Toen ik jaaaren geleden bij toeval de boeken van Rachel Gibson ontdekte, had ik gelijk mijn favoriete light reading genre gevonden. In deze blog vertel ik je over haar boek Op de vlucht, het laatste deel in de Chinooks Hockey Team serie.

Waarom dit boek?

Als je mijn boekenblogs een beetje in de gaten houdt, weet je dat ik regelmatig nogal zware kost lees. Heftige thematiek, of ingewikkelde verhalen. Dat zorgt ervoor dat ik dus bewust op zoek ga naar een stukje light reading. Even een boek voor tussendoor om lekker mee te ontspannen. Meestal kom ik dan uit bij een leuke chicklit of een romantisch verhaal. Helemaal prima en het dient het doel. Jaren geleden, (toen het illegaal doorsturen van e-books nog een ding was – foei!) kreeg ik een mapje doorgestuurd waar een aantal boeken van Rachel Gibson tussen zaten.

En zoals ik ben, zoek ik altijd eerst uit of de boeken onderdeel zijn van een serie. Ik kwam erachter dat ze al meerdere series op haar naar had staan even ben toen bij het begin begonnen. Steeds op zoek naar weer het volgende deel. Zo las ik de boeken in het Nederlands, maar ook in het Engels als dat de enige manier was. De verhalen zijn niet heel ingewikkeld, dus Engels is ook prima te doen!

Op de vlucht is het laatste deel in de Chinooks Hockey Team serie. Ik zag het voorbij komen toen ik in de Kobo bibliotheek aan het scrollen was. Eigenlijk dacht ik dat ik het nog niet gelezen had, maar na een paar bladzijdes ging me er toch wel wat dagen. Ach, geen probleem. Ik heb de boeken van Rachel Gibson allemaal al meerdere keren gelezen dus een keertje extra kan er ook nog wel bij.

De volgorde van de Chinooks Hockey Team serie:

  1. Gewoonweg onweerstaanbaar (Simply irresistible)
  2. Kijk! Jane scoort! (See Jane Score)
  3. Hoofd op hol (The trouble with Valentine’s day)
  4. Ware liefde en andere rampen (True love and other disasters)
  5. Zwijgen is zilver (Nothing but trouble)
  6. De man van mijn dromen (Any Man of Mine)
  7. Op de vlucht (The art of running in heels)

Wederom een tip voor de Kobo Plus lezers: deze boeken lees je allemaal gratis in Kobo Plus (dd. maart 2023)

Het verhaal in het kort

Lexie Kowalski heeft zich in een vlaag van verstandsverbijstering opgegeven voor het tv-programma Gettin’ Hitched. Laten we zeggen, de Amerikaanse variatie op Boer zoekt vrouw, The Bachelor en Married at First Sight. Competitief als ze is, weet ze de begeerde Pete voor zich te winnen en stevent ze af op een huwelijk. Vlak voor het live uitgezonden huwelijk komt ze tot bezinning. Waar is ze mee bezig?! Gelukkig kan ze altijd rekenen op haar beste vriendin die haar zonder pardon in haar enorme trouwjurk in een Mini propt en vol gas wegscheurt. De oplossing: in een klein watervliegtuigje richting een plaatsje in the middle of nowhere in Canada. En laat in datzelfde vliegtuigje nu net sterhockeyer Sean Knox van de Seattle Chinooks zitten.

Op het eerste gezicht herkent Lexie de hockeyspelers uit het team dat haar vader coacht niet en hij is zeker niet van plan het haar te vertellen. Coach John Kowalsky is al niet heel blij met hem en als hij erachter komt dat Sean zijn dochter heeft helpen ontsnappen zijn de rapen gaar. Om Lexie te redden van de ondergang bedenkt ze het plan dat zij en Sean al tijdlang stiekem verliefd zijn. Om haar reputatie te redden speelt Sean het spelletje mee, maar wat als er echte gevoelens bij komen kijken?

boekcover Op de vlucht van Rachel Gibson

Mijn mening over Op de vlucht van Rachel Gibson

Het leuke aan de boeken van Rachel Gibson vind ik dat ze zo lekker vlot weglezen. En hoewel de boeken tot een bepaalde serie behoren, kom je regelmatig overlap tegen van personage. Daarom is het des te leuker om alle boeken van Rachel Gibson compleet op volgorde van verschijnen te lezen.

Op de vlucht is weer een echte klassieke Gibson. Een jonge vrouw heeft zichzelf in de nesten gewerkt, ze komt een woest aantrekkelijke grote gespierde man tegen en uiteraard valt ze als een blok voor hem, alles gaat gepaard met een aantal zeer niets aan de verbeelding overlatende stomende scenes en natuurlijk ontstaan er de nodige problemen. Het concept is simpel, in bijna alle boeken gelijk maar het werkt en ik weet zeker dat als je 1 boek hebt gelezen, er meer zullen volgen!

Wat ik leuk vind aan Op de vlucht is dat dit verhaal eigenlijk over de nieuwe generatie gaat. Lexie is de dochter van John en Georgeanne, die de hoofdrol speelden in het allereerste deel van de serie, Gewoonweg onweerstaanbaar. Wat mij betreft mag Gibson hier gewoon nog wel 10 boeken op voortborduren want het is heerlijk leesvoer.

Meer boeken van Rachel Gibson

Als je mijn tip wilt volgen, en alle boeken op volgorde wilt lezen, raad ik je aan om met deze drie boeken te starten. Heel veel leesplezier!

Gewoonweg onweerstaanbaar - Rachel Gibson boekcover
Verboden terrein - Rachel Gibson boekcover
Zou het liefde zijn - Rachel Gibson boekcover
liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.