Wie zegt dat boeken alleen maar zijn om te lezen? In het nieuwe boek van Pierre Berloquin, Het grote breinbrekers & denkspelletjes boek, ga je je hersens eens flink aan het werk zetten. In dit boek staan duizend en één leuke raadsel, vraagstukken en opdrachtjes waarmee je je hersenen een flinke workout geeft. Benieuwd? Lees dan vooral even verder!

Geen raadsel is me te gek

Laat me niet alleen met een raadsel want ik blijf net zolang zoeken tot ik de oplossing heb gevonden. Misschien ligt het aan mijn competitieve aard maar ik kan het gewoon niet hebben als het met niet leuk om het vraagstuk op te lossen. Degenen die ooit met mij wel eens een escape room hebben gespeeld, weten het: Kirsten is niet te stoppen.

Back in the days was ik groots fan van de Professor Layton spellen op de Nintendo DS en nog steeds vind ik het heerlijk om mezelf uit te dagen om mijn hersens flink aan het werk te zetten. We hebben dan ook meerdere leuke startgames in huis om lekker meer aan de slag te gaan. Gelukkig voor mij stuurde Uiterverij Deltas me een exemplaar van Het grote breinbrekers & denkspelletjes boek toe, en ben ik de afgelopen weken flink aan de bak gegaan.

Het grote breinbrekers & denkspelletjes boek

Het grote breinbrekers & denkspelletjes boek is een boek voor jong en oud. Het maakt namelijk niet uit hoe oud of jong je bent, je kunt je hersens flink wat gymnastiek geven met deze leuke uitdagingen. Het boek is verdeeld in 4 categorieën:

  • concentratie
  • logica
  • geheugen
  • cijfers

Binnen deze 4 categorieën zijn er ook nog diverse moeilijkheidsgraden waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen 1, 2 en 3 sterren, die staan voor gemakkelijk, gemiddeld en moeilijk.

Uiteraard vind je achterin het boek ook de antwoorden maar als een echte puzzelaar, heb je die natuurlijk niet nodig 😉

Wat kun je verwachten het Grote breinbrekers & denkspelletjes boek?

Voor iedereen die echt van puzzels en raadsels houdt, zal dit boek echt een schot in de roos zijn. Het is dan ook een origineel cadeau voor een verjaardag, of misschien wel voor dat mooie rapport na een periode hard werken op school. In het boek vind je 212 pagina’s met uitdagende raadsels om op te lossen. En echt, af en toe heb je het idee dat je het nooit gaan oplossen, maar dat maakt het juist precies weer zo leuk om ermee aan de slag te gaan. Het moet natuurlijk ook niet te simpel zijn!

Cijfers

Zelf ben ik echt een cijfervreter en je kunt mij dan ook niet gelukkiger maken met sudoku’s, kakuro’s en al dat soort puzzels. Zoals je kunt zien zijn de opdrachten heel verschillend en geschikt voor verschillende leeftijden. Het gaat in dit geval niet om de grootte van het getal, maar om de tactiek erachter.

Mijn tip: gebruik bij Het grote breinbrekers & denkspelletjes boek een schriftje waarin je aantekeningen kunt maken, kunt uitrekenen en je antwoorden kunt noteren. Geloof me, dat ga je nodig hebben!

Logica

Ga aan de slag met raadsels waarbij je echt de patronen achter het vraagstuk moet gaan ontdekken. Bij Logica zul je echt zelf hardop moeten gaan denken om tot het goede antwoord te komen.

Voor wie is dit boek?

Het grote breinbrekers & en denkspelletjes boek is wat mij betreft geschikt voor iedereen die van raadsels, logica en puzzels houdt. Ik denk dat je het gerust vanaf een jaar of 7 kunt gebruiken, waarbij je kiest voor de 1* opdrachten, maar ook Oma van 70 kan prima uit de voeten met deze breinbrekers. En nog leuker: je kunt ook samen aan de slag!

Het grote breinbrekers & denkspelletjes boek, Uitgeverij Deltas, ISBN 9789044764291, adviesprijs €18,85, is vanaf nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel.