Young adult feelgood incomingggg! Ik stuitte op een hele fijne (engelstalige) feelgood serie over meiden met een maatje meer. Maar waarom zou een plus-site meid geen knappe jongen kunnen scoren? In ‘Curvy girls can’t date quarterbacks’ van Kelsie Stelting gebeurt het toch!

Waarom Curvy Girls can’t date quarterbacks?

Je gelooft het niet, maar ik kwam bij deze boekenserie terecht via Reels op Instagram. Of op Facebook. Ik weet het niet meer precies. Hoe dan ook, ik kreeg een filmpje voorgeschoteld waarbij het grote probleem uit dit boek naar voren kwam. Curvy girls can’t date quarterbacks… Je kent het wel, zo’n filmpje waarbij de tekst er voor zorgt dat je blijft kijken omdat je wilt weten hoe het verhaal afloopt. En zo geschiedde. Ik kwam er dus achter dat deze reels ter promotie van een hele boekenserie was. The Curvy Girls Club.

Deze engelstalige young adult serie bestaat uit 12 (!!!) delen waarin steeds weer een andere curvy girl centraal staat. De boeken zijn heel body positive geschreven en vertellen je eigenlijk dat, ook al heb je een maatje meer of grotere rondingen, dat dit niet betekent dat je genoegen hoeft te nemen met minder dan het beste! Super empowering voor jonge meiden dus! Fijne bijkomstigheid: hoewel er wel over verliefdheid wordt gesproken, zitten er geen stomende scènes in, wat de boeken dus ook geschikt maar voor de wat jongere meiden.

Het verhaal in het kort

Rory heeft het niet gemakkelijk in het leven. Hoewel ze uit een gelukkig gezin komt, heeft ze een ingewikkelde relatie met haar moeder, die vooral heel beschermend en controlerend is, zeker als het op haar uiterlijk en gewicht aankomt. En hoewel Rory echt al elk dieet heeft geprobeerd, ze is nu eenmaal een flinke meid en hoeveel stronken bleekselderij ze ook eet, die rondingen raakt ze niet kwijt. Als ze na de zoveelste check-up bij de dokter erachter komt dat ze PCOS heeft, vallen er heel wat stukjes op z’n plaats. Afvallen gaat dus gewoon een stuk moeilijker dan bij anderen. Het ligt dus echt niet aan haar.

Ook op school doet Rory haar best. Vooral om zo onopvallend mogelijk te zijn. Een curvy girl zijn temidden van allerlei mean girls met maatje 0 is niet altijd even tof. Tel daar nog eens bij op dat haar moeder een lerares is op school, wat aan de ene kant een zekere vorm van bescherming biedt, maar wanneer haar moeder even niet kijkt, slaan de mean girls genadeloos toe.

En dan is Rory het zat. Ze gaat een weddenschap aan met de Queen Bee van de school. Waarom zou zij niet het hart kunnen winnen van de ster-quarterback Beckett Langley? Tot haar verbazing komen andere curve girls haar te hulp en samen smeden ze een plan om Beckett tot over zijn oren verliefd te laten worden op Rory. Maar of dat nou echt goed uitpakt?

Goed nieuws voor iedereen met een Kobo Plus abonnement! De boeken uit de Curvy Girls Club serie kun je helemaal gratis lezen!

Mijn mening over Curvy girls can’t date quarterbacks van Kelsie Stelting

Oh jommes, wat zijn dit heerlijke boeken voor tussendoor. Op het moment van het schrijven van deze blog heb ik deel 1 en 2 al uitgelezen en heb ik mezelf beloofd dat ik het volgende deel mag beginnen wanneer ik eerst een ander boek heb gelezen. Bereid je dus maar voor op heel want curvy girls content de komende maanden, haha.

Wat ik zo leuk vind aan deze boeken is dat ze heel duidelijk zijn geschreven door iemand die weet hoe het is om er anders uit te zien dan de gemiddelde persoon. Ook Kelsie Stelting was/is een curvy girl en ze heeft het meegemaakt. De pesterijen, het hartzeer, de onzekerheid, alles. En omdat ze dat eigenlijk niet terugvond in boeken, is ze zelf maar gaan schrijven. Met The Curvy Girls Club serie biedt ze herkenbare verhalen voor meiden en vrouwen met een maatje meer.

Engelstalige young adult feel good

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de verhalen vooralsnog alleen in het Engels zijn uitgebracht. Voor mij is dat niet zo’n groot probleem. Mijn Engels is meer dan goed en ook de manier van schrijven is in het Engels heel begrijpelijk. Maar, toch jammer voor iedereen die (nog) niet zo goed in Engels. Hopelijk komt er een vertaling want ik weet zeker dat dit in het Nederlands ook echt zou aanslaan. Wie weet!

Lees je liever boeken op papier? Via Libris bestel je de engelstalige boeken van Kelsie Stelting online. Houd wel rekening met wat extra levertijd.

Meer boeken van Kelsie Stelting

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.