Afgelopen weekend waren we in de Drentse bossen en daar viel het me op dat de natuurlijk zo verwonderlijk kan zijn. Er groeit, bloeit en leeft van alles! Met kinderen de natuur in is dan ook altijd een goed idee. In deze blog vertel ik je meer over de toffe boeken van Outdoor Kids van uitgeverij Snor. Echte aanraders voor kinderen die graag de natuur in gaan!

De natuur ontdekken door de ogen van kinderen

Ik ben de eerste die toegeeft dat ik niet per sé een natuurmens ben. Of nou ja, ik vind tuinieren leuk, ik geniet van een wandeling met of zonder honden, ik neem de meiden graag mee naar een dierentuin of kinderboerderij maar een echte diepe passie heb ik er niet voor. Toch had ik afgelopen weekend, toen we in de Drentse bossen waren, een gevoel van ‘jammer’. Jammer dat we er niet vaker op uit gaan, jammer dat we niet dichter bij zo’n prachtig bos wonen, jammer dat de meiden die heerlijke ervaring niet vaker hebben. Want ja, de natuur ontdekken door de ogen van (je eigen) kinderen is toch wel bijzonder. Ze zien overal ruimte om te spelen, slepen met takken, verwonderen zich om de kleinste dingen.. de natuur is toch wel heel erg mooi en stiekem geniet ik er zeker van om door zo’n dik pak bladeren heen te lopen.

Leren over de natuur

Nu ben ik dus zelf niet zo’n wandelende encyclopedie als het gaat om dingen uit de natuur. Elke vogel noem ik standaard een ‘Pietje’ en ik kan je het verschil tussen een beuk en en eikenboom niet vertellen. Dankbaar ben ik dan ook altijd voor de informatieborden van Staatsbosbeheer. Maar nu moet je weten dat mijn meiden ongeveer zo’n 100 vragen per 10 seconden op ons afvuren, dus dit is misschien het uitgelezen moment om die leuke boekjes over de natuur van Outdoor Kids aan ze te geven. Aan de hand van deze leuke boekjes leren kinderen over de natuur, gaan ze ontdekken én worden ze uitgedaagd om er meer op uit te gaan. En dat is voor een semi-stadsmens als ik ben, best wel een goed idee!

Outdoor Kids Bos en Bomen

Gaan jouw kinderen graag naar het bos? In Outdoor Kids Bos en Bomen leert je kind alles over verschillende soorten bomen, hoe bomen leven en hoe je kunt spelen in het bos zonder de bomen te schaden. Het boekje in prachtig geïllustreerd en geeft je ontzettend veel leuke tips om in het bos te ontdekken en te doen. Van hutten bouwen tot bladeren verzamelen en van bomen kweken tot het onderscheiden van de poep van bosdieren. Niemand zei dat je schoon zou blijven!

Outdoor kids Bos en Bomen

Outdoor Kids Vogelspotten

‘Kijk! Een Pietje!’. Het is mijn standaard zin als er een vogeltje voorbij komt. Natuurlijk kan ik een roodborstje nog wel van een raaf onderscheiden, maar voor mij zijn vogeltjes een raadsel. Des te leuker is het om samen met de kinderen te gaan vogelspotten. In Outdoor Kids Vogelspotten staan de leukste tips om vogels te herkennen, hoe je aan de slag kunt met een verrekijker en natuurlijk een vogelgids van vogels die je in Nederland zou kunnen zien. En het leuke is: voor vogelsoorten hoef je niet eens echt je huis uit. In de tuin is er vaak ook al genoeg te zien!

Outdoor kids vogelspotten

Outdoor Kids Sterrenkijken

Wat is er te zien in de lucht? De zon, de maand, de sterren en soms als je geluk hebt vallende sterren. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken over dat alles. In Outdoor Kids Sterrenkijken leren kinderen over de sterren en het heelal, de planeten en de maan, krijgen ze tips hoe je het beste kunt gaan starten met sterrenkijken en welke sterren je ook daadwerkelijk kunt zien op het noordelijk halfrond. Een perfect gidsje voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de sterren en misschien zelfs al wel een (kinder)telescoop hebben om te gaan sterrenkijken.

Outdoor kids sterrenkijken

Leuk als cadeau

De compacte Outdoor Kids boeken zijn superleuk voor de echte natuurliefhebbers maar zijn zeker ook leuk om cadeau te geven. Ik kan me zomaar voorstellen dat wanneer je als stadse mensen een huisje huurt in het boes, het boek Bos en Bomen een perfecte voorbereiding kan zijn op de vakantie.

In de Outdoor Kids serie verschenen:

Welk boekje lijkt jou leuk voor je kinderen?

liefs Kirsten

Deze blog is ontstaan doordat Uitgeverij Snor mij naar aanleiding van een andere blog deze boekjes opstuurde. De blog bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat als jij via deze links iets koopt, ik daar een kleine vergoeding voor krijg.