In huis gaan wonen bij een oude chagrijn om voor hem te zorgen het huis bij te houden. Misschien niet direct je eerste keuze maar Lou ziet het als een uitdaging om het leven van Edward Allsopp een stukje makkelijker te maken. In Het zonnetje in huis van Jill Mansell verhuist Lou naar een klein dorpje in the Cotswolds voor deze uitdaging.

Feitjes over het boek:

Titel: Het zonnetje in huis
Auteur: Jill Mansell
Voorgelezen door: Dafne Holtland
Totale lengte: 9 uur en 36 minuten

Ik luisterde dit boek op een snelheid van 120%.

Een korte samenvatting

Na een bezoekje aan haar vriend Sammy in the Cotswolds, loopt ze op een zeer onverwacht moment zijn oudere broer Remy tegen het lijf. Na al die jaren krijgt ze het nog steeds warm van hem maar hij zal haar toch nooit zien staan. Wanneer ze tijdens een bezoekje aan de supermarkt het aan de stok krijgt met een oudere heer, Edward Allsopp, kan ze het niet over haar hart verkrijgen om de man te helpen. Als hij, geheel onverwachts, haar een inwonende baan aanbiedt tegen wel heel aantrekkelijke voorwaarden, verhuist Lou naar het kleine dorpje Foxwell. Dat Sammy en Remy in de buurt wonen, is alleen maar een extra bonus.

Zal het Lou lukken om de kribbige oude man te veranderen en in te laten zien dat het leven een stuk leuker kan zijn als je het allemaal wat zonniger inziet? Wellicht dat er dan in haar eigen leven ook de zon weer wat feller zal gaan schijnen!

Wat vond ik ervan?

Zoet, vrolijk, feelgood. Dat is voor mij waar de boeken van Jill Mansell voor staan. En eerlijk: om te lezen vind ik ze vaak nét iets te zoetsappig. Maar goed, je strijkt weer eens over je hart, je krijgt een blij gevoel van de boekomslag en voor je het weet zit je in een fijn luisterverhaal. Want dat moet ik toegeven, zo’n zoetsappig verhaal dient zich prima om te luisteren.

Ik lees, en luister, vaak wat boeken met wat meer donkere verhalen en ik moet zeggen dat dit vrolijke en met regelmaat grappige verhaal een prettige afwisseling was. Ik moest regelmatig hardop grinniken om de fratsen die Edward Allsopp uithaalde, maar ook het slungelige karakter van Sammy als aan-de-weg-timmerend muzikant waren heel komisch. De manier waarop Lou als ‘zonnetje in huis’ wordt neergezet is de perfecte tegenhanger van dit alles. Met haar vrolijke karakter brengt ze echt de zon naar Foxwell.

Mijn oordeel: een vrolijk verhaal wat erg leuk was om te luisteren. Prima voor de luchtige afwisseling tussen de wat zwaardere of meer spannendere boeken.

Ik luisterde dit boek via Bookchoice, omdat ik een tijdelijk abonnement had aldaar. Je kunt ‘Het zonnetje in huis’ gratis lezen en luisteren via Kobo Plus (lezen + luisteren).

Hou jij van luisterboeken?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.