Heerlijk hè, dat het weer vroeg donker is? Voor mij het teken om de kaarsjes weer aan te steken en de open haard op te stoken. Super leuk dus dat ik van Zeena van Dutabi een van haar kaarsen met een verborgen boodschap toegestuurd kreeg. Terwijl ik deze blog schrijf, staat de kaars naast me en ik kan niet wachten om je te laten zien welke leuke boodschap erin staat!

Dutabi: kaarsen met een verborgen boodschap

Even een kaarsje aansteken. Waarom doe jij dat eigenlijk? Het aansteken van een kaars heeft verschillende functies. Natuurlijk is de kaars van origine een lichtbron. Een manier om het duister te verdrijven. Tegenwoordig worden kaarsen vaker aangestoken voor de sfeer. Daarnaast heeft zo’n wakkerend vlammetje een rustgevende uitwerking en kan ook de geur van de kaars je helpen om te ontspannen. Voor Zeena was het maken van kaarsen een hobby, een manier om haar eigen stress te verminderen en creatief bezig te zijn. In dat creatieve proces bedacht ze een manier om ook je gevoelens te uiten met een kaars. Zo zijn de kaarsen met verborgen boodschap ontstaan en ik mag ze aan je laten zien!

De kaarsen branden in totaal zo’n 24 uur. De verborgen boodschap komt na ongeveer 1-2 uur tevoorschijn.

Duurzame ingrediënten, dierproefvrij en vegan

Dutabi heeft een prachtig assortiment van kaarsen met een verborgen boodschap. Er zijn een aantal teksten die standaard verkocht worden maar je kunt natuurlijk ook je eigen bijzondere boodschap laten maken. Het leuke aan deze kaarsen is, is dat je ze helemaal zelf kunt samenstellen qua geur en vormgeving. Ik koos zelf voor een roze hart en de geur pomegranate die me heel goed is bevallen!

De basis van de kaars is een 100% soja was. Soja was staat erom bekend dat het zo’n 30-40% langer brandt dan een reguliere paraffinekaars en het geeft ook 90% minder roetvorming. Dat is dus een stuk beter voor je gezondheid. Naast deze biologische afbreekbare was doet Dutabi veel moeite om zoveel mogelijk duurzaam verpakkingsmateriaal te gebruiken. De glazen potten zijn herbruikbaar, de kraaltjes van de verborgen boodschap kunnen aan een touwtje worden geregen als ketting, armband of sleutelhanger en zelfs de vulchips in de verzenddoos zijn 100& biologisch afbreekbaar en kunnen gewoon bij het GFT-afval.

Echt genieten om zo’n pakketje open te maken. Prachtig ingepakt met duurzame materialen.

Wil je met mij….

Mooie momenten in het leven wil je natuurlijk graag vieren. Je wilt misschien een belangrijke vraag stellen of iemand een hart onder de riem steken. Dat kun je doen door die woorden uit te spreken, maar veel leuker is het om ze op een bijzondere manier over te brengen. En waarom niet met een kaars? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Zwangerschapsbekendmaking bij familie of vrienden
  • Genderreveal
  • Trouwen en het vragen van de getuigen
  • Vader- en moederdag
  • Valentijnsdag
  • Verjaardag
  • Een hart onder de riem
Ik kon het natuurlijk niet laten om een boodschap voor de allerleukste lieve leukerds te maken!

Maak je eigen kaarsen met het DIY pakket

Hou je ervan om zelf lekker creatief aan de slag te gaan? Je kunt bij Dutabi ook kant-en-klare DIY pakketten bestellen om je eigen kaarsen met verborgen boodschap te maken. Je kiest bij het bestellen de letters van je verborgen boodschap en je krijgt een stap voor stap beschrijving van hoe je de kaars moet maken en natuurlijk alle benodigdheden. Een superleuke activiteit om bijvoorbeeld bij een babyshower, bridal shower of gewoon een creatief avondje met je vriendinnen te doen!

Wil jij ook zo’n mooie Dutabi kaars?

Wil jij ook een bijzonder iemand verrassen met zo’n prachtige kaars? Met de code mamagisch10 krijg je 10% korting op je bestelling.

Klik hier om naar de webshop van Dutabi te gaan!