Jeetje, we rollen zonder dat je het door hebt zo mei in. Hoog tijd dus voor een persoonlijke update van de maand april. En ja, we begonnen de maand natuurlijk met een typische ‘April doet wat hij wil’ en we hadden dus een pak sneeuw. Echt. Hoe dan?! Nou goed, wat ik verder allemaal meemaakte, lees je in deze blog!

Nu dan echt mijn eigen bedrijf!

blog je business logo

In het vorige overzicht vertelde ik je over de wilde plannen voor een eigen bedrijf. En ik ben er heel trots op om te mogen zeggen dat ik nu écht de baas ben in huis. Met mijn bedrijf Blog je Business ga ik ondernemers en webshophouders helpen met het schrijven van hun blogs en ga ik een gedeelte coaching in die hoek doen. Echt een supergave manier om mijn hobby en mijn vak te kunnen combineren. Leuk om ook nog even te noemen is dat Mamagisch nu officieel ook een gedeelte van mijn bedrijf is! Op 21 april had ik een afspraak bij de KVK in Rotterdam om het allemaal ook echt officieel te maken en daar hebben we een heel fijn uitje van gemaakt!

Naast mijn bedrijf heb ik ook hele fijne gesprekken gehad met mijn werkgever. Ik heb aangegeven dat ik (voorlopig) niet terug wil voor de klas maar dan ik enorm veel plezier haar uit het werken met kleine groepjes kinderen die de extra ondersteuning hard kunnen gebruiken. En als geluk bij een ongeluk, komt er nu door Corona een hele grote onderwijssubsidie vrij die er voor zorgt dat ik de komende twee jaar het werk wat ik nu doe zou kunnen voortzetten. Mijn directeur plaatste de kanttekening dat hij me dat echt maar voor twee jaar kan toezeggen (de looptijd van de subsidie) maar dat is voor mij helemaal goed. Wie weet wat ik over twee jaar wil en kan? Misschien gaat mijn bedrijf ondertussen dan wel zo goed dat ik helemaal niet meer voor een baas ga werken!

Hoe gaat het met mij?

Ik kan zeggen dat het inmiddels best wel weer heel goed moet me gaat. Mijn hoofd is rustig en dat is echt al heel wat! Waar ik voornamelijk heel blij mee ben is dat ik met mijn bedrijf nu echt iets heb gevonden waar ik gelukkig van word. Ik krijg zoveel energie van mijn werkzaamheden en dit voelt zó goed! Dat is me echt alles waard.

Helaas sloot ik de maand april niet zo lekker af. Ik kreeg een heftige hooikoortsaanval die oversloeg in een astma-aanval die bijna een week duurde. Ik moest mijn medicatie weer enorm ophogen en kreeg ook een stootkuur Prednison. Ben ik geen enorme fan van, maar dat is bijna het enige wat op zo’n moment nog werkt. Na het hele traject met de longarts vorig jaar was ik juist zo blij dat het goed ging, maar helaas. Ik heb nu met mijn huisarts afgesproken dat we komende week gaan kijken voor nieuwe vervolgstappen. Door naar de allergoloog en eventueel immunotherapie voor de hooikoorts. Daar krijg ik van veel mensen in mijn omgeving hele goede verhalen over te horen, dus dat wil ik zeker gaan proberen!

Tijd voor mezelf: de Challenges!

Zoals je wellicht eerder wel hebt gelezen ga ik heel goed op afstreeplijstjes en challenges. En ik ben dus ook echt oprecht blij dat ik deze doelen met mezelf ben aangegaan. Ik kies bewust voor meer tijd voor mezelf en ik kies bewust om dingen te doen die ik eerder tijdrovend of lastig vond. Weet je, ik kan het je gewoon echt van harte aanraden om met jezelf een uitdaging aan te gaan. Neem nou het wandelen van de Ommetjes. Dat vond ik in de eerste weken echt een enorme opdracht terwijl ik nu niet weet hoe snel ik mijn rondje kan gaan lopen! Het is een gewoonte geworden en een echte must om gewoon lekker mijn hoofd leeg te maken.

