Afgelopen weekend postte ik op Instagram mijn creatieve uitlatingen met kiwi. Ik ben dol op kiwi en gooi het dan ook graag door een smoothie of fruitsalade vanwege de zoete smaak maar zeker ook door de goede voedingsstoffen. Ze zitten namelijk vol vitamine C en is rijk aan vezels. Je kunt een kiwi natuurlijk lekker uitlepelen of in stukjes door je salade heen doen, maar je kunt nog veel meer leuke en lekkere dingen met kiwi!

Kiwi als los fruit

Zoals ik al zei, kun je kiwi goed los eten, maar is het ook een graag geziene toevoeging aan een smoothie of fruitsalade. Ik ben blij dat mijn meiden inmiddels ook graag een kiwietje lusten, dus daar maak ik graag gebruik van door het regelmatig aan hun fruitbordje toe te voegen. Voor onderstaande kidsproof monkeyplatter sneed ik de geschilde kiwi in plakjes en gebruikte ik een uitstekertje om er leuke vormpjes van de maken. De restjes bewaarde ik voor een andere recept maar die kun je zelf natuurlijk ook gewoon opeten of door je smoothie gooien.

Voor de lotusbloemen bekeek ik een filmpje, maar het is zeker niet moeilijk om te doen. Snijd eerst de ‘kontjes’ van de kiwi af, maar doe dat zo zuinig mogelijk. Snijd vervolgens met een scherp met een kiwi met een kartelrand doormidden. Dit doe je door je mes steeds / \ / \ / \ in de zijkant van de vrucht te steken. Haal de twee helften voorzichtig van elkaar. Snijd nu tussen de tandjes de schil een stukje in. Tot slot snijd je met je met de schil voorzichtig los en vouw je de bloemblaadjes naar beneden. Indrukwekkend, maar zeker niet moeilijk!

Kiwisorbet

Ik ben dol op ijs, zeker nu het zonnetje zich steeds meer laat zien. Op zoek naar gezondere alternatieven kwam ik eerder al eens op een receptje voor sorbetijs met kokosmelk. ‘En waarom zou dat dat niet ook met kiwi kunnen?’, vroeg ik mezelf af. Het maken is echt super simpel. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of staafmixer met zo’n hakmolentje eronder.

Je gebruikt hiervoor 8 kiwi’s. Schil je en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes op een vriezervast bord of zoals ik deed, de glazen deksel van een ovenschaal. Laat ze ongeveer een uurtje in de vriezer liggen. Doe ze daarna in je keukenmachine, voeg 4 eetlepels honing, 4 eetlepels kokosmelk en een eetlepel citroensap toe. Laten draaien tot je een glad mengsel hebt en je bent klaar om te eten! Restjes kun je uiteraard gewoon in de vriezer zetten, maar gebruik dan een zo plat mogelijk bakje en dek het goed af!

Kiwi Gin Fizz

Tot slot mijn persoonlijke favoriet met kiwi. Deze heerlijke cocktail is een echt plaatje om te zien en is heel simpel om te maken. Kiwi Gin Fizz maak je als volgt:

Neem een halve kiwi en een theelepeltje honing en prak dit fijn. Je kun je het ook even in het hakmolentje doen van je staafmixer, maar het moet in ieder geval goed fijn zijn. Daarbovenop schep je een flinke hoeveelheid crushed ijs. Ik kreeg dat door een handje ijsblokjes in mijn blender te doen en de crush-stand te gebruiken. Vervolgens schenk je hier een scheutje gin overheen. Ik gebruikte Gordon’s Lemon Gin voor een zuurtje bij de smaak maar je kunt natuurlijk gewoon je eigen favoriet gebruiken. Je topt je glas af met bruisend water. voor de gezelligheid kun je nog een schijfje kiwi aan de rand van je glas hangen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Proost!

Wat is jouw favoriete manier om een kiwi te eten?