Wie mij al langer volgt, weet dat ik van koken hou. Ik probeer graag nieuwe recepten uit en vind het ook zeker leuk om recepten uit andere culturen uit te proberen. Daarom reageerde ik ook heel positief op de vraag of ik het leuk zou vinden om Hello Fresh een weekje uit te proberen. Ik heb er altijd goede verhalen over gehoord en was dus ook benieuwd of het iets voor mij zou zijn.

Het bestellen van de box

Ik bestelde op de website een ‘Original’ box voor 4 dagen. Wij zijn met z’n vieren thuis en beide meiden eten met de pot mee maar natuurlijk niet volledig dus ik bestelde voor 3 personen. Bij het bestellen kun je je eigen box samenstellen. Hierbij had ik de keuze uit 19 recepten, waaruit ik juist de recepten koos die ik zelf niet zo snel zou maken. Juist leuk om weer nieuwe dingen te proberen. Bij een aantal recepten geldt een toeslag, bijvoorbeeld omdat er duurder vlees bij zit. Ik koos deze recepten bewust niet en ‘betaalde’ voor de box met 4 gerechten voor 3 personen €61,95.

Je hebt bij Hello Fresh de keuze uit 4 boxen. De Original, Family, Quick & Easy en Veggie. De prijzen variëren (bij een box voor 3 personen voor 4 dagen) tussen de €51,95 en de €61,95 exclusief toeslag voor bepaalde recepten. Naast de avondmaaltijden kun je bij Hello Fresh ook fruit-, wijn-, soep- en ontbijtpakketten mee bestellen.

De gerechten die ik koos

Ik koos bewust voor gerechten die ik zelf niet zo snel maak omdat ik dan ook niet ga vergelijken. En het ook goed om lekker te varieren. Ik koos ook bewust een vegetarisch gerecht omdat ik graag wat minder vlees wil eten.

Tikka masala

Tikka masala is een kipgerecht dat ik eerder wel eens heb gemaakt naar een recept van Chicks Love Food, maar wat niet vaak op het menu staat hier. Ik koos dit gerecht omdat ik er ook zeker van zou zijn dat Pippa dit lekker zou vinden. Bij uitkiezen van het gerecht heb ik niet naar de ingrediënten gekeken, dus ik schrok van de enorme lading paprika die erin moest. Ik lust namelijk geen paprika. Maar goed, ik zou dit recept proberen, dus heb ik het heel fijn gemaakt in een hakmolentje en verder gekookt volgens het recept.

Wij hebben er desondanks heerlijk van gegeten. Nova zat er ook heerlijk van te snavelen maar Pippa vond het veel te pittig. Of dat nou aan haar lag of niet, dit recept is voor mij geen blijvertje. Ik heb namelijk de hele avond paprika opgeboerd.

Aubergine uit de oven

Ik vind aubergine erg lekker, en deze variant uit de oven in tomatensaus en met geraspte oude kaas leek mij dan ook super lekker. Dit recept was de vegetarische optie deze week. Aubergines aangrillen, in een ovenschaal, passata erover heen en een lading geraspte kaas. Serveren met wat gekookte pasta en klaar! Kan bijna niet mis gaan. Ik vond het dan ook heerlijk. Van de Vent hoefde dit recept niet in de herhaling maar hij houdt dan ook niet van aubergine. Nova vond vooral de pasta’s met pittige saus lekker en zat ook lekker van top tot teen onder, haha.

Mexicaanse taco’s met kipgehakt

Wij eten met regelmaat wraps waar ik dan met stukjes kipfilet en allerlei restjes groenten een lekkere vulling bij maak. Tacoschelpen had ik al denk ik zo’n 15 jaar niet meer gegeten dus dit recept was ook weer een welkome afwisseling. Evenals bij de tikka masala maakte ik de paprika superfijn en door de saus heb ik het bijna niet geproefd. Wat ik lekker vond waren de kidneybonen die erdoorheen gingen. Alhoewel ik wel maar de helft van de bonen heb gebruikt. Wij aten er samen van, met Nova. Doordat de taco’s moeilijk te vullen zijn, hadden we een halve pan met vulling over. Die heb ik in de vriezer gedaan, voor een andere keer een makkelijke maaltijd. Of als lekkere dip bij nachochips!

We hebben zo lekker zitten eten, dat ik helemaal vergat een foto te maken met de taco’s erbij!

Venkelrisotto met worst

Verrassing van de box was de venkelrisotto met varkensworst. Dit was eigenlijk het enige recept uit de box waar ik over twijfelde of ik het zou lusten. Ik vind venkel namelijk vaak erg overheersend. In deze risotto was het echter perfect in balans. De het zoutige van de worst zorgde ervoor dat de smaak van de venkel wat minder hevig was. We hebben er echt van zitten smullen en waren beiden super enthousiast. Ook Nova vond het erg lekker en bleef maak meer hapjes vragen. Kidsproof dus ook! Dit recept sla ik dus zeker op om nog eens te maken!

Mijn mening over de Hello Fresh box

Ik was absoluut positief verrast over de bezorging van de box. Alles was netjes per gerecht verpakt en ik kon de papieren tasjes zo in de koelkast schuiven. Alle ingrediënten waren supervers en zagen er goed uit. De receptenkaarten zijn heel makkelijk te volgen, ik moest alleen wel even goed kijken naar de tabel voor de hoeveelheden. In eerste instantie dacht ik dat ik gewoon alles qua ingrediënten moest gebruiken, maar omdat ik een box voor 3 personen had, moest ik toch nog het een en ander afwegen.

Eigenlijk had ik maar een keer een probleem met een recept, dat was met de venkelrisotto waarbij ik even niet begreep hoeveel pannen ik moest gebruiken en dat ook op de foto’s onduidelijk was. Maar op goed geluk gedaan wat ik logisch vond en dat pakte (gelukkig) goed uit.

Zou ik de Hello Fresh box nog een keer bestellen?

Qua ingrediënten en gemak zou ik de box zeker nog eens bestellen. Makkelijk als je niet hoeft na te denken over wat je gaat eten en welke boodschappen je nodig hebt. Een Hello Fresh box is dan ook zeker geschikt voor mensen die niet zo creatief in de keuken zijn. Maar omdat ik zelf toch al wel makkelijk nieuwe dingen uitprobeer, vind ik het voor mijzelf minder interessant. Het gemak is fijn, maar ik doe net zo makkelijk zelf mijn boodschappen. Ook omdat ik daar gewoon de tijd voor heb. En dan vind ik €61,95 voor 4 maaltijd echt wel teveel geld. In vergelijking: ik bestel normaal bij Picnic wekelijks voor zo’n €35-€50 bijna al mijn boodschappen, inclusief avondeten. Dus het gemak van zo’n box is fijn, zeker als je weinig tijd hebt maar wel lekker, gezond en gevarieerd wil eten maar voor mij is de prijs te hoog.

Ben je benieuwd naar de verschillende maaltijdboxen en wat anderen hiervan vinden? Op www.maaltijdbox.org vind je diverse reviews over allerlei verschillende gezonde maaltijdboxen, waaronder ook Hello Fresh. Je bekijkt hier ook de Top-5 gezonde maaltijdboxen.

liefs kirsten