Een paar weken terug zag ik op Facebook een oproep van Douglas om deel te nemen aan hun testpanel voor Too Faced Tutti Frutti collectie. Nu ben ik absoluut geen echte beautyblogger maar het leek me juist interessant om eens een mening te horen van iemand die niet haar wenkbrauwen perfect doet en eigenlijk geen idee heeft hoe je nou moet ‘baken’ of ‘shapen’. Ik ben juist op zoek naar producten die makkelijk in mijn dagelijkse routine passen en een goed resultaat geven. Dat schreef ik ook op mijn aanmelding bij Douglas en blijkbaar dachten zij er ook net zo over. Ik kreeg dus een mooi pakket van Too Faced toegestuurd om te gebruiken en reviewen voor hun site. Maar omdat dit gewoon te leuk is om niet te delen, hier ook een uitgebreide review!

Overzicht pakket Too Faced

Het pakket bestaat uit:

  • Too Faced Tutti Frutti It’s Bananas
  • Too Faced Tutti Frutti Fruit Cocktail Blush StrobeBerry
  • Too Faced Tutti Frutti Sparkling Pineapple Oogschaduw

Eerste en algemene indruk over Too Faced

Allereerst was ik enorm verrast door het mooie pakket. Én ik was heel blij met de keuze van de productkleuren. Echt wel iets dat goed bij mij past of kleuren die ik zelf ook zou uitzoeken. Waar ik vooral blij mee ben is dat alle doosjes echt stevig zijn én een goede spiegel hebben. Ook de lekkere fruitige geurtjes die uit de doosjes komen zijn lekker! Al geef ik eerlijk toe, de bananengeur vond ik te parfummerig.

Too Faced Tutti Frutti It’s Bananas

Dit ‘Banana Powder’ is bedoeld om te gebruiken als setting powder. Om je make-up dus ‘vast te zetten’. De afwerking van je complete make-up dus, waardoor er een fijn laagje over je make-up komt die het allemaal netjes op z’n plek houdt. Uiteraard probeerde ik de setting powder direct uit over een net aangebracht schminkje. Het geeft een zachte, licht glinsterende uitstraling en het doet wat het belooft: het haalt echte oneffenheden weg. Banana Powder wordt vaak gebruikt om roodheid uit het gezicht te halen en dat kan bij mij ook geen kwaad. Ik bracht het daarom ook aan zonder foundation en ik moet zeggen, voor mij is het echt een prima product. Het haalt het hele rode weg, en laat geen dikke laag achter. Ideaal dus voor de doordeweekse dag!

Too Faced Tutti Frutti It's Bananas poeder
Too Faced Tutti Frutti It’s Bananas Setting Powder – €27,99

Too Faced Tutti Frutti Fruit Cocktail Blush

Dit prachtige doosje bevat behalve een mooie blush ook een fijne highlighter. Je kunt de kleuren natuurlijk ook gecombineerd gebruiken want een lekker glimmend blosje geeft. Ik kreeg de kleurstelling StrobeBerry met een heerlijke aardbeiengeur. Wat mij betreft zoveel beter dan de bananengeur van de setting powder. Wat fijn is, is dat de kleur heel goed blijft zitten en dat je niet zoveel nodig hebt voor een goed resultaat. Ik vind een rozige blush op de wangen altijd een soort van ‘gezond’ staan, dus hij past prima in mijn dagelijkse look.

Too Faced Tutti Frutti Fruit Cocktail Blush – StrobeBerry €27,99

Too Faced Tutti Frutti Sparkling Pineapple Oogschaduw Palette

Wow, wow, wow, wow, wooooow! Wat vind ik dit palette gaaf. Ik hoopte al stiekem dat ik deze palette zou mogen testen en ik was ook zo blij toen ‘ie in mijn pakket zat. Dit is een kleurencombinatie die ik zeker zelf ook zou kopen en dus ook fijn weet te gebruiken. In het doosje zit ook weer een lekker grote spiegel. Vooral fijn als je een specifieke oogmake-up maakt die aan beide ogen toch een beetje gelijk moet zitten. In de spiegel kun je beide ogen goed zien.

Wat ook superleuk is, is dat in de verpakking van de palette een soort how-to boekje zat voor 3 gave looks te maken met dit palette. Die ben ik dus gelijk gaan uitproberen. De kleuren zijn goed gepigmenteerd, dus je ziet gelijk ook kleur op je ogen zitten en je hoeft niet te blijven smeren. Daarnaast is de geur als een Piña Colada, één van mijn favoriete drankjes. Ik waan me gelijk op een tropisch eiland met een cocktailtje. Ik denk dat de kleuren ook heel mooi staan op een zongebruinde huid, dus dit kan nog wel eens mijn favoriet voor de zomer gaan worden.

Too Faced Tutti Frutti Sparkling Pineapple Eyeshadow Palette – € 34,99

Kopen of niet?

Nu kan ik me voorstellen dat wanneer je, net als ik, geen make-up koningin bent, je wellicht schrikt van de prijzen. Kan ik op zich wel begrijpen. Too Faced make-up is best prijzig. Echter, ik vind wel dat je betaalt voor een bepaalde kwaliteit. En heel eerlijk, dit palette is echt wel 10 keer mooier dan een huismerkje. Daarnaast, omdat de kwaliteit ook zo hoog is, heb je minder product nodig voor een goed resultaat, dus doe je langer met je spulletjes. Ik ben absoluut getriggerd om meer van Too Faced uit te proberen dus ik ga de Douglas binnenkort maar eens met een bezoekje vereren!

Samengevat:

Voor:

  • Goede producten met goede pigmentatie
  • Prettige geur (Blush en Eyeshadow)
  • Goede, stevige verpakking met spiegel
  • Tips voor dummies om de producten te gebruiken
  • Producten passen prima in een dagelijkse make-up maar zijn ook geschikt voor een extravagante make-up

Tegen:

  • Bananengeur vond ik niet lekker
  • Best prijzig
liefs kirsten

Dit artikel bevat affiliate links, lees hiervoor mijn disclaimer.

De producten van Too Faced heb ik gewonnen en dit is dus geen betaalde samenwerking.