De zomer is in volle gang en dat betekent dat we allemaal genieten van de warme zonnestralen en we veel buiten zijn. Maar terwijl we van het mooie weer genieten, is het belangrijk om niet te vergeten je huid de juiste verzorging te geven. De zon heeft nu eenmaal een schadelijke effect op onze huid en verbranding, vroegtijdige veroudering en zelfs huidkanker zijn geen bijzonderheden meer. Daarom ik in deze blog een aantal essentiële zomerse beautytips om je huid gezond en stralend te houden en het te beschermen in de zomer.

Gebruik een goede zonnebrandcrème

Een van de belangrijkste stappen in de zomerse huidverzorging is het dagelijks aanbrengen van een goede zonnebrandcrème met een hoge SPF (Sun Protection Factor). Zelfs op bewolkte dagen kan de zonnestraling schadelijk zijn voor je huid. Kies een zonnebrandcrème die beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen en breng het royaal aan op je gezicht en andere blootgestelde delen van je lichaam. Vergeet niet om het regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen of als je erg hebt gezweet. Een dagcrème met SPF is een goede basis, maar zeker niet genoeg om je de hele dag te beschermen.

Zelf volg ik al jaren Luus van Sproet Online. Zij schreef eerder al eens een gastblog voor Mamagisch over babyproducten, maar op haar Instagramaccount geeft ze regelmatig ook advies over zonnebrandcréme. Hieronder vind je een aantal van haar favorieten.

Draag beschermende kleding

Naast het gebruik van zonnebrandcrème is het dragen van beschermende kleding een van de beste manieren om je huid te beschermen tegen de zon. Kies kleding die de meest gevoelige delen van je lichaam bedekken, zeker als je misschien al wat verbrand bent geweest de afgelopen dagen.

Vergeet je lippen niet

Vaak vergeten we onze lippen te beschermen, terwijl ze juist erg gevoelig zijn voor uitdroging en verbranding door de zon. Gebruik een lippenbalsem met een SPF om je lippen gehydrateerd en beschermd te houden. Breng het regelmatig aan, vooral na het eten of drinken. Geloof me, als je ooit een keer verbrande lippen hebt gehad, vergeet je nooit meer te smeren!

Hydrateer van binnenuit

In de zomer verliest je lijf, en dus je huid, vaak meer vocht door transpiratie. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven. Naast water kun je ook hydraterende voedingsmiddelen eten, zoals watermeloen, komkommer en sappige vruchten, die je huid van binnenuit voeden en hydrateren.

Reinig en exfolieer regelmatig

De warmere temperaturen en het zweten kunnen leiden tot verstopte poriën en overtollig talg. Het is daarom belangrijk om je huid regelmatig te reinigen en eventueel te exfoliëren. Gebruik een milde reiniger om vuil, zweet en overtollige olie te verwijderen, en gebruik een zachte scrub om dode huidcellen te verwijderen. Dit zal je huid fris en stralend houden. Zeker als je zonnebrandcrème hebt gebruikt is het belangrijk om je gezicht (huid) goed te reinigen!

Verzorg je huid na blootstelling aan de zon

Na een dag in de zon is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Neem een verfrissende douche om zweet, vuil en zonnebrandcrème weg te spoelen. Breng daarna een vochtinbrengende crème aan om je huid te hydrateren en te kalmeren. Als je huid verbrand is, gebruik dan (een kwalitatief goede) aloë vera-gel om de roodheid te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Wederom neem ik graag advies aan van Sproet Online. Zij raadt in haar blog over aftersun de volgende vochtinbrengende crèmes aan na het zonnen:

Pas op met chemische producten

Sommige zomerse activiteiten, zoals zwemmen in chloorwater of ontspannen in een bubbelbad, kunnen schadelijk zijn voor je huid. Chemische stoffen in zwembaden en bubbelbaden kunnen je huid uitdrogen en irriteren. Zorg ervoor dat je na deze activiteiten je huid grondig spoelt en hydrateert om mogelijke schade te beperken.

En wat hebben we er nu van geleerd?

Met deze handige beautytips kun je je huid beschermen terwijl je verantwoord geniet van de zon deze zomer. Vergeet niet dat een goede huidverzorgingsroutine en zonbescherming het hele jaar door belangrijk zijn, niet alleen in de zomer. Dus maak er een gewoonte van om je huid dagelijks te verzorgen en te beschermen, zodat je er stralend uit kunt zien, ongeacht het seizoen!

liefs Kirsten

Uitgelichte afbeelding via Pexels.
Deze blog bevat affiliate links.