Ik ben echt al een eeuwigheid niet meer met mijn gezin op vakantie geweest. Vorig jaar december gingen Sebas en ik een paar dagen met vrienden naar Disneyland, en we verbleven een paar dagen bij mijn ouders op de camping, maar een vakantie in een huisje of hotel stamt nog uit de tijd dat ik zwanger was van Pippa en nog met mijn ex samen was. Hoe het komt, geen idee. Geen tijd, geld of we hadden andere plannen, we zijn verhuisd, noem het op. Maar waar ik dus echt wel naar uitkijk, is om gewoon weer een lekker weekendje weg te gaan. En na de afgelopen jaren jaloers naar alle foto’s te hebben gekeken, wil ik ook wel eens een keer naar de Leistert.

Waarom de Leistert?

De Leistert is een vakantiepark in Limburg en wat ik van verschillende mensen om mij heen heb gehoord, is het een onwijs kindvriendelijk park met veel ruimte en speeltuintjes. Met twee kleine stuiterende klauteraapjes kan dat natuurlijk geen kwaad. Pippa is er zelfs al eens een keertje geweest met haar papa en onze vrienden en dat was een enorm succes. Mooie grote en nette huisjes, in hun geval genoeg ruimte voor twee gezinnen en vooral ook genoeg te doen. Dus als we gaan, kan Pippa mooi onze reisleidster zijn!

Wij zouden in dit geval kiezen voor een fijn luxe huisje, maar wist je dat de Leistert ook kampeerplaatsen heeft? Je kunt er gewoon met je eigen caravan, camper of tent heen, maar ook kiezen voor een safaritent of luxe glampingtent. Ook de mogelijkheid van privé sanitair behoort tot de mogelijkheden. Van alle gemakken voorzien dus en door de ANWB bekroond met het predicaat Topcamping. Een goede reden om de leukste kindercamping van Nederland eens met een bezoekje te vereren!

Wat is er zoal te doen?

Naast talloze speeltuintjes en veldjes, is er voor het hele gezin genoeg te doen op het vakantiepark. Voor de kinderen is er een recreatieteam, een indoor speeltuin en natuurlijk een prachtig zwembad. De volwassenen hoeven gelukkig ook niet stil te zitten. Voor de sportievelingen is er het Adventure sportveld, waar je een klim- en klauterparcours kunt afleggen. Er zijn diverse horecagelegenheden en met goed weer is het voor ouders ook prima vertoeven in het verwarmde buitenbad of de waterspeeltuin. En wat is een vakantiepark zonder bowlingbaan of midgetgolfbaan? Die zijn er natuurlijk ook! Tevens kun je in de omgeving heerlijk fietsen, met fietsen die je gewoon op het park kunt huren.

In de omgeving

Limburg is voor ons Randstedelingen natuurlijk niet naast de deur en daarom zorg ik dat ik gelijk wat leuke uitstapjes uitgezocht heb om te ondernemen. Voor de meiden naar Attractiepark Toverland, voor mezelf lekker shoppen in de outlet in Roermond en Sebas maak ik zeker blij met een middagje Fun Forest. Opties genoeg, al gok ik zo dat de Leistert zelf ons al meer dan genoeg te bieden heeft! Lekker zwemmen, buiten spelen en kledderen in de waterspeeltuin. Als de kinderen het leuk hebben, zijn wij al gauw tevreden!

Wat zou jij willen doen als het allemaal weer kan zonder restricties?

liefs kirsten