We kunnen de mobiele telefoon echt niet meer wegdenken uit ons leven. Serieus, hoe hebben we het ooit gedaan met alleen vaste telefoons, telefooncellen en de post? Ik weet in ieder geval zeker dat ik mijn telefoon zeker niet meer wil missen. En dan niet alleen voor de belfunctie hoor. Ik speel ook veel te graag spelletjes op mijn telefoon. Welke ik nu met regelmaat speel, lees je in deze blog.

Spelletjes voor buiten

Harry Potter: Wizards Unite

Ik ben echt een enorme Harry Potter fan dus toen Wizards Unite eindelijk uitgerold werd in Nederland, stond het direct op mijn telefoon. In het spel moet je allerlei voorwerpen verzamelen door spreuken uit te voeren en ga je de strijd aan met de onderkruipsels van de tovenaarswereld. Voor dit spel moet je ook echt naar buiten om op zoek te gaan naar de voorwerpen en tovenaarsuitdagingen. En dat komt goed uit, want met de meiden ga ik natuurlijk iedere dag wel even lekker aan de wandel of op stap. En terwijl de peuter zich dan in een speeltuin vermaakt, vermaak ik me met mijn spelletje.

Download Harry Potter Wizards Unite:

Pokémon Go!

Het is inmiddels ook alweer 3 jaar geleden dat Pokémon Go! uit kwam in Nederland en sinds die tijd speel ik met enige regelmaat. Voor dit spel moet je ook naar buiten, op zoek naar de inmiddels ruim 400 Pokémon die je kunt vangen. Je kunt Pokémon Gyms veroveren met jouw team of juist een gym van een ander team aanvallen. Ga met andere Pokémontrainers de strijd aan tegen de Legendary Pokémon en catch ’em all!
Toen ik nog in Den Haag woonde was het spelen met andere Pokémontrainers lastig, maar nu in Nieuwerkerk is er een flinke groep enthousiastelingen die met elkaar de strijd aan gaat. Niet alleen lekker naar buiten maar dus ook nog leuke sociale contacten!

Download Pokémon GO! voor iOS:

Spelletjes voor lekker op de bank

Gardenscapes

Ik ben dol op lekker hersenloos drie op een rij spelletjes. Gardenscapes is er zo eentje. Door de levels van het drie op een rij spel te behalen, ontvang je punten die je kunt gebruiken om de tuinen van Butler Austin weer in hun originele staat terug te brengen. Het is simpel, vermakelijk en je kunt het spelen waar je maar wilt.

Download Gardenscapes voor iOS:

Homescapes

Je hebt ‘m vast wel door, Homescapes is de huisvariant van het bovenstaande Gardenscapes. Hier restaureer je een oud huis door de drie op een rij levels uit te spelen. Het spel is in de basis hetzelfde als Gardenscapes maar binnen de drie op een rij heb je wat andere spelmogelijkheden.

Download Homescapes voor iOS:

Spelletjes waarbij je logisch na moet denken

Professor Layton: Layton’s Mystery Journey

Ik ben al jaren dol op de logische puzzelgames van Professor Layton. Eerst op de Nintendo DS en nu op de smartphone. Na jaren is er dan eindelijk weer een nieuw Layton spel. In dit deel gaat Katrielle Layton aan de slag met het Miljonairscomplot. In 12 hoofdstukken los je het mysterie op door het maken van puzzels. Wederom zijn de graphics super en de puzzels met regelmaat uitdagend. Ik zeg heel eerlijk met regelmaat, want voor de geoefende Layton-speler is de logica al snel gevonden. Je kunt het eerste hoofdstuk gratis spelen, maar voor de rest van de hoofdstukken moet je betalen. Het spel kost dan 17,99 maar met gezinsdelen van Apple kunnen meerdere mensen in huis het spel spelen.

En hoewel ik normaal echt best wel tegen het betalen voor spelletjes op mijn telefoon ben, ben ik toch heel blij dat de Vent dit spel aanschafte. In vergelijking, een Layton-spel op de Nintendo DS kostte al gauw 45 euro, dus dan is dit eigenlijk een goedkope.

Download Layton’s Mystery Journey voor iOS:

Sevn

Af en toe wil ik mijn hersens natuurlijk nog wel een beetje laten kraken en dat doe ik met Sevn. In dit spel speel je tegen een tegenstander (computer of online tegenstander) en is het de bedoeling dat jij zoveel mogelijk torens van dezelfde kleur bemachtigt. Heb je ze alle zeven, dan win je automatisch het spel. Sevn lijkt absoluut makkelijker dan dat het is, er komt, als je het goed wilt spelen, echt een stukje logisch denken en vooruitdenken bij kijken.

Download Sevn voor iOS:

Welk spel speel jij graag op je telefoon? Speel je liever iets voor de ontspanning, of om juist je hersens te laten kraken? Laat me weten wat jouw favorieten zijn!

liefs kirsten

Lees ook:

Speelgoed van het jaar 2019: mijn favorieten