Als je regelmatig gasten krijgt die niet naast de deur wonen, kan een logeerkamer goed van pas komen. Maar hoe kun je een logeerkamer inrichten zonder dat dit ten koste gaat van jouw eigen woon- en opslagruimte? In deze blog krijg je een aantal handige tips!

Zo kun je een logeerkamer inrichten voor jouw favoriete gasten

Je favoriete personen zijn niet altijd degenen die het dichtst bij je wonen. De tijd dat de hele familie allemaal bij elkaar in dezelfde wijk woonde is tegenwoordig ook wel voorbij en vrienden en familie wonen verspreid over het hele land, of zelfs daarbuiten. Het kan daarom dan ook handig zijn als je in jouw huis een ruimte kunt inrichten waar deze gasten kunnen verblijven. Maar hoe doe je dat zonder zelf in te leveren op woonruimte en comfort?

Zorg voor een comfortabele slaapervaring

Logischerwijs heeft niet iedereen de ruimte om een extra tweepersoonsbed neer te zetten. Maar ook met bijvoorbeeld slaapbanken of zelfs een kwalitatief goed luchtbed kun je een fijne logeerkamer creëren. Lekker slapen valt of staat bij een goed kussen, dus zorg daar ook zeker voor. Een dekbedovertrek van zware kwaliteit (kijk eens bij bijvoorbeeld OTTO) kan ook een zeker gevoel van luxe en comfort geven, waardoor je gasten heerlijk zullen slapen.

Een warm welkom

Je wilt natuurlijk dat je gasten zich welkom voelen en dat gevoel bereik je niet door op een random plaats een luchtbed neer te gooien. Je wilt natuurlijk ook niet dat je gasten tussen jouw dozen vol rommel liggen in een hoekje van de zolder. Denk na over wat je gasten nodig kunnen hebben. Bijvoorbeeld een stopcontact om hun telefoon op te laden, of een plek om hun bagage neer te zetten.

Welke simpele dingen die je kunt doen om gasten zich welkom te laten voelen:

  • Zorg voor een opgeruimde kamer
  • Zorg dat het bed netjes opgemaakt is
  • Zorg dat de ruimte goed gelucht is
  • Leg een set handdoeken per persoon klaar op het voeteneind van het bed
  • Gebruik eventueel een lekkere roomspray

Denk na over slimme opslagmogelijkheden

Zorg er dus in ieder geval voor dat de ruimte waarin zij verblijven opgeruimd is. In het geval van de zolder kun je denken aan het plaatsen van de spullen achter de schotten onder het schuine dak. Ook het plaatsen van een of twee grote kledingkasten kan er voor zorgen dat je veel spullen netjes achter een deur kunt laten verdwijnen. Plaats je een vast bed, kun je altijd kijken of er lades of rolbakken onder het bed kunnen worden geplaatst en als je voor een slaapbank gaat, kies er dan een met opbergruimte voor het beddengoed.

Het inrichten van een logeerkamer kan gelijk ook een goede reden zijn om weer eens even flink te ontspullen. Welke spullen die in je extra kamer of op zolder hebt staat moet je eigenlijk echt allemaal bewaren? Kun je sommige spullen samenvoegen of logischer opbergen? Hoe lang heb je die dingen uit die ene doos eigenlijk al niet meer gebruikt?

Ruimtes combineren

Zoals al eerder gezegd heeft niet iedereen een extra kamer over in huis om als logeerkamer in te richten. Je zou een ruimte natuurlijk wel multifunctioneel kunnen inrichten. Bijvoorbeeld een zolderkamer die je gebruikt als kantoor of als gamekamer voor de kinderen. Hier kun je prima een bed of slaapbank in kwijt en de ruimte wordt op deze manier het hele jaar door gebruikt.

Krijg jij vaak gasten die blijven logeren? En hoe los je dat dan op?

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.

Uitgelichte afbeelding via Pexels.com