1000 kilometer aan Ommetjes

Over die Ommetjes gesproken.. Ik loop dus echt iedere dag minimaal 20 minuten, maar meestal loop ik tussen de 30-45 minuten wel vol. In het weekend probeer ik tenminste een keer een extra lange wandeling te maken van meer dan een uur. Dat plan ik dan ook echt gewoon in. Sebas blijft bij de meiden en ik neem bewust tijd voor mezelf. Ik kan het echt iedereen aanraden! Inmiddels heb ik nu na 4 maanden al 416 kilometer gewandeld aan alleen de Ommetjes. Om het doel van 1000 kilometer wat ik begin dit jaar stelde niet te halen, moet ik echt wel iets heel geks doen! En dat terwijl ik eigenlijk in het begin dacht dat 1000 kilometer toch wel erg veel was, wet ik nu dat ik dat doel glansrijk ga behalen! Echt een oppepper!

En wat nog meer?

Op een vrijdagse wandeling met mijn moeder en Nova liepen we langs een minibieb waar ik Luchtkussen van Astrid Harrewijn meenam. En dat las ik dan ook in 3 dagen gelijk uit. Heerlijk om weer eens een boek te lezen waar je zo doorheen vliegt. Het is toch een stuk luchtiger dan bijvoorbeeld de schrijfstijl van Lucinda Riley van de Zeven Zussen waar ik nu in bezig ben. Ik vind die minibiebs dus echt heel leuk en snuffel er graag even in rond. Eens kijken of ik Sebas zover krijg een minibieb in onze voortuin te plaatsen. Ik heb boeken zat die ik met liefde met andere mensen wil delen. Ik probeer dan ook altijd bij het terugbrengen van een boek een extra boek mee te nemen voor in de minibieb waaruit ik heb geleend. Stukje pay it forward.

Overigens ben ik afgelopen week ook weer eens even lekker gaan snuffelen in de boekwinkel (YAY! Het mag weer zonder afspraak!) en nam een hele stapel nieuwe boeken mee. Ik zal daar in de loop van de week nog wel even een apart blogje aan wijden, want ik heb best wel wat te vertellen over de keuzes die ik heb gemaakt!

Ontspannen wandelen met je hond

De afgelopen maanden was ik ook nog heel druk met een aantal leuke workshops en trainingen. Ik deed onder andere de cursus ‘Ontspannen wandelen met je hond’ van hondencoach Lisse waarbij ik weer heel veel nieuwe handreiking kreeg om vooral met Layla fijner te kunnen wandelen. De puppycursussen die ik heb gevolgd zijn inmiddels al weer ruim 10 jaar geleden en hoewel ik veel herkenning vond in deze cursus, heb ik ook heel veel nieuwe dingen geleerd, specifiek gericht op Layla, die natuurlijk een heel ander soort hond is dan Cacao en Cashew. Het was fijn om te zien dat je met aandacht en training een 5 jarige stuiterbal ook heel goed kunt begeleiden. We zijn er nog steeds niet helemaal, maar we zijn weer een stap in de goede richting!

Een opgeruimd huis met kinderen

Ik won ook nog een ticket voor deelname aan de cursus ‘Een opgeruimd huis met kinderen’ van opruimcoach Petra Niesten van Learn2Organize. En als je me een beetje kent weet je dat opruimen niet mijn favoriete bezigheid is. Maar wat ik dus wel heel belangrijk vind, is dat mijn kinderen goed leren opruimen. Daar ging het bij mij namelijk mis. In deze cursus leerde ik over de randvoorwaarden bij het opruimen, hoe je opruimen leuk kunt maken en hoe je kinderen ook echt kunt helpen het opruimen makkelijker te maken. Oh, en topper van de cursus: wij hebben tegenwoordig een opruimliedje!

Het was een volle maand die we afsloten met de eerste week van de meivakantie. Nu is het tijd voor de tweede week waarin ik hopelijk orde op zaken kan stellen in huis, lekker aan het werk kan voor mijn bedrijf en weer mooie plannen kan maken voor de maand mei.

Wat was het leukste dat jij deze maand hebt gedaan?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliatie links.