Afgelopen zomervakantie had ik een abonnementje bij de huisarts. Ik ben in 6 weken tijd wel zo’n 8 keer geweest denk ik. En natuurlijk zat ik iedere keer weer in de verdomde wachtkamer me te irriteren aan de mensen om mij heen. De dingen die ze wel, maar ook juist niet delen. Daarom vroeg ik jullie laatst in een Instagram Story naar jullie grootste wachtkamerergernissen.

1. Fluisteren

Wat voor mij echt met stip op één staat is het gefluister in de wachtkamer. En echt, overal gebeurt het. Bij de huisarts, de tandarts, de fysio en zelfs bij de dierenarts zitten mensen met elkaar te fluisteren. Natuurlijk hoef je echt geen gesprek op standje burengerucht te voeren maar er kan toch wel gewoon gepraat worden? Ik krijg altijd een beetje een schoolklas idee. ‘Jullie moeten allemaal stil zijn, anders zwaait er wat!’. Om dan vervolgens angstig naar de deur te kijken of de assistente niet ineens binnenkomt om te zeggen dat het stiller moet. Serieus mensen, praat gewoon normaal met elkaar.

2. Telefoongeluid aan

Oke, heel eerlijk, dit is een algemeen irritatiepuntje van mij. Ik heb echt een grondige hekel aan het aanzetten van mijn telefoongeluid. En ik heb ook een hekel aan het telefoongeluid van anderen. Nu zat ik dus laatst in de wachtkamer en een mevrouw tegenover mij zat driftig te whatsappen met het geluid aan. Pfff… ik dacht echt dat ik ontplofte. Zó irritant! Oh, en daarnaast is er nog een speciaal plekje in de hel voor mensen die ook het geluid van hun toetsenbord aan hebben staan. Hou op met me!

3. Luid en duidelijk klagen

Waar ik enerzijds een hekel heb aan fluisteren, heb ik aan de andere kant ook een grondige hekel aan mensen die luidkeels gaat zitten zeiken dat het allemaal zo lang duurt. Net als klagen over de hitte. Het wordt echt niet koeler als je zo loopt te zeuren. Dus ook de wachttijd zal niet worden verkort als je aan iedereen gaat vragen hoe laat zij een afspraak hadden en dat het toch wel erg uitloopt en dat je altijd zo lang moet wachten. Serieus. Wees blij dat de arts de tijd neemt voor zijn patiënten.

4. Slechte tijdschriften

De meeste wachtkamers hebben een leestafel, vaak een waar niemand ook maar een tijdschriftje leest. Maar als je dan op die tafels tijdschriften als de Privé of de Story ziet liggen heb ik echt de hoop in de mensheid verloren. Vooral als er dan zo’n tiepje ‘Kort en pittig’ zo’n blaadje van tafel grist en met een grijns op haar plofgezicht gaan zitten lezen. Prima voor bij de kapper hoor, maar zit je zelfs bij de dokter te verkneukelen over de ellende van een ander?

5. Slechte muziek

Tot slot is het draaien van slechte muziek een puntje. In sommige wachtkamers wordt er van die klingelklongelplingplong muziek gedraaid. Misschien om mensen te laten kalmeren als ze zich opfokken over dat ze zo lang moesten wachten? Hoe dan ook, ik krijg er de kriebels van. Doe maar gewoon een Skyradio ofzo. Of een leuk Spotify playlistje. En het hoeft niet hard hoor, want als je echt niet lekker bent zit je niet op een disco te wachten. Maar gewoon, beschaafd. Om net een beetje die ongemakkelijke stilte te verdrijven die er altijd hangt.

Wat is jouw grootste ergernis in de wachtkamer?

Lees ook:
5x gezeik bij het zindelijk worden

liefs kirsten