Vanaf 6 juli draait er in de Dome van Museon-Omniversum een nieuwe grootbeeldfilm speciaal voor kinderen. Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie is onderdeel van Duik in de diepte, een programma voor het hele gezin dat deze zomervakantie te doen is in Museon-Omniversum en wij mochten bij de feestelijke première zijn!

Naar het Museon-Omniversum

Welkom bij een stukje jeugdsentiment van me. Talloze keren ben ik er geweest in mijn jeugd. Met school, de Heisa (zomeractiviteiten voor kinderen) met mijn ouders en natuurlijk ook met mijn eigen klassen. Je groeit op in omgeving Den Haag of niet. Des te leuker vond ik het dan ook dat ik een uitnodiging ontving om samen met Nova naar de première van de nieuwste grootbeeldfilm in de Dome van het Museon-Omniversum te gaan. Wij doken de onderwaterwereld in met Barney en Beenie!

Bij aankomst was het al gezellig druk in de foyer. Niemand minder dan Kidsproof Den Haag was namelijk betrokken bij de organisatie van deze premiere, dus de zaal zat helemaal vol met blije prijswinnaars. Supertof natuurlijk.

Quiz bij de premiere van Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie in het Museon-Omniversum.

Eerlijk toegegeven, ik had niet alle vragen goed maar ik wist wel dat onze wereldbol voor 70% uit water bestaat!

Sterrenbeelden van vissen in 'Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie'.

In de film gaat het niet alleen maar over de oceaan en hoe wel die schoon en netjes kunnen houden. Er is ook een prachtig gedeelte over de sterren en sterrenbeelden. Zo zagen we de sterrentekens van vissen, een walvis, dolfijn én Pegasus.

Premiere Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie.

Op deze gezellige middag kwam ik ook nog mijn blogvriendin Naomi van Toddlecake tegen met twee van haar drie kids. Superleuk want haar jongste en Nova waren gelijk dikke mik en hebben zowel voorafgaand aan de film als na afloop heerlijk gespeeld. Overigens was Nova heel duidelijk: ik wil de film nog wel een keertje zien. Ik voorzie dus nog een leuk gezinsuitje naar het Museon-Omniversum deze zomer en dan nemen we Pippa en Sebas gewoon mee!

Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

In een schitterende onderwaterwereld leeft de kleine onderzeeër Barney. Hij koestert deze prachtige plek en zorgt ervoor dat het schoon blijft voor alle bewoners. Dag in dag uit drijft er namelijk plastic en ander afval in het water. Daarnaast wordt het water steeds warmer, wat niet goed is voor het koraal dat er groeit.

Filmposter 'Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie'.

Barney beleeft talloze avonturen samen met zijn vriendinnetje, het zeepaardje Beenie. Omdat ze veel afval tegenkomen, hebben ze de Barney en Beenie Cleanup Club opgericht en roepen ze bezoekers op om mee te helpen. Barney legt Beenie uit hoe planten en dieren elkaar ondersteunen. Algen zorgen bijvoorbeeld voor een gezond koraal, kwallen beschermen kleine visjes en kleine garnalen verwijderen parasieten van grotere vissen. Ze raken verwonderd door de sterren en sterrenbeelden, die ‘s nachts de weg wijzen. Als Beenie’s vriendinnetje, het schildpadje Abbey, niet thuis is, maken ze zich zorgen. Samen met de octopus en dolfijn gaan ze op zoek. Ze vinden haar verstrikt in een visnet, maar gelukkig weten ze haar te bevrijden.

Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie is een vrolijke, spannende en leerzame film voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Op een toegankelijke manier leren ze over het leven in de zeeën en oceanen, ontdekken ze de geheimen van sterrenbeelden en leren ze waarom het zo belangrijk is om het onderwaterleven te beschermen. Maar bovenal is deze grootbeeldfilm op het koepelscherm, dat even groot is als een half voetbalveld, een onvergetelijke ervaring voor kinderen. In de Nederlandse versie hoor je de stemmen van de getalenteerde acteurs Bart Oomen en Maylin van Putten (Die overigens voor ons in de zaal zat!).

De film maakt deel uit van het programma Duik in de Diepte. In het museum kun je samen met je familie een rondleiding maken langs schelpen en zeedieren, een algenshake maken door te fietsen, origami-vissen vouwen en de fascinerende tentoonstelling Pristine Seas van NatGeo bewonderen.

Duik in de diepte

Natuurlijk is er naast Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie nog veel meer te doen in het Museon-Omniversum. In het programma Duik in de diepte zijn er leuke activiteiten voor het hele gezin. Volg de familietour en ga langs schelpen en zeedieren, fiets een algenshake bij elkaar of test je kennis bij de Kleurrijke Koralen Kwis. Daarnaast zijn er op basis van beschikbaarheid ook nog andere leuke activiteiten zoals:

  • Maak oceaandieren van een versleten sok
  • Leer origami vissen vouwen
  • Doe mee met de onderwaterexpeditie
  • Luister naar het Vissen-voorlees-verhaaltje

Wil je nog meer te weten komen over de onderwaterwereld? Bekijk dat ook de National Geographic tentoonstelling Pristine Seas of de grootbeeldfilm Secrets of the Sea.

Praktische informatie

Toegang tot het Museon-Omniversum kost €16,50 voor volwassenen en €14,00 voor kinderen (4-11jaar). Met dit ticket krijg je toegang tot alle tentoonstellingen en een kaartje voor een grootbeeldfilm in de Dome.

Tip: De toegang is gratis met een Ooievaarspas, Rotterdampas, Museumkaart of met de Vriendenloterij VIPkaart.

Museon-Omiversum
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag

www.museon-omniversum.nl

liefs Kirsten