Hoe zorg je ervoor dat je niet helemaal gillend gek wordt in de hysterie van de dag? Zeker als moeder sta je nooit uit en er is altijd wel iets of iemand die je aandacht vraagt. Het is dan ook zeker geen slecht idee om iedere dag een momentje voor jezelf te pakken. Ik doe dat regelmatig met het boek Een tekening per dag.

Hoe blijf je zen in de hectiek van het dagelijks leven?

Als moeder sta je nooit stil. Er is altijd wel iets of iemand die je aandacht vraagt en dat kan op z’n zachtst gezegd dodelijk vermoeiend zijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat je ze alle 10 wel op een rijtje houdt? Het enige wat voor mij werkt is om voldoende momenten voor mezelf in te plannen. Ja echt, in te plannen. En dat hoeven dan echt geen uren durende activiteiten te zijn. Maar bewust even gaan zitten om een kop thee te drinken en een boek te lezen kost je 10 minuten en werkt net zo goed.

Prikkel je creativiteit met Een tekening per dag

Creatief boek: Een tekening per dag.

Van Uitgeverij Deltas kreeg ik het het boek Een tekening per dag met 365 tekenopdrachten om je creativiteit te prikkelen. En laat zo’n tekenopdracht nou perfect zijn om zo’n 10 minuten met een kopje thee momentje in te vullen! De afgelopen maand heb ik dus regelmatig dat boek erbij gepakt. En nu denk jij misschien: ’10 minuten tekenen haalt toch echt niet de druk af van een hectisch leven?’. Misschien niet direct nee. Een tekeningetje maken lost jouw dagelijkse sores niet op. Het kan er alleen wel voor zorgen dat je 10 minuten lang even aan niets anders denkt dat alleen je tekening. Dat je je hersens echt even uit zet voor de dagelijkse beslommeringen en ze aan zet voor creativiteit en ontspanning.

Meer controle over jouw eigen tijd en leven? Lees ook de blog ‘Zeg eens wat vaker nee’.

Wat teken je dan zoal?

Het boek is gevuld met 365 tekenopdrachten van alledaagse dingen. En misschien denk je daarbij juist: dat is toch heel makkelijk? Nou, dat valt soms nog wel eens vies tegen. Want hoe teken je nou een aardbei of een puntenslijper? Het zijn voorwerpen die je dagelijks of met regelmaat ziet, maar als je je brein moet aanzetten om er zelf een plaatje van op papier te krijgen, is dat toch moeilijker dan gedacht.

365 tekenopdrachten in het boek 'Een tekening per dag'.

Helemaal niets mis mee trouwens. Want dat zorgt er dus wel weer voor dat je hersens ook echt even kraken op een andere manier dan dat ze gewend zijn.

Een tekening per dag.

En dan is er nog zoiets als interpretatie. Want hoewel ik echt wel een eend kan tekenen, kun je dat natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen. Meer natuurgetrouw of juist meer geanimeerd. Je kunt er alle kanten mee op. En als je wat meer tijd hebt dan alleen die 10 minuten bij een kopje thee, kun je jezelf natuurlijk uitdagen om er een echte gelijkende tekening van te maken. Het is maar waar je zelf zin in hebt!

Creatief cadeau

Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, maar ik geef ook eerlijk toe: ik heb er gewoon te weinig tijd voor. Of ik maak er te weinig tijd voor. Juist dan is het toch ook leuk om in 10 minuten een tekening te maken. Je krijgt een opdracht en daar ga je mee aan de slag. Dat maakt dit tekenboek ook een ontzettend leuk en origineel cadeau voor zowel de beginnende als gevorderde tekenaar en zelfs voor kinderen. Geen zware verplichtingen maar wel iets leuks om dagelijks even iets mee te doen en je eigen creatieve geest uit te dagen.

Weet je nog dat tekenen vroeger hetgeen was wat iedereen het leukst vond om te doen op school? Waarom hebben we dat gevoel als volwassene niet meer? eeuwig zonde! Teken jij wel eens?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij via deze links iets koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor.