Met de feestdagen wordt er natuurlijk heel wat lekkers gegeten en ik zal niet ontkennen dat ik me ook wel eens tegoed doe aan heerlijke kerstlekkernijen. Speciaal voor de Mamagische Adventskalender heeft Nicole van Meisje-Eigenwijsje.nl een heerlijk recept voor kerst fudge met (of zonder) Baileys gemaakt die jij zeker wilt proeven!

Klik op de bovenstaande afbeelding om alle blogs van de Mamagische Adventskalender nog eens te lezen!

Kerst fudge (met Baileys)

Heb je zin om iets lekkers te serveren tijdens een van de kerstdagen, maar wil je er niet teveel tijd mee kwijt zijn? Dan is deze heerlijke kerst fudge met Baileys echt iets voor jou. Deze fudge bestaat uit slechts vier ingrediënten en is dus ontzettend makkelijk om te maken. En alhoewel je er zelf niet veel tijd aan kwijt zult zijn, heeft het wel flink wat tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Begin er dus wel op tijd aan.

Kidsproof fudge maken

Deze overheerlijke fudge is totaal niet kidsproof. Want er zit alcohol in. Wil je deze Kerst fudge ook aan de kinderen serveren? Dan laat je de Baileys gewoon weg. Zo simpel als dat. 

Nom nom nom!

Zo maak je de Kerst fudge met Baileys

Om deze lekkere fudge te maken heb je dus slechts vier ingrediënten nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk, deze vind je in de supermarkt bij de koffiemelk
  • 2 grote chocoladeletters (of anders ongeveer 300 gram chocolade naar keuze), ik maakte hem met een witte chocoladeletter en een melk chocoladeletter
  • 50 – 75 ml Baileys Original
  • Kerststrooisels, ik kocht ze bij de Hema maar je hebt ze bijvoorbeeld ook bij Big Bazar. 

Verder heb je ook nog een pannetje met garde nodig en een bakblik inclusief bakpapier. In het pannetje warm je de gecondenseerde melk op en voeg je stukjes chocolade toe. Blijf goed roeren anders brandt het aan. Wanneer alle chocolade gesmolten is, roer je de Baileys erdoorheen en giet je het in het bakblik. Strooi de Kerst sprinkels eroverheen (een deel erdoor kan ook) en zet het bakblik dan voor minimaal 3 uur in de koelkast. 

Zelf heb ik hem een nachtje laten staan en de kerst fudge was echt ontzettend lekker. Een aanrader dus!

Wist je dat Nicole op Meisje-eigenwijsje.nl nog veel meer leuke blogs, recepten en tips heeft staan? Neem er vooral eens een kijkje!

Mjam! Eet smakelijk!

Liefs, Kirsten