Hoera! Er is weer een kindje geboren in de familie of vriendenkring. Natuurlijk ga je op kraamvisite neem je een cadeautje mee. Maar, knuffeltjes en kleding, moooooove over! Want met deze tips kom jij met een origineel kraamcadeau waar het kindje, en zijn of haar ouders, jarenlang plezier van heeft!

Tip 1: Een geboortestoeltje

Een van de leukste en meest duurzame cadeaus om te geven bij de geboorte vind ik wel een geboortestoeltje. Deze houten kinderstoel kun je zelf laten bedrukken met een foto of het geboortekaartje. Naast dat zo’n stoeltje een mooi aandenken is, komt het natuurlijk ook nog eens goed van pas. Met een klein tafeltje erbij kun je in de kinderkamer een mooi zitje of speelplekje creëren.

Tip 2: Een naambordje voor bij de deur

Een nieuwe baby betekent ook een verandering in de inwonenden in het huis. Een ontzettend origineel kraamcadeau is dan ook een naambordje voor bij de voordeur. Je kunt tegenwoordig van die leuke cirkels bestellen die je helemaal naar je eigen smaak kunt ontwerpen. Twijfel je of je de smaak van de nieuwbakken mama goed kunt inschatten? Je kunt natuurlijk ook een tegoedbon voor zo’n naambord geven.

Tip 3: Een mok met opdruk

Natuurlijk kan een kindje nog niet direct uit een mok drinken maar je kunt bij de geboorte wel een leuk aandenken geven. Een mok bedrukken kan natuurlijk met allerlei thema’s en ook hier kun je weer het geboortekaartje gebruiken. Maar, wat ik zelf ook heel leuk vind om te doen, is alle gezinsleden voorzien van een eigen mok die je bijvoorbeeld weer kunt gebruiken bij het ontbijt of de lunch. Denk bijvoorbeeld aan mokken met ‘mama van’, ‘papa van’ en ‘grote broer of zus van’ en dan de naam van het nieuwe baby’tje.

Tip 4: Een handgemaakt cadeau

Wat mij betreft is een handgemaakt cadeau altijd goed. Al meerdere keren maakte ik ledikantdekentjes, knisperdoekjes of badcapes als kraamcadeau. Je moet er natuurlijk wel een beetje handig voor zijn, maar als je die skills hebt, is dit het ideale moment om ze te gebruiken!

Tip 5: Gepersonaliseerd voorleesboek

Als er iets origineel is, dan is het een eigen boek wel. Tegenwoordig kun je op meerdere plekken ook mooie prentenboeken bestellen waar je een eigen naam kunt invullen voor de hoofdpersoon. En aangezien je met voorlezen niet vroeg genoeg kunt beginnen, is dit een topcadeau.

Nog een laatste tip bij het geven van cadeaus

Cadeautjes geven is heel leuk, zeker als je de ontvanger echt blij kunt maken met iets. Maar als je het nou lastig vindt om iets passends te vinden, of je twijfelt, schroom dan niet om de mening van de ontvanger te vragen. Zeker in de kraamtijd worden jonge ouders overspoeld met cadeautjes waar ze vaak niets aan hebben. Wat moet een baby nu met 25 knuffeltjes? Of hoeveel pakjes in maat 56 heb je nodig? Wil je iemand echt blij maken met een cadeau dat ook echt wordt gebruikt, vraag dan gerust waar de ouders nog behoefte aan hebben!

Wat geef jij graag cadeau als je op kraamvisite gaat?

liefs Kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.