Zo op het eind van het jaar probeer ik nog gauw een paar leuke boeken aan mijn lijstje van 2022 toe te voegen. Zo las ik afgelopen week Kalverliefde (Yvonne van de Nieuwenhuizen) en Kliniek Zuid van Nick de Koning uit. Heerlijke boeken om lekker mee onder een dekentje te kruipen!

Waarom dit boek?

Soms heb je geluk als blogger. De afgelopen week kreeg ik twee gloednieuwe boeken in handen om een review over te schrijven. Zo ook lag Kliniek Zuid bij me op de deurmat. Dit boek van Nick de Koning (pseudoniem) werd beschreven als een heerlijk drama in een wereld die toch niet zo maakbaar als is we graag zouden willen. Ik ben altijd wel in voor een goed doktersverhaal (Grey’s Anatomy, ER en al die anderen: ik heb het gezien) en dat het werd vergeleken met Nederlandse series als Gooise Vrouwen, Divorce en Voetbalvrouwen deed mijn dramatische hartje sneller kloppen. Ik ben nu eenmaal een enorme sucker voor simpel drama, haha.

Overigens had de begeleidende tekst niets te veel gezegd. Ik vloog in drie dagen door dit boek heen en ik weet zeker dat jij er ook van zult smullen!

Het verhaal in het kort

Maak kennis met de wereld van Kliniek Zuid waar schoonheid te koop is maar niets is wat het lijkt!

Caro Benedict is de drijvende kracht achter Kliniek Zuid, een praktijk voor cosmetische chirurgie in hartje Amsterdam waar bekend en onbekend Nederland de deur platloopt. De kliniek is zo’n daverend succes dat Caro genoodzaakt is om veel te werken om wachtlijsten binnen de perken te houden. Er komt steeds meer druk te staan op zowel haar zakelijke als persoonlijke leven en het blijkt maar weer dat je met geld geen geluk kunt kopen.

De kliniek komt in zwaar weer door een claim over lekkende borstimplantaten, een oude vlam van Caro brengt haar het hoofd op hol en tot overmaat van ramp brengt tienerdochter Sofie zichzelf in levensgevaar. Caro doet er alles aan om alles in goede banen te leiden maar heeft er geen idee van wat er zich op de achtergrond afspeelt en hoe haar perfecte leven steeds verder afbrokkelt.

Mijn mening over Kliniek Zuid van Nick de Koning

Wat krijg je als je Gooische Vrouwen en Medische Centrum West in een kom gooit en flink mixt? Een heerlijke combinatie van dokters en drama. In Kliniek Zuid volgen we Caro, oprichtster van een van de bekendste klinieken voor plastische en cosmetische chirurgie in Amsterdam. Ze is al jaren getrouwd met Robbert en heeft twee pubers. Terwijl hij voor het huis, de kinderen en de bedrijfsvoering van Kliniek Zuid zorgt, sleept Caro de ene na de andere belangrijke patiënt en prijs in de wacht. Eigenlijk weet je al dat dit eigenlijk nooit goed kan gaan en dat blijkt ook wel wanneer het net van leugens zich om Robbert heen sluit.

Je leest Kliniek Zuid gratis via Kobo Plus. Klik op de afbeelding!

Je voelt het al aan je water wanneer je begint te lezen: deze prachtige bubbel waar Caro in leeft, kan nooit lang standhouden. Op momenten dacht ik bij mezelf: ‘Meid, hoe kun je dit nou niet doorhebben?’ maar op andere momenten snapte ik haar zo goed. Als moeder heb je nou eenmaal talloze ballen hoog te houden en hoe hard je ook je best doet, soms wordt je gewoon geleefd en overkomt het je.

Ik heb Kliniek Zuid met heel veel plezier gelezen. Een lekker vlot verhaal, lekker veel clichés (hey, kom op, we houden er allemaal van!), en zeker ook een paar flinke steamy scenes. Een ideaal boek voor even lekker tussendoor. Het enige waar ik echt niet omheen kon was het personage van officemanager Suus. Ik weet zeker dat als ik deze meid in het echte leven tegen zou komen, ik na 10 seconden al een hartgrondige hekel aan haar zou hebben. Dat er iemand dan ook al jarenlang verliefd was op deze meid, vond ik uiterst ongeloofwaardig 😉

Meer boeken van Nick de Koning

Kliniek Zuid: Tegen Elke Prijs is het eerste boek in een driedelige serie van Nick de Koning. En na de ENORME cliffhanger van het eerste deel, ben ik zeker benieuwd naar hoe het verhaal verder verloopt. Het tweede deel staat gepland voor 2023, dus we zullen er gelukkig niet te lang op hoeven wachten om te weten te komen hoe het Kliniek Zuid verder zal vergaan!

Ook blogcollega Linda schreef een recensie over Kliniek Zuid. Lees haar blog vooral ook even!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.