuurlijk zo snel mogelijk met je delen!

Lees je liever boeken op papier? Via Libris bestel je de Engelstalige boeken van Kelsie Stelting online. Houd wel rekening met wat extra levertijd.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.