Ben je wel toe aan een zomers en zwoele serie? Niet verder zoeken want de Spaanstalige serie Valeria op Netflix is precies wat je zoekt. Wel even een tipje: niet kijken waar de kinderen bij zijn!

Zomers, zwoel en een tikkeltje sexy: Valeria

In 2020 was het daar ineens: de Spaanstalige romcomdrama Valeria. De serie, die de romantische escapades en het daarmee gemoeide drama van Valeria laat zien, is gebaseerd op de boekenreeks En los zapatos de Valeria (In de schoenen van Valeria) van Elisabet Benavent.

Tip van Flip: Je leest de boeken gratis met een Kobo Plus abonnement!

Over Valeria

In de inmiddels drie seizoenen tellende serie, volgen we Valeria en haar vriendinnen Lola, Carmen en Nerea. De vrouwen zijn allemaal op een punt in hun leven waar er iets moet veranderen. Waar Valeria ongelukkig is in haar huwelijk met fotograaf Adrián, heeft Lola een relatie met een bezette man, is Carmen vooral gefocust op haar werk en die ene leuke collega en strugglet Nerea om zich los te maken van het keurslijf dat haar ouders haar hebben opgelegd.

Valeria hopt van het ene baantje naar de ander maar diep in haar hart wil ze het liefst romans schrijven. Als ze bij het zoveelste baantje stopt, besluit ze om zich te gaan richten op het schrijven van een boek, wat lichtelijk autobiografisch is: La Impostora. Dat gaat zeker niet van een leien dakje en als haar relatie dan ook nog op de klippen loopt, lijkt het eind zoek. Ze zit gevangen tussen haar relationele problemen, een hete nieuwe liefde en natuurlijk alle problemen die we als dertiger wel kennen: de druk van je omgeving.

Waarom je deze serie zeker moet kijken

Wat mij betreft is Valeria echt een Netflix aanrader voor deze zomer. De serie speelt zich af in het prachtige Madrid en dat geeft natuurlijk al echt een hele zwoele zomeravondvibe. Voeg daar dan nog Maxi Iglesias aan toen (Die ken je misschien wel als Max uit Velvet). Ja, vooral dat laatste is een perfecte reden om te gaan kijken, haha.

Nee zonder gekheid. Valeria is als een lekkere feelgood roman. Het is afwisselend grappig, romantisch, dramatisch en met regelmaat een tikkeltje sexy. Gewoon zo’n serie die je lekker wilt kijken als je alleen op de bank zit, even wilt wegdromen uit de dagelijkse sleur en je knappe mediterrane mannen niet schuwt.

Maar dat Spaans…

Ja, Spaanstalige series.. heel eerlijk, je moet er even doorheen. En je kunt, als je dus geen Spaans spreekt, echt even niets anders doen dan kijken. Dus niet scrollen op je telefoon en ik zou de strijk ook gewoon laten liggen. Maar wanneer was de laatste keer dat jij zonder al die afleidingen iets hebt gekeken? Heerlijk juist, echt maar even met één ding bezig zijn. En als je dan vervolgens helemaal into Español bent, raad ik je Velvet, Alta Mar, Gran Hotel en Las Chicas Del Cable ook zeker aan!

Heb jij Valeria al gezien? Of ga je ‘m nu zeker kijken?

liefs Kirsten