Tijdens een van deze heerlijke warme zomeravonden las is de Koffiesalon serie van Marloes Berghege. Het zijn drie heerlijke korte verhalen die je het liefst in een keer wegleest! Ideaal voor deze zomer aan het zwembad, in de tuin of aan het strand!

De Koffiesalon serie bestaat uit de volgende boeken:

  1. Eén depresso, alsjeblieft
  2. Een dubbele shot liefde
  3. Een kopje geluk

Waarom deze serie?

Normaliter ben ik dus niet zo’n fan van korte verhalen, maar mijn Kobo bleef deze titels vaar voorstellen als iets wat ik ook echt leuk zou vinden om te lezen. Nou, ik ben natuurlijk de beroerdste niet en toen ik eenmaal was begonnen met het eerste deel, las ik deel 2 en 3 ook zonder moeite uit. Je mag het eindelijk zo zien: de drie losse verhalen zijn eigenlijk een compleet boek, alleen dan opgedeeld.

Inmiddels zijn de boeken ook als paperback omnibus uitgebracht. Superfijn als je niet zo’n e-book lezer bent!

Het verhaal in het, nou ja, niet zo kort

De feelgoodserie “De koffiesalon” van Marloes Berghege volgt het leven van Hanneke, een dertiger die, zo lijkt het, alles op de rit heeft. Ze heeft een baan als lerares Engels, een relatie met de aantrekkelijke Job en woont samen met haar beste vriendin Josje. Toch voelt Hanneke zich niet gelukkig. Misschien ook wel omdat ze het in de ogen van haar moeder toch nooit goed doet.

Als ze op een avond de kroeg in gaat met haar beste vriendin en huisgenoot Josje, loopt ze letterlijk haar vriend Job tegen het lijf. Zoenend met een ander. Natuurlijk zorgt dit bij Hanneke voor de nodige kortsluiting. Wanneer ze aan de bar haar zoveelste shotje achterover slaat, gaat het mis en kotst ze over de schoenen van Sil. Alsof deze gênante vertoning nog niet genoeg was, wordt ze op haar werk vriendelijk verzocht om niet meer terug te komen. Haar utopische ideeën over kinderen inspireren met de Engelse taal en literatuur lijken mijlenver van de werkelijkheid. En heel eerlijk: Hanneke vindt het niet eens heel raar dat ze ontslagen wordt.

Omdat ze niet goed weet wat ze wil, maar er toch brood op de plank moet komen, gaat ze aan de slag bij Boon, de nogal hipster koffiesalon van de neef van Josje. Niet dat ze ook maar een fatsoenlijke bak koffie kan zetten, maar bananenbrood bakken kan ze als de beste! Haar nieuwe baan neemt een hele andere wending als er nog een nieuwe collega zich aandient. Hanneke krijgt de schrik van haar leven als ze ziet dat het Sil is, de jongen over wiens schoenen ze nog niet zo heel gek lang geleden heeft staat kotsen. De spanning is om te snijden.

Naarmate de weken vorderen, zit er nog niet veel schot in de zaak. Hanneke heeft nog steeds niet duidelijk voor zichzelf wat ze nu echt wil gaan doen en is ook nog niet echt op zoek naar een nieuwe baan of liefde. Natuurlijk kan haar moeder het niet laten zich er constant tegenaan te bemoeien en hoewel Hanneke echt vaker nee wil zeggen, laat ze zich in een desastreuse blind date praten.

Als dan ook de liefde tussen Josje en Niels over lijkt te zijn, zet Hanneke alle zeilen bij om ervoor te zorgen dat ze weer bij elkaar komen. En dat Sil zijn hulp daarbij aanbiedt, laat Hanneke een hele andere kant van hem zien. Misschien is hij toch wel niet zo’n eikel als ze dacht!

Mijn mening over De Koffiesalon serie van Marloes Berghege

Alleen al om de eerste hoofdstukken van deze boeken zou je dit verhaal moeten lezen. De beschrijving van de yogales en de gedachten die door Hannekes hoofd schieten zijn hilarisch. Verder is het verhaal gewoon echte feelgood: verbroken liefdes, desastreuse dates en natuurlijk nieuwe liefdes. Tel daarbij een ontslag op en een nieuwe baan en je weet hoe het loopt. De serie bestaat dus uit 3 korte verhalen die naadloos op elkaar aansluiten. En echt, die je het liefst in een ruk achter elkaar doorleest. Wat mij betreft echt een aanrader als je iets wilt lezen waarbij af en toe echt hardop moet lachen!

Alle e-books in de serie

Als je, net zoals ik je Kobo Plus abonnement niet meer kunt missen, heb je geluk. Je leest deze serie dan namelijk helemaal gratis! Geen abonnement? Dan kun je de boeken voor een klein prijsje aanschaffen via onderstaande links.

Heel veel leesplezier!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.