Als moeder van twee jongens heb ik de afgelopen jaren al heel wat kinderfeestjes achter de rug! Ik denk dat alle feestjes een succes waren bij de kinderen, mijn eigen kinderen en de kinderen die uitgenodigd waren. Laten we eerlijk zijn, kinderen zijn eigenlijk niet zo veeleisend. En ach, eigenlijk vond ik de feestjes zelf vaak ook erg leuk! Graag vertel ik over de leukste kinderfeestjes die ik georganiseerd heb voor onze jongens.

Gastblogger Martine vertelt je in deze gastblog alles over haar ervaring met kinderfeestjes voor jongens (en natuurlijk stoere meiden!) die zij de afgelopen jaren heeft georganiseerd.

Huttenbouwfeestje

Toen de jongste 7 jaar werd, hebben wij een huttenbouwfeestje gehouden. Dit kwam eigenlijk doordat de oudste dit als feestje met een klasgenootje had gehad in de bouwspeeltuin Maeterlinck in Rotterdam. Hij vond dit geweldig, en toen ik hem ging ophalen, dacht ik: hier ga ik ook een kinderfeestje doen! Het is een feestje voor stoere kinderen; ze krijgen hout, een hamer en spijkers en kunnen aan de slag. Natuurlijk mag je als ouders wel een beetje helpen, maar het is echt de bedoeling dat ze het zelf doen. Oh, wat waren ze trots op het resultaat. Zo mooi om te zien. Ook leuk: er zijn picknicktafels en banken in de speeltuin. Tussendoor konden de kinderen hier makkelijk wat komen drinken, en tussendoor was er zelfs nog tijd om een cakeje te versieren. Het was echt een leuk kinderfeestje!

Bouwen met helm op het huttenbouwfeestje

LEGO-feestje

Een andere favoriet van mij is het LEGO-kinderfeestje. Dit kun je zo makkelijk of zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je hebt in ieder geval LEGO nodig, maar ik zou niet je eigen LEGO gebruiken. Kies ervoor om LEGO te huren, dan hoef je niets af te breken en kan er niets kwijtraken. Als je op Pinterest kijkt, oh, dan vind je zulke mooie voorbeelden van wat je allemaal met het kinderfeestje kunt doen. Een mooie banner met de naam van de jarige, een fotomoment, LEGO snacks, alles in de LEGO-stijl. Dat ziet er mooi uit, maar voor de kinderen is het belangrijker dat er gewoon leuke activiteiten zijn. Zorg voor een globale planning; eentje waar je wel vanaf kan wijken. Zorg voor wat leuke bouwopdrachten als de kinderen het even niet weten wat ze willen bouwen. Ook belangrijk; zorg voor wat afwisseling tijdens het feestje. Dus niet alleen bouwen, maar ook wat spelletjes tussendoor. Bij ons feestje was, naast het bouwen, de bingo de echte favoriet. Dat willen ze nog steeds graag doen!

Spionnenfeestje

Toen de oudste 8 jaar werd, hadden wij een spionnenfeestje voor zijn verjaardag. Bij de ontvangst kregen de kinderen een kindercocktail, net zoals meesterspion 007. Daarna deden we een speurtocht; op zoek naar een schat in het park bij ons in de buurt. Hier moesten ze komen door aanwijzingen te volgen, en dat vonden ze maar wat leuk. Als laatste gingen wij een spionnenfilm kijken: “Meesterspion!” Echt een leuke, spannende film, voor kinderen vanaf 6 jaar. Tussendoor hebben wij ook nog gegeten, zodat de kinderen niet te lang achter elkaar hoefden te zitten. Ook dit feestje was een groot succes, zowel voor ons als ouders als voor de enthousiaste kinderen.

Lasergamefeestje

Bij de negende verjaardag van de oudste hadden wij weer een spannend kinderfeestje: een lasergame feestje! We hadden een grote groep kinderen, 12 in totaal. Dat is ook leuk, want dan kun je de kinderen verdelen in 2 of zelfs 3 groepen, wat het lasergamen nog leuker maakt. We hadden aan het eind van de middag afgesproken  in een speeltuin bij een bos in de buurt. Het was nog niet donker, maar rond 18.00 uur begon het al wat schemerig te worden, en dat maakte het spel nog leuker en spannender. Voor tussendoor hadden we snacks en drinken, veel drinken, want van al dat spelen krijg je dorst! Als ouders hoefden wij niet zo heel veel te doen; de kinderen regelden het zelf wel. Aan het einde van het feestje werden de kinderen weer opgehaald door hun ouders. Ideaal toch?

Kinderfeestjes voor jongens én meisjes

Dit zijn een paar kinderfeestjes die we hebben georganiseerd voor onze jongens. Het belangrijkste is om iets te kiezen waar jouw kinderen enthousiast van worden en waar ze zich goed mee kunnen vermaken. Dan hoef jij als ouder vrij weinig te doen. En natuurlijk is het ook belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van de kinderen en hun interesses. Wat ik zelf fijn vond aan deze feestjes, is dat het leuk is voor jongens en meisjes. Dat vind ik sowieso de leukste feestjes; de mix van jongens en meisjes maakt het superleuk!

Afbeeldingen via Pexels en Martine