Het is een uitspraak waar ik echt mee ben opgegroeid: Soms win je, soms verlies je. Wees blij met wat je hebt. Los daarvan doe ik graag met met online winacties. Waarvan ik dan dus weer vergeet dat ik heb meegedaan. Des te leuker is het, als je onverwachts iets wint!

Meedoen met een testpanel

Afgelopen week vertelde ik al over de prachtige Too Faced make-up die ik van Douglas ontving. Ik zag via een vriendin een bericht op Facebook voorbij komen om deel te nemen aan hun testpanel en ik dacht, weet je, ik waag ook een kansje. Dus ik vulde het formulier in, gaf een killer van een ‘waarom moeten jullie mij kiezen speech’ en drukte op verzenden. Wat een verrassing was het toen ik een mailtje kreeg dat ik mee mocht doen met het testpanel.

Meedoen voor de Peuter

En toen ik maandag mijn laptop open klapte, had ik een mail van Mama’s Meisje, dat ik bij haar ook gewonnen had. Ik deed bij haar mee voor een ontzettend leuk lees- en stickerboek over de seizoenen. Daar ga ik de Peuter natuurlijk ontzettend blij mee maken. Mama’s Meisje heeft vaker winacties online staan, dus als je ook eens een gokje wilt wagen, moet je daar zijn!

Tot vervelends toe winacties

Soms word ik er ook wel een beetje gek van hoor, zeker op Facebook. Het lijkt af en toe wel alsof mijn hele timeline uit niets anders bestaat dan winacties. En op zich is daar niets mis mee, zolang je af en toe ook nog maar iets wint, haha. Zo probeer ik al 3 jaar een Wobbel te winnen, zonder succes. Maar won ik de afgelopen jaren wel een toffe tas van Kek Mama, een boek van Anita Verkerk, een toffe handgemaakte leren sleutelhanger
, een shoptegoed bij Kaartje2Go en natuurlijk bovenstaande make-up en peuterboek. En met een paar vriendinnen heb ik de afspraak dat we elkaar gewoon ‘mogen’ taggen voor dit soort dingen, dus ook geen gezeur over privacy en spam.

Neppe winacties

Waar ik je dan wel weer op wil wijzen, is het feit dat Facebook ook vol staat met neppe winacties. Het zoveelste steigerhouten meubelbedrijf dat nóóit een winnaar bekend maakt, of deal die gewoon ‘too good to be true’ zijn, gewoon niet aan meedoen. Vervelend als ik ben, wijs ik mijn vrienden dan ook op louche ‘winacties’ of hoaxes.

Doe jij ook wel eens mee met online winacties? En heb je ook al eens wat gewonnen? Laat het me weten in een reactie!

liefs kirsten