Komende zondag is het al weer zover: Moederdag. En ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik heb het idee dat ik me vooralsnog het drukst maak over deze dag. Nou ja, druk maken, druk maken, je begrijpt misschien wel wat ik bedoel. Ik zorg dat er boodschappen in huis zijn, ik heb bedacht dat er voor de oma’s ook nog een leuk presentje moet komen en organiseer dat dan ook op die manier. Dus in hoeverre is het dan ook echt Moederdag? Als in: in hoeverre is het ook voor míj Moederdag?

Zeg Papa, ben jij al voorbereid?

Misschien zit je daar zelf ook wel een beetje mee. Dat je thuis gewoon niet zo’n hele attente vent thuis op de bank hebt zitten. Die geen idee heeft welke dag het is en of er dit weekend nog iets ‘bijzonders’ op de agenda staat. Of gewoon eentje die het er zich ieder jaar weer makkelijk vanaf maakt met een bloemetje van de benzinepomp. En daar is niets mis mee hè. Soms hebben die mannen gewoon wat meer aansporing en (meer dan overduidelijke) hints nodig.

Sebas behoort regelmatig tot de eerste categorie, dus ik ben het gewend dat eigenlijk alles vrij last minute geregeld wordt. Dus toen ik afgelopen week de cadeautjes voor de oma’s liet zien aan hem en hem vertelde dat ik dat maar geregeld had, reageerde hij een beetje verbaasd. ‘Nou, wie zegt dat ik nog geen Moederdagcadeautje voor je heb gekocht?’. ‘Heb je dat dan al?’ vroeg ik hem. ‘Nou nee, maar…’. Goed verhaal vriend, lekker kort, haha.

Wat regel ik zelf voor Moederdag?

Om Moederdag sowieso een beetje leuk te maken en niet alles aan het toeval over te laten (want ja, zo’n control freak ben ik wel), zorg ik dat er voor die zondagmorgen in ieder geval lekkere broodjes in huis zijn en iets bijzonders voor het ontbijt. Ontbijt op bed hoef ik zeker niet, maar ik vind het wel heel fijn als ik rustig uit bed kan komen en beneden bij een gedekte tafel kan aanschuiven en warme koffie kan drinken. Ik heb al gezien dat Pippa op school een presentje heeft gemaakt dit jaar, dus dat vind ik wel enorm leuk. Het ligt al anderhalve week op het keukeneiland. En nee, ik heb nog niet eens stiekem gekeken of het gedichtje al gelezen. Toch knap van mezelf.

Voor mijn ouders en schoonmoeder bestelde ik bij Nicole’s Letters een mooi gepersonaliseerd cadeau. Daar maken de meiden dan nog een mooie tekening bij en ik doe daar nog iets lekkers in. Het ligt in de planning om dus bij onze moeders even op de koffie te gaan. Mijn vader krijg dit jaar zijn cadeautje gewoon al met Moederdag want ik vind het ook wel zo leuk als Pippa erbij is en zij is op Vaderdag natuurlijk bij haar eigen papa. Soms moet je bij een co-ouderschap dus even creatief zijn.

cadeautjes moederdag
Bij de gepersonaliseerde cadeautjes van Nicole’s Letters kreeg ik ook nog leuke kaartjes om mee in te pakken.
En ook het pakketje van Hoofd en Lijfzaken was extra mooi ingepakt!

Jezelf verwennen met een cadeau moet ook gewoon kunnen!

Gewoon omdat ik het leuk vind én Hoofd en Lijfzaken een hele mooie Moederdagaanbieding had, heb ik voor mezelf een setje handgemaakte en troepvrije beautyproducten besteld. Je mag jezelf toch ook wel gewoon een beetje verwennen? Ik moet dan gelijk denken aan dat filmpje van Snoop Dogg bij zijn Walk of Fame speech waarin hij vooral zichzelf bedankt.

“I want to thank me for believing in me, I want to thank me for doing all this hard work. I wanna thank me for having no days off. I wanna thank me for never quitting. I wanna thank me for always been a giver and trying to give more than I receive. I want to thank me for trying to do more right than wrong. I want to thank me for just being me at all times.”

En moeders, laten we nou even heel eerlijk zijn. Deze speech is toch voor ons allemaal geschreven? Want doen we niet gewoon heel veel omdat we denken dat het erbij hoort. Geven we niet enorm, zonder zelf overvloedig veel te nemen? En doen we niet ook gewoon ontzettend ons best om het goede te doen? Own up!

Een cadeautje van Hemd voor Hem

cadeaubox hemd voor hem

Des te leuker was het dan ook dat ik van Hemd voor Hem eerder deze week voor Moederdag een cadeaubox ontving, omdat het tijd is om moeders te laten stralen. En hoe doe je dat nou beter dan met mijn favoriete chocolade van Tony’s en met twee paar heerlijke blije sokken van Happy Socks? In de afgelopen jaren heb ik al meerdere keren met hen een leuke samenwerking gehad en daarom vind ik het nu extra leuk dat zij nu de moeders ook in het zonnetje zetten. En hoewel de naam zou vermoeden, Hemd voor Hem is allang niet alleen nog maar voor heren. Ze hebben namelijk ook een prachtig (cadeau)assortiment voor dames met merken als Calvin Klein, Falke, Sloggi en natuurlijk Happy Socks.

Wat krijg jij nu het liefst voor Moederdag?

liefs Kirsten