Recept: Spinazietaart met feta en pinda

De dag dat dit recept voor spinazietaart met feta en pinda’s online komt, is het dierendag. Of liever gezegd: eetgeendierendag. Steeds vaker kies ik ervoor om een vegetarisch recept te maken en heel eerlijk: met zulke lekkere recepten als deze mis je je stukje vlees helemaal niet! Daarnaast valt deze hartige taart ook nog eens zéér in de smaak bij mijn meiden, wat ik dus eerlijk gezegd niet had verwacht. Des te meer reden om dit recept nu ook op de blog te delen!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 750 gram diepvriesspinazie (ontdooit en uitgelekt)
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 300 gram feta
  • 100 gram dry roasted pinda’s

Wat moet je doen voor deze spinazietaart met feta en pinda’s?

Verwarm je oven op 200 ºC. Tegen de tijd dat je oven warm is, ben jij ook klaar met de rest van de voorbereidingen!

Snipper twee uitjes en pers 3 teentjes knoflook uit. Fruit dit aan in een ruime koekenpan of hapjespan met een klein beetje olie, boter of ander bakproduct. Doe hier de spinazie bij en verwarm het even goed door. Haal de pan daarna van het vuur. Let goed op dat je diepvriesspinazie goed is ontdooit en uitgelekt. Hoe minder vocht in het mengsel, des te beter je hartige taart straks lukt!

Ondertussen bekleed je een springvorm (doorsnede 24 cm) met het bladerdeeg. Prik lekker veel gaatjes in de bodem! Ik leg zelf altijd een bakpapiertje op de bodem van de springvorm.

Klop 4 eieren in een grote kom los en verkruimel daar 250 gram feta bij. Roer de spinazie door het eiermengsel en schep het goed door. Doe nu de 100 gram dry roasted pinda’s erbij en meng het geheel goed door. Dit mengsel doe je in de springvorm. Zelf vind ik het lekker om er dan nog wat extra feta overheen te verkruimelen. Bak de hartige taart zo’n 35-40 minuten et voilà! Een heerlijke vegetarische maaltijd waar je heel blij van zult worden!

Variaties op dit recept

Natuurlijk kun je deze spinazietaart ook iets minder vegetarisch maken door er in plaat van dry roasted pinda’s spekjes doorheen te doen en de feta te vervangen voor oude kaas. Maar heel eerlijk? Ik ken zoveel recepten voor hartige taarten met vlees, dat ik juist heel blij ben met dit vegetarische recept. Ik zal ‘m dus niet snel aanpassen!

Meer lekkere recepten koken die ik ook graag maak? Je kunt ze hier bekijken!

Eet smakelijk!

liefs Kirsten
Sharing is caring!

One Comment

  • dit ziet er zoooooo lekker uit, ga ik gauw een keer maken ❣
    dank voor de tip

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *