Ben jij ook al geïnspireerd om meer te lezen in plaats van alleen maar bezig te zijn met je telefoon? Waar ik in mijn jeugd gerust 5 boeken per week las, was mijn lijst van gelezen boeken de afgelopen jaren lange tijd leeg. Gelukkig heb ik het leesplezier weer gevonden en vertel ik je vandaag over de literaire thriller Een koude lichte huivering van Karin Slaughter.

Waarom dit boek?

Ja, als je er eenmaal in zit, blijf je doorlezen. In ieder geval, dat heb ik met deze boeken uit de Grant County serie wel. Minstens zo verslavend als een goede Netflix-serie, haha. Na het lezen van het tweede deel uit de serie, Zoenoffer, ging ik dus in een ruk door naar Een koude lichte huivering. Nou, licht was het zeker niet, want ook in dit deel krijgen de personages het flink voor hun kiezen.

Ik lees deze boeken trouwens op mijn nieuwe e-reader. Ik heb voor mijn verjaardag mezelf een Kobo Libra 2 cadeau gedaan en daar heb ik dus geen spijt van. Het leest onwijs fijn en de batterij gaat ook echt enorm lang mee. Ik kreeg er al een aantal vragen over dus ik schrijf binnenkort een uitgebreide review!

Het verhaal in het kort

In het derde deel van de Grant County serie worden politiechef Jeffrey Tolliver en plaatselijke lijkschouwer Sara Linton opgeroepen wanneer er een jongen dood onderaan een brug in het bos wordt gevonden. Sara’s jongere zus, de hoogzwangere Tessa, zit op dat moment bij haar in de auto maar vindt het geen probleem om mee te gaan. Als Tessa bij het plaats delict even uitstapt om te gaan plassen, loopt ze iets dieper het bos in. Wanneer Sara en Jeffrey klaar zijn met hun onderzoek, merken ze op dat Tessa nog niet terug is. En wanneer ze niet op hun geroep reageert, ontstaat er paniek. Als ze Tessa uiteindelijk vinden, is het duidelijk dat ze is aangevallen en meerdere malen met een mes is gestoken. Op dat moment wordt niet alleen voor Tessa’s baby gevreesd, ook haar eigen leven hang aan een zijden draadje.

Later in het onderzoek blijkt dat niet alleen drugs maar ook mishandeling en een grote fraude op de universiteit onderdeel zijn van het mysterie.

Mijn mening over Een lichte koude huivering van Karin Slaughter

Het lijkt wel alsof deze serie steeds beter wordt! Na Zoenoffer moest ik wel even slikken voordat ik aan een nieuw deel begon, want dat verhaal was echt heftig! Dit boek is dat op zijn eigen manier ook weer, maar met thema’s die ik net iets beter kan hebben. Zonder al teveel over het verhaal te willen verklappen, is het heel gaaf om toe zien dat deze serie echt om zijn hoofdpersonages heen is geschreven. Steeds weer krijg je een nieuwe invalshoek over de terugkerende personages en steeds weer krijgen ze hun eigen rol in het geheel. Je wordt echt meegenomen op de reis die zij doormaken en hoe ze veranderen door de dingen die ze hebben meegemaakt. Het is echt heel knap als je zo een serie kan opbouwen!

Het gaat dus echt niet alleen maar over Jeffrey en Sara, ook Lena, die inmiddels niet meer bij de politie werkt, krijgt weer een heel eigen verhaallijn. Ik denk dat, juist doordat Karin Slaughter je echt meeneemt op die levensreis van de karakters, het zoveel meer is dan een thriller. Dat de misdaad die wordt gepleegd eigenlijk bijzaak is bij de ontwikkeling van de karakters. Dat juist die rode draad door het verhaal heel meest belangrijke is. Dat daardoor alles weer samenkomt en je verder wilt blijven lezen.

Meer boeken van Karin Slaughter

Als je, net zoals ik, wel houdt van een goede serie, kun je je lol op. In de Grant County Serie zijn 6 delen waarvan Zoenoffer het tweede deel is, maar uiteindelijk gaat de serie over in de Will Trent serie, die inmiddels ook al 13 boeken telt. Veel plezier met lezen!

Grant County serie deel 1
Grant County serie deel 2
Grant County serie deel 4
liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.