Hoe kan ik het dat ik nog geen blog heb geschreven over De Hulp van Freida McFadden? Ik las het al in mei en blijkbaar dacht ik dat ik het al gedaan had. Eeuwige schande, want over dit boek heb ik je echt wel wat te vertellen!

Waarom dit boek?

Sinds ik een e-reader met Kobo Plus abonnement heb, krijg ik regelmatig goede suggesties. Ook De Hulp van Freida McFadden kwam in de suggesties omhoog. En ja, als zelfs de flaptekst al heerlijk duister en spannend is, komt het met de rest vaak ook wel goed. En dat was niet gelogen!

Het verhaal in het kort

‘Welkom bij de familie,’ zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne…

Millie komt te werken bij de familie Winchester. Vader Andrew, moeder Nina en dochter Cecilia. Millie vindt het maar wat bijzonder dat ze is aangenomen ondanks haar criminele verleden maar al gauw het blijkt dat Nina Winchester zelf ook genoeg geheimen te verbergen heeft. Nina maakt het Millie absoluut niet makkelijk en ook dochter Cecilia is een loeder eersteklas. En wat is dat toch met dat slot op de buitenkant van Millies zolderkamer? En waarom kan het kleine raampje niet open? Met de dag lijkt het gedrag van Nina erger te worden en ondanks de excuses die Andrew maakt, voelt Millie zich allesbehalve prettig bij deze vrouw. Wat zit er achter? En wie is hier nu eigenlijk de slechterik?

Mijn mening over De Hulp van Freida McFadden

Ik vond het echt om te smullen! Het boek bestaat uit drie delen waarbij je begint te lezen uit het perspectief van Millie, die terecht komt in de luxe villa van de familie Winchester. Al gauw heeft ze door dat het er in de villa op z’n zachtst gezegd bijzonder aan toe gaat. Nina heeft bizarre stemmingswisselingen waarbij je zeker in het eerste deel echt denk dat die vrouw rijp voor het gesticht is. In het tweede deel, dat vanuit Nina’s oogpunt is geschreven, wordt er al een hoop duidelijk. Het derde deel zal je zeker versteld doen staan kijken. Ik had in ieder geval zeker niet verwacht dat het zo zou aflopen! Retespannend, onverwacht en absoluut een aanrader!

De Hulp - Freida McFadden.

Er is nu ook een vervolg!

In september verschijn het vervolg op De Hulp. Ook in dit boek komt Millie bij een gezin in huis en heeft ze als taak te zorgen voor het huishouden en vooral geen vragen te stellen.

“Kom niet in de logeerkamer.” Er valt een schaduw op het gezicht van Douglas Garrick als hij met zijn vingertoppen de deur aanraakt. “Mijn vrouw… ze is erg ziek.” Terwijl hij me hun ongelooflijke penthouse laat zien, heb ik een vreselijk gevoel over de vrouw achter gesloten deuren. Maar ik kan niet het risico lopen deze baan te verliezen – niet als ik mijn donkerste geheim veilig wil houden…

Wat de hulp weet - Freida McFadden

Het is voor mij in ieder geval duidelijk dat ook dit boek op mijn te lezen lijstje gaat! Als het maar half zo goed is als De Hulp, ben ik al heel tevreden!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.