Ja, de 6 weken zomervakantie staan alweer bijna voor de deur. Hoe ga jij ervoor zorgen dat je kind niet alleen maar achter een schermpje zit of zeurt dat het zich verveelt? In deze blog zet ik een aantal leuke en leerzame werkboekjes voor je op een rijtje!

Vervelen is verleden tijd met deze leuke en leerzame werkboekjes

Zeurt jouw kind ook regelmatig dat het zich verveelt? Of ben je van mening dat het toch wel wat uurtjes te veel achter een schermpje zit? Dan zeker deze blog even helemaal uitlezen! Ik heb namelijk een aantal van de leuke en leerzame werkboekjes van Uitgeverij Deltas voor je op een rijtje gezet zodat jij je helemaal tip-top kunt voorbereiden op 6 weken vakantie, een lange rit naar jullie vakantieadres of gewoon dit momenten tussendoor dat je je kids even bezig wilt houden met iets anders dan een telefoon of tablet.

Puzzelen is goed voor je brein!

Om niet 6 weken stil te zitten, is het natuurlijk altijd een goed idee om de hersens even te laten kraken. Puzzelen is dan altijd een goed idee. Wist je namelijk dat door het maken van kruiswoordraadsels of Zweedse raadsels, de woordenschat van een kind flink kan groeien? Ook het taalbegrip kan verbeteren doordat kinderen gaan nadenken over de betekenis van een woord en synoniemen gaan bedenken.

Leerzame werkboekjes met kruiswoordraadsels en sudoku's.
Superleuke Sudoku’s | ISBN 9789044758191 | Adviesprijs €7,50
Reuzeleuke Kruiswoordraadsels | ISBN 9789044758139 | Adviesprijs €7,50

Met de Leerrijke puzzels van Deltas kunnen kinderen van 8-12 jaar hun lol op met deze hele nieuwe reeks puzzelboekjes met onder andere kruiswoordraadsels, Zweedse raadsels en woordzoekers. De boekjes zijn er in 3 niveaus: 8-9 jaar, 19-10 jaar en 10-12 jaar.

Voor de kinderen die liever bezig zijn met cijfers zijn er in de Leerrijke puzzels serie ook leuke sudoku werkboekjes. Ook deze zijn weer opgedeeld in de drie leeftijdscategorieën voor puzzelplezier op eigen niveau.

Tellen van 1 tot 10 voor kleuters

Ook je kleuter moeten we een beetje aan de gang houden deze vakantie en met dit leuke stickerboek zit je zeker goed. Het werkboek Tellen van 1 tot 10 met stickers is geschikt voor kinderen van 5-6 jaar, maar ik weet zeker dat ook de kleuters van 4 jaar, en die al aardig kunnen tellen, er met veel plezier in zullen werken, al dan met wat hulp van papa of mama. Het boek is met zijn vrolijke kleurtjes en illustraties echt gericht op jonge kinderen en bevat leuke telopdrachten waarbij je met (herbruikbare) stickers het antwoord kunt invullen.

Tellen van 1 tot 10 voor kleuters met herbruikbare stickers.
Tellen van 1 tot 10 met stickers | ISBN 9789044763225 | Adviesprijs €9,95

Dit werkboekje ligt echt mooi in het verlengde van hetgeen de kinderen op school hebben geleerd. De volgorde van 1 tot 10, getallenrijen maken, tellen, de begrippen meer en minder en voor de slimmeriken zelfs optelsommen.

Een oefenboek voor de tafelsommen

Spelend leren, dat is natuurlijk het allerbeste. In groep 3 wordt vaak al de basis gelegd voor de tafelsommen, bijvoorbeeld door te tellen in de 2-structuur (2-4-6-8 enz), de 5 structuur (5-10-15-20 enz) en de 10 structuur (10-20-30-40 enz). In Groe vier wordt daar uitgebreider op ingegaan en wordt het keerteken aangeboden. De kinderen gaan dan echt aan de slag met de tafelsommen, oftewel de tafels van vermenigvuldiging.

Oefenboekje voor tafelsommen met uitwisbaar papier.
Mijn oefenboek op afwasbaar papier De Tafels van vermenigvuldiging | ISBN 9789044763942 | Adviesprijs €9,95

In Mijn oefenboek op afwasbaar papier de tafels van vermenigvuldiging kan je kind eindeloos blijven oefenen met de tafelsommen op een speelse manier. En als je een uitwisbare stift gebruikt, kun je het boekje eindeloos blijven gebruiken. Even met een (nat) doekje over de pagina’s heen en je kunt weer opnieuw beginnen.

Overigens zijn er nog veel meer leuke en leerzame werkboekjes op afwasbaar papier. Bekijk ze hier!

101 reuzeleuke spelletjes en puzzels

Puzzels en raadsels werkboek voor kinderen
101 reuzeleuke spelletjes en puzzels | ISBN 9789044765571 | Adviesprijs €10,95

In dit superleuke werkboek vind je woordzoekers, doolhoven, puzzels raadsels en nog veel meer. Het werkboek bevat meer dan 100 pagina’s met uitdagende opdrachten en te kraken codes en is wat mij betreft echt een aanrader voor de vakantie.

Deltas stuurde mij van dit leuke boek niet alleen een exemplaar waar ik mijn eigen meiden lekker mee bezig ga houden deze vakantie, maar ook mag ik nog iemand anders blij maken met zo’n heerlijk dik puzzelboek.

Wil jij dit puzzelboek winnen? Volg dan de onderstaande stappen!

  • Je laat een reactie achter onder deze blog waarin je vertelt dat je meedoet.
  • Bij die reactie laat je een geldig e-mailadres achter (zodat ik contact met je kan opnemen als je wint)
  • Niet verplicht maar wel heel fijn: like het Facebookbericht bij deze winactie en tag eventueel iemand die dit boek ook leuk zal vinden. Als je Mamagisch wilt volgen op Facebook of Instagram is dat helemaal super!
  • De winactie loopt van zondag 25 juni t/m vrijdag 7 juli hierna neem ik per mail contact op met de winnaar.

Heel veel puzzelplezier deze zomervakantie!

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.

Deze blog bevat affiliate links.