Het is inmiddels alweer eventjes geleden dat ik mijn laatste persoonlijke update schreef. Toen vertelde ik jullie nog over de burn-out waar ik mee kamp en hoe dat effect heeft op het dagelijks leven. Inmiddels ziet de lucht er alweer een stuk blauwer uit en ben ik zelfs al aan het re-integreren! Ook ben ik nog steady bezig met afvallen én is het op Mamagisch drukker dan ooit! De hoogste tijd om jullie eens te updaten!

Re-integreren na ruim 8 maanden thuis

Sinds twee weken ben ik weer met kleine stapjes aan het werk gegaan. In overleg met de bedrijfsarts, maar met ook de praktijkondersteuner en mijn nieuwe fysiotherapeute. Ik moet namelijk niet alleen maar kijken of het weer gaat om buitenshuis te werken, ik moet ook ervaren wat dat fysiek met me doet. Door alles wat er gebeurd is, heb ik namelijk snel last van spanningshoofdpijn. Daar ben ik al jaren bekend mee, maar door de hele burn-out is dat wel enorm getriggerd. Doe ik te veel, dan voel ik mijn schouders en nek verkrampen en kort daarna knalt mijn hoofd uit elkaar. Met de enige optie veel pijnstillers innemen en hopen dat het wegtrekt.

In goed overleg heb ik besloten om niet op mijn eigen school te gaan re-integreren. Dit omdat ik de verwachtingen van alle kanten niet te hoog wil hebben en ook omdat ik bang ben dat ik weer net zo hard in mijn valkuilen donder als dat ik het afgelopen jaar heb gedaan. En dat vond ik dus best lastig, want ik had toch een beetje het idee dat ik mijn collega’s in de steek liet. Iets wat vooral tussen mijn eigen oren zit, want ze hebben niks aan me als ik niet voldoende hersteld ben.

Vorige week ben ik dus gestart op een school uit onze stichting hier vlakbij. Dat betekent veel minder reistijd en dat scheelt in energie. Ik ben gestart met twee dagen een uurtje, en deze week heb ik twee dagen twee uur gewerkt. Nog even niet in de klas, om het voor mij zo prikkelarm mogelijk te houden. Ik maak me dus nuttig met allerlei klusjes die op een school altijd blijven liggen. Iets uitzoeken, kopiëren, klaarleggen, opruimen… En ik moet zeggen: het is fijn om weer even buitenshuis te werken en bezig te zijn. Tot aan de kerstvakantie breiden we mijn uren voorzichtig uit, waarbij ik zelf goed moet letten op mijn energieniveau en de fysieke reacties. Maar tot nu toe gaat het goed!

Afvallen

Aangezien er door de grote C weinig anders te beleven valt, focus ik me ook op het afvallen. Ik ben nu zo’n 2 maanden bezig, en er is inmiddels al 12 kilo af. En dat merk ik echt wel! Mijn kleding zit lekkerder, op foto’s van mezelf zie ik nu niet een driedubbele onderkin en over het algemeen voel ik me gewoon een heel stuk beter! Het is ook leuk dat anderen het nu ook beginnen te zien en ik er dus complimentjes over krijg. Niet waar ik het voor doe, maar zeker wel een stimulans.

Ik heb mezelf het doel gesteld om nog de hele maand november in de ‘tweede fase’ van het dieet te blijven en in december over te gaan naar de derde. Dat geeft me iets meer ruimte om ook lekker van de feestdagen en die lekkernijen te kunnen genieten. En hopelijk blijft het gewicht dan ook stabiel, zodat ik het nieuwe jaar weer verder kan. Want die 12 kilo eraf is heel gaaf, maar ik ben er nog niet!

Druk op én met de blog

Ook hier op de blog gaat het ineens weer in een sneltreinvaart. Ik had het geniale idee om in december een grote winweek te organiseren en kreeg daarbij enorm gave reacties van ondernemers die wel mee wilden doen. Echt supergaaf! Ook trekt het aantal leuke schrijfopdrachten voor andere sites weer aan en heb ik nog een paar gave samenwerkingen op de planning staan voor Mamagisch. Om het overzicht te behouden heb ik een planning gemaakt voor de komende maand en die zit dus gewoon echt al stampvol. Heel gaaf! Alleen had ik me wel een beetje verkeken op het het werk wat hierin gaat zitten. Zeker ook met de komende feestdagen in het vooruitzicht. Gelukkig ben ik al wel helemaal klaar met het regelen van alle cadeautjes voor Sint en Kerst.

Niets wat ik niet aankan, maar goed plannen en vooruit werken is dan wel nodig. Dat is dus wat ik de komende week ook echt ga doen. Wil je op de hoogte blijven van wat er de komende maand allemaal online komt? Hou dan mijn Instagram in de gaten! Daar ben ik namelijk dagelijks aanwezig en deel ik nog veel meer leuks dan alleen de blogs!

Zo, het was weer een heel verhaal! Heb je vragen, tips of opmerkingen? Je kunt altijd een reactie achterlaten! Liever wat meer privé? Stuur me dan een mailtje via het contactformulier.

liefs kirsten