Wij waren afgelopen weekend te gast bij Universal Studios Nederland op de feestelijke familiepremière van de nieuwste Dreamworks film Kung Fu Panda 4. Dat was natuurlijk weer een heel leuk feestje waar ik je graag meer over vertel.

Feestelijke familiepremière van Kung Fu Panda 4

Na drie eerdere spannende verhalen over Kung Fu Panda Po, is er, 10 jaar na het uitkomen van de laatste film een nieuw vervolg in deze spannende filmreeks. Wij waren als gezin uitgenodigd voor de feestelijke familiepremière. Zoals altijd is dat ook echt een feestje. Inclusief rode loper, lekkere hapjes, schmink voor de kinderen en natuurlijk het bekijken van de film.

Kung Fu Panda 4 bioscoop

Het verhaal van Kung Fu Panda 4

In Kung Fu Panda 4 krijg Po (Jack Black / Martijn Fischer) de taak om een nieuwe Drakenkrijger aan te wijzen. Zelf staat een nieuwe, veel rustiger, roeping op hem te wachten. Hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei. Natuurlijk gaat dat allemaal niet zo gemakkelijk. Po ziet zichzelf totaal niet als spiritueel leider en eigenlijk is hij er nog helemaal niet klaar voor om de titel van Drakenkrijger op te geven.

Als er dan ook nog een heel nieuwe schurk opduikt in de, alsmaar verwisselde, vorm van de Kameleon (Viola Davis / Lucretia van der Vloot) die alle Kung Fu krachten van alle inmiddels verslagen slechteriken wil stelen, is het aan Po om haar te stoppen.

Po krijgt hulp van de sluwe, scherpzinnige dief steppevos Zhen (Awkwafina / Linda Wagenmakers). Om de vredesvallei te beschermen, moet dit grappige duo samenwerken om de tegenslagen op hun pad aan te vechten. Uiteraard krijgen ze hulp uit onverwachte hoek!

KUNG FU PANDA 4 werd geregisseerd door Mike Mitchell (DreamWorks Animations Trolls, Shrek Forever After) en geproduceerd door Rebecca Huntley (DreamWorks Animations The Bad Guys). De co-regisseur van de film is Stephanie Ma Stine (She-Ra and the Princesses of Power).

De Nederlandse stemmencast van Kung Fu Panda 4.

In de Nederlandse versie zijn opnieuw de stemmen te horen van Martijn Fischer (Po) en Rik Felderhof (Shifu). Daarnaast zijn er nieuwe stemrollen voor Linda Wagenmakers (Zhen), Lucretia van der Vloot (de Kameleon), Patty Brard (Oma Zwijn), Kwok One (Han), Phi Nguyen (Vis) en Murth Mossel (Beer).

Wat vonden wij van de film?

In voorbereiding op het zien van Kung Fu Panda 4 hebben we natuurlijk even de eerdere delen gekeken. En nu geef ik eerlijk toe, ik heb wellicht iets minder goed opgelet dan mijn kinderen, haha. Hoewel dit inmiddels het vierde deel is in de filmreeks, heb ik zelf in de bioscoop echt met veel plezier naar de film in de 3D versie gekeken.

Kung Fu panda 4

Ik vind het een film die voor zowel kinderen als volwassenen leuk is om te bekijken. Er zitten precies genoeg ‘grote-mensen-grapjes’ in om het ook voor ouders leuk te houden. Wij hebben ons in ieder geval prima vermaakt bij deze film en wat mij betreft is het echt een aanrader, ook als je de voorgaande delen nog niet hebt gezien!

liefs Kirsten

Kung Fu Panda 4 is vanaf 15 maart te zien in de bioscoop.