Op vakantie gaan is heerlijk maar aan op vakantie gaan met kinderen kleeft ook een nadeel. Je hebt geen oppas. Dus wanneer de kids na een lange dag eindelijk in bed liggen, kun je als ouder weinig kanten meer op. Hoe maak je die avonden in de hotelkamer, op de veranda van het vakantiehuisje of voor de tent toch nog heel gezellig? Speel lekker een spelletje! Ik heb de leukste spellen voor 2 spelers voor je op een rijtje gezet en daarbij ook gekeken naar hoeveel plek ze innemen in je koffer. Met deze aanraders zullen jullie je in ieder geval niet vervelen!

LAMA spellen voor 2 spelers

L.A.M.A

Leg alle minpunten af! In dit super makkelijke en snelle kaartspel is het de bedoeling dat je zo min mogelijk minpunten verzamelt en je kaarten dus zo snel mogelijk aflegt. Heb je toch minpunten verzameld? Geen paniek. Win een rondje en je mag ze ook weer afleggen! De regels van L.A.M.A. zijn binnen 1 minuut uit te leggen en naast dat je dit spel ontzettend leuk is om met 2 spelers te spelen, kun je dit ook met gemak met meerdere spelers spelen.

Officieel staat er op de doos dat het vanaf 8 jaar is, maar Pippa (6) speelt dit spel al zeker een jaar met ons mee.

Phase 10

Ben je een beetje into Rummikub? Dan is Phase 10 echt iets voor jou. In dit kaartspel is het de bedoeling om in elke speelronde een van de 10 fases (combinaties van kaarten) op tafel te leggen. Maar pas op! Blijf jij te lang met je kaarten in de hand zitten en legt je tegenstander al zijn kaarten weg? Dan pak jij de minpunten!

Ook dit spel is leuk met 2 spelers maar zeker ook in een wat groter groepje. Persoonlijk vind ik 4 personen wel de max, want anders kan het spel erg lang duren.

Phase 10 spellen voor 2 spelers
Pocket escaperoom spellen voor 2 spelers

Pocket Escape Room

Gaan jij en je partner graag samen de uitdaging aan en houden jullie wel van het betere speur- en uitzoekwerk? Speel dan eens een Pocket Escape Room. Aan de hand van 60 kaarten met elk hun eigen opdrachten, proberen jullie het raadsel op te lossen. Wij hebben er inmiddels al aardig wat gespeeld en zijn enthousiast.

Nadeel van deze spellen: je kunt ze maar 1 keer spelen omdat je na het spelen de oplossing hebt gevonden. Voordeel: je kunt ze dan ruilen met andere spelletjesfanaten of je geeft ze cadeau aan iemand die het ook leuk vindt om te spelen. In onze spellenwinkel kun je ze zelfs weer doorverkopen op de tweedehands spellenplank.

Unstable Unicorns

Ahhhh… ze zijn zo schattig! Maar… huh? Wát zegt dan roze fluffy wezentje? In Unstable Unicorns maak je je eigen legertje van de meest onderschatte wezens ter wereld. Deze unicorns zijn een stuk minder lief en schattig dan je denkt. Bouw je eigen killer-unicorn en vermorzel je vijanden.

Hoewel het spel er schattig uit ziet, is het niet helemaal geschikt voor kleine kinderen. Het spel bevat grof taalgebruik en uitingen. Ik kan ze persoonlijk prima waarderen, maar je moet maar net een beetje van die duistere humor hebben, haha.

Sushi Go spellen voor 2 spelers

Sushi Go!

Dit spel moet elke sushi-liefhebber een keer gespeeld hebben. In dit grappige kaartspel verzamel je zo veel mogelijk lekkere sushi’s waarmee je punten kunt scoren. Door steeds een nieuwe kaart door te geven kun je je tegenstander flink in de weg zitten. Vergroot je puntenaantal door gebruik te maken van lekkere bijgerechtjes (doop je maki maar lekker in de wasabi, haha) en zorg zo dat jij de sushi-master wordt!

Sushi Go! is een superleuk familiespel dat zeker ook met meerdere spelers nog leuk is om te spelen.

Zinga

Een relatief nieuw spel dat ik gespeeld heb ik Zinga. Een rekenspel waarbij je, zoals bij Bingo, 5 vakjes op een rij van je scoreformulier moet strepen. Ben je aan de beurt, dan gooi je de dobbelstenen en maakt de juiste combinatie van getal en kleur zodat jij je Zinga kunt behalen. Maar pas op! Jouw beurt dan zomaar weggekaapt worden!

Ik speelde dit spel met Pippa, die best al leuk kan rekenen voor een kleuter maar ik denk dat dit spel veel leuker is als je speelt met tegenspelers op je eigen niveau. Dan kun je elkaar echt flink in de weg zitten, en dat is natuurlijk sowieso het leukst.

Zigna spellen voor 2 spelers
1000 bommen en granaten spellen voor 2 spelers

1000 bommen & granaten

AYE CAPTAIN! In dit op het piratenleven gebaseerde dobbelspel is het de bedoeling om iedere ronde zoveel mogelijk schatten te verzamelen. Maar pas op, als je 3 doodshoofden gooit, ben je al je punten weer kwijt. Wie het eerst bij het afgesproken puntenaantal is, wint.

1000 Bommen & Granaten lijkt in de basis wel een beetje op Tienduizenden, het dobbelspel dat ik eerder al eens heb uitgelegd en waar je met 6 dobbelstenen gooit.

Met een beetje hulp kun je dit spel zeker ook met kinderen vanaf een jaar of 6 spelen.

Qwixx

Een van mijn favorieten is toch wel het dobbelspel Qwixx waarbij je zoveel mogelijk gekleurde getallen van je scorekaart moet strepen. De spelregels zijn heel simpel: gooi de dobbelsteen, streep af en de beurt gaat naar de ander. Geloof me, dit is echt verslavend!

Prima om ook met kinderen te spelen, of met meer personen.

Lees ook waarom ik dit spel zeker aanraad voor kinderen in groep 3/4/5 om hun basisvaardigheden van rekenen te oefenen.

qwixx spellen voor 2 spelers
Patchwork spellen voor 2 spelers

Patchwork

Maak je eigen lappendeken en scoor zo de meeste punten. Patchwork is een leuk en niet te ingewikkeld spel voor 2 spelers waarbij er een beroep wordt gedaan op je ruimtelijk inzicht. Met welke lapjes kun jij je delen zo groot mogelijk maken?

Voor dit spel heb je wel een tafeltje nodig, want je hebt iets meer materialen om neer te leggen.

Regenwormen

Een van mijn favoriete spellen om even lekker tussendoor te doen is Regenwormen. Iedereen die tot 36 kan tellen kan zonder moeite meedoen. In dit dobbelspel in het de bedoeling om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen en op deze manier punten te scoren. Maar regenwormen zijn glibberen, en je tegenspelers ook, dus het kan zomaar zijn dat een worm van jouw stapel afglijdt en door een ander wordt weggekaapt!

Inmiddels hebben we ook de uitbreiding voor Regenwormen waarmee je het spel nog uitdagender kunt maken en er ook een aantal interessante extra mogelijkheden worden gecreëerd.

Regenwormen spellen voor 2 spelers

Nou, met deze tips kom jij die late uurtjes op vakantie wel door. Heb jij nog een andere leuke tip voor spellen met 2 spelers? Ik vind het tof als je die in een reactie achterlaat!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliatelinks. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik een klein percentage van de omzet. Dat kost jou niets extra’s en geeft mij de mogelijkheid om Mamagisch nog leuker te maken!