Als er iets is wat ik van 2020 heb geleerd, is het beter voor mezelf zorgen. Tijd vrijmaken voor de dingen die ik leuk vind om te doen en tijd vrijmaken om te ontspannen. Aan het begin van het nieuwe jaar zie je de challenges en goede voornemens als paddenstoelen uit de grond schieten. En natuurlijk doe ik daar gewoon lekker aan mee, alleen dan wel in een iets andere vorm!

Goede voornemens?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen ben ik al een aantal maanden met een dieet bezig, en had ik mezelf in de maand december wat meer ruimte gegeven om ook mee te kunnen genieten van de festiviteiten. Mijn plan was dan ook om in het nieuwe jaar weer volop aan de slag te gaan. Dat betekent dat maandag de knop weer omgaat en ik ga proberen om in ieder geval nog eens 7 a 8 kilo kwijt te raken. En misschien dan nog wel eens 5, maar laten we niet te hard van stapel lopen.

Daarnaast wil ik er op letten dat ik meer tijd voor mezelf neem. Tijd neem waarbij ik niet alleen maar met mijn telefoon bezig ben, of achter de laptop zit om te schrijven. Mede door de Tijdvoormama adventskalender ben ik toch wel met mijn neus op de feiten gedrukt dat ik dat te weinig doe, en daar wil is dus verandering in brengen.

Goede voornemens voor zelfzorg!

Niet door mezelf enorm onmogelijke doelen te stellen zoals het lezen van 50 boeken, of het afmaken van al mijn haakprojecten die nog liggen te wachten. Nee, ik wil een lijstje maken van allerlei offline dingen die ik kan doen, waar ik van ontspan en waardoor ik ook weer geprikkeld wordt om van te leren en nieuwe dingen te ontdekken. Ben je benieuwd naar mijn lijstje? Hier komt ‘ie!

Wat ik ga doen in 2021

  • 20 legpuzzels maken
  • 12 boeken lezen
  • 3 creatieve projecten afmaken
  • 12 (nieuwe) spelletjes spelen
  • 5 workshops of trainingen volgen

52 dingen voor mezelf

De snelle rekenaar heeft gezien dat dit bij elkaar 52 activiteiten zijn. Iedere week een. Nu is dat natuurlijk niet helemaal haalbaar, maar het idee is leuk. Nu vraag je je misschien af waarom ik de activiteiten van dit lijstje heb genomen. Heel eerlijk? Omdat het dingen zijn die mij gelukkig maken, naast het schrijven en het online aanwezig zijn. Ik word zen van het maken van een puzzel of het lezen van een boek. En na de afgelopen weken heb ik ook gemerkt dat het spelen van spelletjes iets is wat ik heel leuk vind maar eigenlijk te weinig doe. Het afmaken van projecten is natuurlijk een lachertje, want we weten allemaal dat ik er dit jaar natuurlijk minimaal ook weer drie nieuwe projecten begin! Tot slot wil ik komend jaar weer lekker aan de slag met een leuke workshop of training. Iets creatiefs of juist iets wat me zakelijk verder gaat helpen. In ieder geval iets waar ik blij van word!

De komende tijd wil ik jullie een maandelijkse update gaan geven. Wat ik die maand al gedaan heb en hoe dat is bevallen!

Welke doelen heb jij voor jezelf gesteld voor het komende jaar?

Foto door Olya Kobruseva via Pexels

liefs kirsten