Boodschappen doen. Je kunt het een prima uitje vinden of je kunt het verafschuwen. Ik hoor bij de eerste groep. Ik vind boodschappen doen helemaal niet vervelend, al kost het wel veel tijd. Hoe wij de weekboodschappen in huis krijgen? Ik vertel het je in deze blog.

Nadenken over het weekmenu

Meestal start ik op zondag met het maken van een weekmenu. Niks moeilijk of ingewikkeld. Ik verzin alleen wat de we rest van de week gaan eten. Daarmee houd ik rekening met de dagen dat de peuter bij ons is. Op de dagen dat ze niet mee-eet, eten wij lekker pittig, iets wat zij niet lust of juist heel slecht voer, iets van afhaal of Thuisbezorgd ofzo. Ik vind het belangrijk dat de meiden gezond eten, dus probeer ik die dagen altijd vers te koken. Goed, terug naar de boodschappen.

Bestel maar, bestel maar, bestel maar…

Voorheen deden we op zaterdag altijd samen boodschappen. Peuter in het wagentje, samen de flessen in de automaat doen en het karretje vol mikken met allemaal lekkere dingen. Sinds we verhuisd zijn, en we volop in de verbouwing van het nieuwe huis zaten én ik net bevallen was van Nova, laat ik wekelijks de boodschappen bezorgen door Picnic. De hele week houd ik bij wat er op gaat, en dat zet ik gelijk in de app. Vervolgens op dinsdag even de spullen voor het weekmenu bestellen en op woensdagavond staan ze voor de deur. Dat scheelt me niet alleen heel veel tijd op zaterdag, maar het scheelt me ook best wat geld. De producten van Picnic zijn pietsje duurder dan de Lidl waar ik normaal altijd heen ging. Echter, omdat ik nu amper meer impulsaankopen doe (‘5 pakken koekjes en 3 repen chocola en weet je, gooi die zak chips er ook nog maar bij’) ben ik alsnog goedkoper uit. En ik denk dat het in de kilo’s ook wel wat gaan schelen op de langere termijn. Ik grijp nu gewoon mis als ik wat lekkers wil. Niet van tevoren over nagedacht, is gewoon pech.

Ben je ook benieuwd naar het laten bezorgen van je boodschappen door Picnic? Als je je aanmeldt en bij je eerste bestelling de code KIRST762 in vult, krijg je €5,- korting op je bestelling. Snel verdiend toch?

Naar de markt

Op vrijdagochtend is hier op het dorp altijd markt. Dat is al sinds ik hier ruim twee jaar geleden naar toe verhuisde een vast uitje van mij en de peuter. We gaan even langs ‘Vriendje Aardbei’ voor de verse groentes en fruit, we halen een koekje bij de bakker (en brood voor de hele week) en tot slot naar de grote favoriet: ‘Opa Kaas’. Peuter is echt DOL op kaas, maakt niet uit welke soort of smaak. En de kaasboer is de pensioengerechtigde leeftijd alláng voorbij, dus hij werd vanzelf Opa Kaas genoemd.

Niet meer tussendoor naar de winkel

Dit ‘regime’ zorgt er voor dat we eigenlijk bijna nooit meer tussendoor naar de winkel gaan. Eens in de paar weken haal ik bij de Lidl nog even een voorraadje cola en toiletpapier, maar voor de rest niet. Ik merk dat een weekmenu me houvast geeft en er voor zorgt dat ik niet om 5 uur nog moet bedenken wat we gaan eten wat vaak resulteerde in verkeerde keuzes.

Hoe doe jij de boodschappen?