Yay voor leuke leesboekjes! Met deze leesboeken voor beginnende lezers heb je een perfect cadeau voor de zomervakantie. Een goede stimulans om te blijven lezen en de hele zomer lang leeskilometers te blijven maken!

Het belang van doorlezen in de zomer

Als voormalig juf kan ik het natuurlijk genoeg blijven herhalen: leren lezen is kilometers maken en vooral blijven maken. En met de zomervakantie in het vooruitzicht, is het goed om dit toch weer even onder de aandacht te brengen. Ik heb jarenlang groep 4 lesgegeven en tot mijn grote verdriet kwamen er op eerste schooldag leerlingen binnen die zonder te verblikken of verblozen vertelden dat ze de hele zomer geen boek hadden aangeraakt. Pff, daar gaat het harde werken van mijn collega’s in groep 3.

Voor een beginnende lezer staat 6 weken niet lezen gelijk aan stilstand. Nee, eigenlijk gewoon aan achteruitgang. Bij het aanleren van een nieuwe vaardigheid kun je niet zomaar 6 weken niets doen, dan raak je cruciale informatie kwijt. En zo gaat het ook met lezen. Kinderen kunnen het nog wel, maar het zakt weg, gaat minder snel en de ‘leesconditie’ gaat er echt van achteruit. Terwijl ze dat in het nieuwe schooljaar juist zo hard nodig hebben. Het niveau van het leerjaar blijft niet op je wachten, om het maar even simpel te zeggen.

Leesboeken voor beginnende lezers

Des te enthousiaster ben ik over de nieuwe leesboeken voor beginnende lezers die uitgeverij Deltas mij toestuurde. Nu komen die boekjes hier sowieso goed terecht, want ik heb 2 kleine boekenwormen geproduceerd (je verwacht het niet, hè, haha). Maar juist voor de kinderen die moeite hebben met lezen is het mega-super-duperbelangrijk (ja echt, al die superlatieven zijn nodig!) dat ze in de zomer blijven oefenen. En hoe doe je dat nou beter dan met verhaaltjes die precies passen bij het leesniveau?

Zowel in Mijn eerste eenhoorn leesboek en Mijn eerste dino leesboek staan 4 leuke verhalen voor beginnende lezers aangepast aan het leesniveau van ongeveer eind groep 3. De boekjes zijn rijkelijk geïllustreerd en nodigen met de korte alinea’s echt uit tot lezen. Voor sommige kinderen zal het misschien nog een beetje moeilijk zijn en anderen zullen het zo weglezen. Lukt het zelf nog niet goed, kun je natuurlijk ook altijd samen de verhaaltjes lezen! De boekjes zijn rijkelijk geïllustreerd en nodigen met de korte alinea’s echt uit tot lezen.

Wat is zelf erg leuk vind, is dat deze boekjes ook aandacht besteden aan het leesbegrip. Begrijpen kinderen ook echt wat ze net gelezen hebben? Achter in de boekjes staan een aantal leuke leesraadsels om mee aan de slag te gaan en zo te kijken of het kind het verhaal ook begrepen heeft.

Deze leuke leesboekjes zijn inmiddels verkrijgbaar bij zowel de fysieke als online boekhandel. Deltas heeft overigens nog veel meer leuke boekjes voor beginnende lezers in hun assortiment. Zoals de Leesfeest boekjes.

Mijn eerste eenhoorn leesboek | Deltas | ISBN 9789044765120 | Adviesprijs €10,95
Mijn eerste dino leesboek | Deltas | ISBN 9789044765113 |Adviesprijs €10,95

Win een van deze leesboekjes!

Naast de exemplaren die hier in onze eigen boekenkast een plekje krijgen, mag ik ook twee andere kindjes blij maken met een leesboek voor de zomer. Wil jij een exemplaar winnen voor jouw kind of kleinkind? Volg dan de volgende stappen:

  • Je laat een reactie achter onder deze blog waarin je vertelt dat je meedoet en welke boekje je zou willen winnen: eenhoorn of dino
  • Bij die reactie laat je een geldig e-mailadres achter (zodat ik contact met je kan opnemen als je wint)
  • Niet verplicht maar wel heel fijn: like het Facebookbericht bij deze winactie en tag eventueel iemand die die een van deze boeken ook wel zou willen winnen. Als je Mamagisch wilt volgen op Facebook of Instagram is dat helemaal super!
  • De winactie loopt van maandag 19 juni t/m vrijdag 30 juni 2023 hierna neem ik per mail contact op met de winnaars.

Veel leesplezier!

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.