Hoe tof is het als je als nieuwe auteur je debuut mag maken bij een uitgeverij als HarperFirst en je een supertoffe blogtour mag organiseren? Dat gebeurde Yvonne van den Nieuwenhuizen. Haar allereerste boek Kalverliefde is afgelopen week gelanceerd en ik had de eer om het ebook als een van de eersten te mogen lezen. Ik vertel je er alles over in deze nieuwe boekenblog!

Waarom dit boek?

Een paar weken gelezen tipte Salina (ja, die ene van PaperStar) me de post van Yvonne over de te organiseren blogtour voor Kalverliefde. ‘Dat is echt wat voor jou!’. Leuk detail: Yvonne is een nichtje van de man van Salina. Kleine wereld enzo. Natuurlijk sta ik altijd open voor leuke nieuwe boeken en zeker als je als een van de eersten mag lezen! En gelukkig voor mij zag Yvonne de match ook wel zitten en heeft ze mij een plekje gegeven in de blogtour!

Het verhaal in het kort

Floor is eigenlijk een hele doodnormale Brabantse meid. Ze werkt in een kleine dorpsbakkerij en is tot over haar oren verliefd op Toby, haar voormalige collega en zoon van haar baas . Nu hij echter naar Amsterdam is vertrokken voor een stage, weet Floor niet zo goed wat ze met de liefde aan moet. Als haar vriendin Lis haar opgeeft voor het nieuwe datingprogramma Kalverliefde staat ze dan ook niet direct te springen om mee te doen. Waarom zouden ze háár daarvoor uitkiezen? Wat is er nou bijzonder aan de dochter van een agrariër? En belangrijker: zou ze Toby wel kunnen vergeten?

Toch trekt ze de stoute schoenen aan en doet auditie. Als die nogal abrupt eindigt, probeert ze zich snel uit de voeten te maken. Als ze tóch wordt geselecteerd als kandidaat is ze meer dan verbaasd. Het is niet alsof ze nou zo’n verpletterende indruk heeft gemaakt.

Het programma wordt opgenomen op een melkveehouderij en als boerendochter vindt ze haar draai vrij snel, wat ook wordt opgemerkt door de crew. Ging het vinden van een nieuwe liefde maar net zo makkelijk!

Mijn mening over Kalverliefde van Yvonne van den Nieuwenhuizen

Jarenlang heb ik niets anders gelezen dan chicklit en feelgoodromans. Je zou dus wel kunnen zeggen dat ik een liefhebber ben. Echter heb ik in 2022 eigenlijk veel meer ‘zwaardere’ boeken gelezen. Ook heel fijn, maar om mezelf nog een beetje mentaal in evenwicht te houden, probeer ik regelmatig van genre te wisselen. En dan is zo’n lekkere feelgoodroman een uitstekende afwisseling!

Je leest Kalverliefde als e-book en is nu gratis te lezen met Kobo Plus! (Klik op de afbeelding voor een directe link!)

Wat ik fijn vind aan het lezen op mijn Kobo Libra 2, is dat je kunt zien hoeveel pagina’s een hoofdstuk nog duurt. De hoofdstukken in Kalverliefde zijn allemaal vrij kort, wat bij mij het lezen echt ten goede komt. Als ik zie dat het maar 5 pagina’s zijn, ben ik toch geneigd om nog snel een stukje mee te pakken. Op deze manier vloog ik dan ook door het verhaal heen!

Heerlijke Hollandse setting

In het begin van het verhaal leren we natuurlijk al veel van de personages kennen en wordt er al vrij vlot bekend gemaakt dat Floor opgegeven wordt voor de auditie voor het nieuwe datingprogramma Kalverliefde. Maar het duurt dus wel even voordat het verhaal daar ook daadwerkelijk terecht komt. Ongeduldige ik had dat graag wat vlotter gezien. Al is dat meer omdat ik voornamelijk heel nieuwsgierig was naar hoe het Floor zou gaan verlopen in de show.

Ik vind Kalverliefde zeker een aanrader voor iedereen die graag feelgoodromans leest en houdt van een boek met een vlot verhaal. Het Hollandse thema met een mixje van Boer zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt vind ik echt een fijne afwisseling van de café’s, boekenwinkels en hotels waar veel andere feelgoodromans zich afspelen. Dus, niet langer wachten en lekker gaan lezen! Veel plezier!

Afbeelding via www.vrolijkefladderaar.nl – de blog van Yvonne waar je op de hoogte blijft van al haar belevenissen en schrijfperikelen

Meer boeken van Yvonne van den Nieuwenhuizen

Ja als je met zo’n fijn boek debuteert, ligt het in de lijn der verwachting dat er meer zal komen. Gelukkig is dat ook zo want Yvonne heeft ook al een deel 2 en deel 3 van de Studio Holland serie op de planning staan. Deze boeken worden in het voorjaar van 2023 verwacht. En eerlijk? Ik heb er nu al zin in om te lezen hoe het Floor en haar nieuwe vrienden verder vergaat!

Lees ook mijn review over deel 2 uit de Studio Holland serie: Smoorverliefd!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.