Omdat wij thuis niet allemaal houden van zwaar en lang tafelen, ben ik altijd meer van het borrelbuffet voor de feestdagen. Zo kan iedereen lekker pakken wat ‘ie lekker vindt en zoveel of weinig eten als nodig. Welke hapjes ik met de kerstborrel op tafel zet, lees je in deze blog!

klik op de afbeelding om alle blogs van de Mamagische Adventskalender nog eens te bekijken!

Lekker aan de kerstborrel borrel borrel!

Als je me al langer volgt, weet jij dat wij hier thuis helemaal #teamborrel zijn. Iedere zaterdagavond eten wij lekker hapjes en kijken we met het hele gezin een filmpje. Ook met de feestdagen zijn we niet zo van het lang en zwaar tafelen, behalve als het borrelen is, haha. Het leuke aan al die kleine hapjes vind ik dan ook dat je van alles wat kunt proeven en niet likkebaardend bij een ander op z’n bord zit te kijken die het andere hoofdgerecht koos. Ik weet niet hoe dat met jou zit, maar als ik vis neem, ziet het vlees er heerlijk uit en als ik een rib-eye voor mn neus heb, ziet die zalmmoot van mijn buurvrouw er ook uit om op te vreten!

Wat zet ik op tafel met de kerstborrel

Mini kaasfondue

Ik ben echt dol op kaasfondue en als je zo’n klein fonduesetje hebt, zijn die ook uitermate geschikt om voor de borrel op tafel te zetten. Serveer je kaasfondue met een schaal met crackertjes, gesneden peer, worteltjes en stukjes stokbrood. Super simpel, maar heerlijk!

Kleine spinazie feta quiches

Sinds ik het recept voor de spinazie feta quiche heb ontdekt, staat ‘ie regelmatig bij ons op tafel. Voor de borrel maak ik mini quiches, gewoon in een muffinvorm. Bladerdeeg in de vorm, vulling erop en zo’n 25-30 minuten in de oven. Dikke prima en ook helemaal geschikt voor onze vegetarische gasten!

Borrel borrel borrelplank!

Natuurlijk kan voor ons een mooi opgemaakte borrelplank niet ontbreken. Wij vullen ‘m vaak met blokjes kaas, plakjes worst, gesneden fruit, chips, crackertjes, spiesjes en eigenlijk alles wat je lekker in een hap naar binnen kunt schuiven. Niet te moeilijk doen! En natuurlijk kun je de plank ook vullen met gezonde hapjes!

Vanille pannacotta met Licor 43

Vorig jaar maakte ik bij ons kerstdiner een dessert met Orochata (Licor 43) en dat is zo goed in de smaak gevallen dat ik die dit jaar ook gewoon weer lekker ga maken, alleen in wat kleinere glaasjes. Ik gebruikte toen het recept van Evie Kookt, en dat is zeker een aanrader. Heeft wel even wat voorbereidingstijd nodig, dus houd daar wel rekening mee!

Carpaccio wraps

Ik ben dol op carpaccio, maar met een borrel is dat toch net want onhandig eten. Een goed en lekker alternatief zijn deze carpaccio wraps van Laura’s Bakery. Sowieso vind ik haar recepten heel leuk en goed te doen, dus als je haar nog niet kent, even een kijkje nemen!

Hapjes voor het kinderkerstdiner of de kindertafel

Een paar jaar geleden schreef ik al eens een blog over lekkere en simpele hapjes voor het kerstdiner op school. Een prima naslagwerk om ook eens uit te putten. Lees vooral deze blog dus ook nog even! Klik op de afbeelding om er naartoe te gaan!

Eet smakelijk!

Liefs, Kirsten