Ben jij ook zo dol op datingshows als The Bachelor en Lang leve de liefde? In Het Charmeoffensief van Alison Cochrun krijgt een reality datingshow wel een hele bijzondere wending als Prince Charming misschien toch niet zo gecharmeerd is van alle prinsessen…

Waarom dit boek?

Vorig jaar al kreeg ik van mijn blogvriendin Nicole het boek Het Charmeoffensief cadeau. Zij had het boek al op haar e-reader gelezen, er een review over geschreven, en gokte goed dat het fysieke exemplaar bij mij in goede handen zou zijn. Het lag een paar maanden op de nog-te-lezen stapel in mijn slaapkamer omdat ik vooral bezig was met de boeken die ik zelf op mijn e-reader had staan. Maar, toen ik na het lezen van Atlas: het verhaal van Pa Salt weer een fysiek boek in handen had gehad, pakte ik gelijk even door met de stapel en las Het Charmeoffensief in een weekend uit.

Het verhaal in het kort

In Het Charmeoffensief volgen we Dev, die werkzaam is achter de schermen bij het landelijk bekende reality datingshow Ever After. Het nieuw seizoen staat op het punt te beginnen en hoewel Dei erg uitkijkt naar een nieuw sprookjesverhaal, heeft hij maar weinig zin om naar set te gaan. Zijn ex werkt daar namelijk ook en Dev heeft weinig zin in de confrontatie. Op de set is de spanning om te snijden. Niet vanwege de recente break-up maar wel vanwege de nieuwe Prince Charming, die in het echte leven alles behalve charmant en nogal anti-sociaal blijkt te zijn.

Dev wordt aangewezen als zijn begeleider tijdens het programma, en al gauw krijgt hij door dat Charlie Winshaw een hele bijzondere aanpak nodig heeft. Om hem gerust te stellen en voor te bereiden op de dates met de prinsessen, gaan Dev en Charlie op oefendates. Totdat blijkt dat Charlie misschien toch niet zo geïnteresseerd is in de dames uit het programma.

Mijn mening over Het Charmeoffensief van Alison Cochrun

Zoals je wellicht aan mijn boekenblogs wel hebt gemerkt, lees ik niet zo gek veel feelgoodromans. En dat is gewoonweg omdat ik ze te voorspelbaar vind. Prima voor als je verder nergens over na wilt denken, maar doorgaans zet ik liever wat meer mijn tanden in een boek. Nu moet je een gegeven paard niet in de bek kijken, en was ik eerlijk gezegd na het lezen van de review van Nicole toch wel benieuwd.

Het verhaal van Het Charmeoffensief is voorspelbaar, laten we dat voorop stellen. Dev komt net uit een lange relatie die pijnlijk is verbroken en komt op zijn werk een wel hele bijzondere nieuwe liefde tegen. Dat is in het kort even de strekking van het verhaal. Wat het dan toch leuk maakt om te lezen? Dat het eens een keertje niet meisje-jongen is. Ik vond het echt verfrissend om eens een ander perspectief terug te zien in een boek.

Boekcover Het Charmeoffensief van Alison Cochrun

Het is een leuk verhaal dat zich op een herkenbare plek afspeelt. Je kunt door de beeldende beschrijvingen je het goed indenken hoe de set eruit moet hebben gezien en hoe de locaties zijn geweest. En ja, het gaat over twee mannen. En ja, ze hebben het meer dan gezellig, maar ook dat wordt op een hele goede manier geschreven. Geen 50 Shades-praktijken, maar op een meer vriendelijke en liefdevolle manier. Dat vind ik dus echt wel heel knap van de schrijfster.

Is het een aanrader? Hou je van feelgood? Dan zou ik dit boek zeker lezen. Het is een leuk, makkelijk te volgen verhaal en leest lekker weg!

Meer LHBTQ feelgood boeken!

Voor mij was dit gek genoeg het eerste LHBTQ feelgoodboek dat ik heb gelezen, maar inmiddels is er een hele markt! Ik heb nog twee leuke titels voor je uitgezocht die bij dit boek worden getipt! En voor de liefhebbers, ze zijn weer gratis te lezen met een Kobo Plus abonnement!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.