Sinds ik de luisterboeken heb ontdekt, vind ik het heerlijk om zo veel mogelijk boeken te luisteren. Sinds kort maak ik gebruik van BookBeat, een luisterboeken aanbieder met meer dan 900.000 boeken in de bibliotheek. In deze blog een eerlijke review én onderaan vind je een kortingscode om BookBeat zelf ook gratis uit te proberen!

Boeken luisteren

Koptelefoon op, luisterboek aan. Lange autorit? Luisterboek aan. Rondje wandelen? Luisterboek aan. De eindeloze berg was wegwerken? Luisterboek aan. Nu kun je bij mij het woord luisterboek ook vervangen voor podcast, maar in deze blog wil je heel graag focussen op het gemak van een luisterboek. Want ik vind het ook echt een gemak en ook nog eens heerlijk ontspannend om voorgelezen te worden. Nu vind ik het ook heel fijn om te zelf te lezen, maar er zijn ook momenten dat je lezen niet kunt combineren met andere dingen. Zo vond ik het jarenlang heel onhandig dat ik hobby’s zoals wandelen, haken en puzzelen niet kon combineren met het lezen van een boek. Je hebt immers voor beiden je handen en ogen nodig. Maar met een luisterboek kan dat dus wel. En dat is precies waarom ik de afgelopen maanden flink wat extra boeken heb ‘gelezen’.

Lees ook: ‘Is een Kobo Plus abonnement het geld waard?’

Luisterboeken via BookBeat

De afgelopen weken heb ik de app van BookBeat mogen uittesten en daar heb ik tot nu toe al flink wat plezier van gehad. BookBeat is een boekenservice waar je in de app meer dan 900.000 boeken (zowel Nederlandstalig als anderstalig) kunt lezen en luisteren. Nu heb ik zelf voor het lezen al Kobo Plus voor mijn e-reader, maar ik maar dankbaar gebruik van BookBeat voor de nieuwste releases op luisterboeken gebied die ik gemakkelijk met de app op mijn telefoon kan afspelen. En die koppel je natuurlijk ook weer gemakkelijk aan je koptelefoon of autoradio.

Boeken die zowel als e-book als luisterboek beschikbaar zijn, kun je ook gemakkelijk afwisselen. De app houdt precies bij waar je bent gebleven. Zo kun je het lezen en luisteren van hetzelfde boek dus ook afwisselen voor die momenten dat je je handen en ogen voor iets anders nodig hebt.

Zo luisterde ik de afgelopen weken deze boeken

 • Mama huilt harder – Leslie Keijzer
  Een prachtig, goudeerlijk boek over postnatale depressie waarin Leslie Keijzer, bekend van onder meer Echte Gooise Meisjes, vertelt over hoe haar twee postnatale depressies haar leven jarenlang hebben beïnvloed.
 • Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? – Francine Oomen
  Het langverwachte vervolg op de ‘Hoe overleef ik..’ serie. Als je nu ergens in de 30 bent, heb je in je jeugd zeker de andere boeken over Rosa wel gelezen. In dit vervolg is Rosa volwassen geworden maar haar problemen blijven onverminderd aanwezig en nog steeds is er dringend behoefte aan survivaltips van haar vrienden.
BookBeat met korting uitproberen.
 • Het hele dorp wist het – Rinke Verkerk
  Journaliste Rinke Verkerk vertelt in dit boek over het kindermisbruik waar het hele dorp vanaf wist, maar waarbij vooral het jonge slachtoffer als schuldige werd aangewezen. Een indrukwekkend verhaal over misbruik in verschillende generaties maar waarbij het hele dorp wegkeek.
 • De verborgen boekwinkel – Evie Woods
  Een prachtig, romantisch verhaal dat zich zowel in het verleden als het heden afspeelt waarin het loskomen uit een onveilige familiesituatie centraal staat voor beide vrouwelijke hoofdpersonen. De een vecht voor haar vrijheid en authenticiteit, de ander vecht kom los te komen van een mishandelende echtgenoot. Een onderzoeksjournalist brengt hun verhalen bij elkaar in zijn zoektocht naar een uniek manuscript.
 • Hoe vermoord ik mijn familie? – Bella Mackie
  Wanneer Grace’s moeder op jonge leeftijd overlijdt, vat Grace het plan op om de aristocratische familie van haar vader om te brengen. Hij had hen immers aan de kant gezet, haar niet erkend en geen poot uitgestoken om haar moeder te helpen toen ze bij hem aanklopte. Daar zullen ze voor boeten. Totdat haar plan een andere wending neemt en ze in de cel komt te zitten voor een moord die ze zelf niet eens gepleegd heeft. Spannend, grappig en eindigt zoals je nooit had verwacht!
BookBeat luisterboeken

Wat krijg je bij BookBeat?

BookBeat is een boekenservice met meer dan 900.000 (luister)boeken in verschillende talen, voor verschillende leeftijden. Je kunt de app gemakkelijk gebruiken op je telefoon of tablet. Je kunt on-the-go lezen of luisteren, maar je kunt boeken ook downloaden zodat je waar je maar wilt (ook als je geen internetverbinding hebt) verder kunt luisteren. Ideaal voor op vakantie of in het vliegtuig dus. BookBeat werkt met abonnementen gebaseerd op een aantal luisteruren en je kunt je abonnement voor een klein bedrag ook delen met je gezin, waarbij je ook een kinderprofiel kunt instellen. Wel zo handig en veilig.

Wat ik een groot voordeel vind van BookBeat, is dat je een enorm ruime keuze hebt in de grote catalogus. In elk genre is er een goed boek te vinden. Ook kun je zien welke luisterboeken er verwacht worden, zo heb ik al een klein lijstje gemaakt met boeken die deze zomer gaan komen, zodat ik ze zeker niet mis. Je kunt boeken opslaan in je eigen lijst en op basis daarvan geeft de app ook gerelateerde boeken weer, die jou ook zouden kunnen aanspreken. Zo kwam ik toch ook weer een aantal interessante titels tegen.

BookBeat zelf proberen

Wil jij BookBeat nu ook gratis uitproberen? Via onderstaande link krijg jij van mij een aanbieding voor een gratis proefperiode. De lengte van de proefperiode verschilt, omdat er regelmatig leuke acties zijn. Zo krijg je in ieder geval 30 dagen, maar in actieperiodes kan dit oplopen tot 60 dagen en soms wel 90 dagen! Check de link altijd even voor het huidige aanbod.

Nb. Als je je aanmeldt voor BookBeat, zal je worden gevraagd om een abonnementsvorm te kiezen die bij jouw lees- en luistergedrag past en wordt er om je gegevens gevraagd. Na de proefperiode wordt je abonnement automatisch verlengd. Wil je na de proefperiode geen lid meer blijven van BookBeat, kun je in de app gemakkelijk je account opzeggen.

Heb jij je al aangemeld voor de gratis proefperiode? Ik ben benieuwd welk boek jij als eerste bent gaan luisteren! Laat je het me weten?

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.

Deze blog bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een kleine vergoeding krijg wanneer jij iets koopt via deze links. Het kost jou niets extra.