Zaterdagochtend. Ik krijg een appje. De Peuter is met haar papa naar peuterdansles. Als de dansjuf vraagt wat iedereen in de vakantie heeft gedaan, komt het ene na het andere kind dat ze her en der op vakantie zijn geweest. Peuter vertelt vol trots: “Ik ben bij jou geweest juf!”. En gaat een warm gevoel door mijn lijf. Dit meisje maakt mij rijk!

Blij met kleine dingen

Ik ben trots op haar. Ik ben trots op ons. Ik ben blij met hoe we het co-ouderschap geregeld hebben zonder dat we haar aan alle kanten afkopen om de andere ouder af te troeven. We bespreken wat ze wel of niet nodig heeft en we leren haar dat niet altijd alles gaat zoals zij het wil. Ik app mijn ex terug. “Wat fijn dat we een kind hebben dat blij is met de kleine dingen”. De dansjuf is namelijk de nieuwe vriendin van haar papa. En in de vakantie hebben ze leuke dingen met elkaar gedaan. Daar ben ik oprecht blij mee. Dat we geen kind opvoeden dat altijd alles maar vanzelfsprekend vindt. En dat de Peuter de nieuwe vriendin van haar papa ook leuk vindt, en omgekeerd.

https://www.instagram.com/p/Bv_OVILF1KT/
Blij zijn met kleine dingen zoals een bezoekje aan de kinderboerderij.. genieten!

Gewoon genoeg

Ik ben opgegroeid met genoeg. Genoeg speelgoed, genoeg aandacht, genoeg te eten. Gewoon genoeg. Niet overdreven veel. En daar ben ik ook heel blij om. Ik zie om me heen dat iedereen maar meer, meer en nog veel meer wil. Alles wat een ander heeft moeten we ook hebben. We werken ons drie slagen in de rondte om een duur huis te kunnen betalen, om twee auto’s te rijden, om drie keer per jaar op vakantie te gaan of iedere maand uit eten. Maak maakt dat dat je echt gelukkig bent?

Mijn gezin maakt me rijk

Ik voel me rijk met mijn gezin. Ik heb een lieve Vent, twee prachtige meiden en een hondenbende die ook veel plezier brengen. We hebben een fijn huis, ik rij een prima auto. We hebben fijne spullen. Misschien niet allemaal het meest luxe van het luxe, maar daar maken we hele bewuste keuzes in. Wat hebben we echt nodig, en wat is een bevlieging. En ja, af en toe is het best lastig om daar een sterke lijn in te trekken, maar ik denk dat iedereen dat wel herkent.

Het moederschap maakt me rijk

Ik voel me rijk als ik kijk naar waar we zijn. De meiden zijn blij en gezond en ik voel me gezegend wanneer ik ‘s ochtends wakker word gemaakt door de Peuter met een natte kus. Of wanneer ik de Baby uit bed ga halen en boven het wiegje hang met mijn hoofd ik de meest stralende lach ooit krijg. Ik heb een Vent die wentelteefjes voor me bakt op Moederdag, die piano voor me speelt en met me zingt, die me steunt in mijn beslissingen om wat dan ook te doen. Het ging niet altijd van een leien dakje de afgelopen 3 jaar, maar nu, nu voel ik me rijk!

liefs kirsten

Foto door Miesha Moriniere via Pexels