Ik weet niet hoe het bij jullie is geweest, maar hier is maart voorbij gevlogen. Net zoals het lijkt alsof het afgelopen jaar voorbij is gevlogen. Een jaar lang met coronamaatregelen, een jaar lang met alle leuke dingen on hold. Maar goed terug naar maart, want er valt ook weer genoeg te vertellen.

Wilde plannen voor een eigen bedrijf

Maart blijkt voor mij een maand voor goede beslissingen. Als langere tijd speel ik met het idee om een eigen bedrijf op te zetten. Mijn eigen tijden bepalen, een eigen plan trekken en vooral gaan en staan waar ik wil. En deze maand hakte ik de knoop dan eindelijk door. Ik ga het ook echt doen. Ik wil een bedrijf gaan beginnen waarbij ik ondernemers help met hun vindbaarheid en zichtbaarheid online, specifiek gericht op het schrijven van blogs. Het is nu allemaal nog een beetje ‘vaag’ en ik ben nog enorm in de opstartende fase, maar het is iets waar mijn ogen van gaan sprankelen.

In het kader van ‘er vol in gaan’ ben ik een hele gave cursus gestart. Ik doe de komende 10 weken mee met de Social Power Academy van Powered by Sanne. In deze cursus ga ik aan de slag met mijn ondernemersdoelen, mijn eigen mindset, mijn belemmerende overtuigingen en natuurlijk de allerbeste basis leggen voor mijn toekomstige bedrijf. Het is allemaal best wel veel, maar ik heb er enorm veel zin in!

Hoe gaat het dan met je werk op school?

Ik ben, zoals je vorige maand in het overzicht kon lezen, weer op mijn eigen locatie begonnen. En dat gaan bewonderenswaardig heel goed. Ik vind het heel fijn om weer aanwezig te zijn, mijn collega’s te zien en me vooral heel nuttig te maken. Maar het heeft er ook voor gezorgd dat ik inmiddels weet dat ik voor mijn huidige werktijdfactor niet meer voor de klas wil. In de twee dagen dat ik werk, haal ik er in een klas niet de voldoening uit die er wel moet zijn na de energie die je er dan insteekt. Het prettige is dat ik nu tot aan de zomer vooral ondersteunende werkzaamheden ga uitvoeren. Dus administratie, voorbereidingswerk en extra ondersteuning aan leerlingen die dat goed kunnen gebruiken. Dat vind ik nu erg leuk om te doen, maar het is nog de vraag in hoeverre ik dat kan voortzetten in het komende schooljaar.

18 maart: Sebas is jarig

Voor Sebas was het de tweede keer dat hij zijn ‘corona-verjaardag’ vierde. Vorig jaar was hij precies jarig in de eerste week van de lockdown. Ik weet nog hoe ik me zat op te vreten thuis, zelf nog ontzettend ziek door mijn longen. Maar ik wilde tóch wel graag een taartje halen. Het was zo vreemd om over lege straten naar de winkel te lopen en in een leeggekochte supermarkt te lopen. Dit jaar was het gelukkig anders en was ik beter voorbereid. Ik had lekkere taart gehaald en mijn ouders bleven eten. Het was zo ontzettend leuk om hem te ontvangen met taart, kaarsjes en onze meiden die heel hard Lang Zal Ze Leven meezongen.

18 maart jarig

Ik had een heel leuk cadeautje bedacht. Ik wilde graag voor hem een plekje in huis inrichten waar hij zijn platenspeler neer kan zetten en zijn platen een mooi plekje krijgen. Maar doordat de Ikea niet erg meewerkte, is dat helaas is het water gevallen. Maar goed, wat in het vat zit, verzuurt niet. De plaat van Toto die hij van mijn ouders heeft gekregen staat nu gewoon even te wachten tot we ‘m eindelijk kunnen afspelen.

Om toch ook op de dag zelf wat leuks te geven, had ik een pakketje met zijn lievelings Oreo gemaakt en bestelde ik een leuk spel bij de spellenwinkel hier in het dorp. Die kwamen het thuisbrengen na het avondeten, dus dat was alsnog ook een leuke verrassing. Voor mij trouwens ook, want ik had via hun Instagram nog een spelletje gewonnen, dat er gelijk bij zat.

Tijd voor mezelf: de challenges

Ik ben ook weer lekker bezig geweest met mijn eigen goede voornemens om meer tijd voor mezelf te nemen en meer dingen te doen die ik leuk vind. Ik deed op Instagram mee met de Reelschallenge van Powered By Sanne waar ik een week lang me helemaal onderdompelde in het maken van Reels. Echt superleuk en ik heb ook allemaal ideeen gekregen om daar mee verder mee te gaan.

Ik las het boek De Verliefde Soldaat van Nicholas Rinaldi. En ik schreef er voor Writings By Amelie een review over!

Ik puzzelde ook weer een hoop stukjes. Zo grappig dat ik dat weer helemaal heb teruggevonden! Ik maakte een weer een Wasgij? puzzel. Op de valreep van februari eerst Destiny nr 9, en later in maart nog de Mystery nr. 1.

We speelden ook het nieuwe spel van Sebas en mijn gekregen spelletje. Bears vs. Babies was echt superleuk om te spelen. Silencio vonden we iets minder, maar na het bekijken van een filmpje erover, kwamen we erachter dat het spel in theorie niet zo uitdagend is, maar als je alle mogelijkheden tactisch inzet, het spel een stuk interessanter wordt.

(Ik heb de linkjes van Bol.com erbij gedaan zodat je daar eventueel iets kunt bestellen wat je interessant lijkt. Dit zijn affiliatielinkjes die er voor zorgen dat wanneer jij iets via die link koopt, ik een klein gedeelte van de opbrengst krijgt, terwijl jou dat niets extra’s kost.)

En verder?

We deden meer met de week zonder vlees en hoewel ik dat best een uitdaging vond, beviel me dat eigenlijk enorm goed. Het was leuk om weer eens een weekje creatief te bedenken wat we dan zouden gaan eten en nieuwe recepten uit te proberen. Nu ben ik niet direct van plan om vegetariër te gaan worden maar ik vind het wel een goede manier om bewuster te kijken naar je vleesconsumptie, zeker nu er hele goede vervangers zijn.

Wat heeft maart jou gebracht?

liefs Kirsten