De zomer is nu echt afgelopen en de laatste dagen van september zijn volop herfstig. Af en toe een zonnetje maar de temperatuur daalt hard. Ik heb zelfs mijn dikke jas alweer een keertje aan gehad. Ik kijk uit naar de echte herfst met bruine blaadjes en waterige zonnetjes. Maar voordat dat komt, kijk ik eerst nog even terug op de maand september waarin ook weer allerlei leuke en minder leuke dingen gebeurden.

Hoe gaat het met werk?

Het schooljaar is inmiddels alweer in volle gang en ik begin ook langzaam te wennen aan mijn nieuwe functie als begeleider van leerlingen die wat meer positieve ervaring nodig hebben op school en leerlingen die wat extra uitdaging nodig hebben. Het is voor ons op school nieuw dat we dit op zo’n grote schaal doen, dus het is regelmatig trial and error. Maar van elke stap die we zetten, leren we weer en komen we vooruit, dus dat is een mooi gegeven. Ik vind het enorm leuk om nu juist met die leerlingen aan de slag te gaan die de afgelopen anderhalf jaar niet zo lekker aan hun trekken zijn gekomen. Juist zorgen voor die positieve ervaringen op school is zo leuk. Ik klets veel met ze en we spelen regelmatig spelletjes. Iets wat ik natuurlijk helemaal niet vervelend vind!

Blogger by Nature op 9 September

9 september ging ik voor het eerst naar Blogger by Nature. In de blog die ik erover heb geschreven kun je uitgebreid lezen hoe het was en wat ik er geleerd en gedaan heb. Ik vond het vooral een enorm leuke ervaring om zoveel ‘collega’s’ te ontmoeten die ik soms als jarenlang online ken, maar nog nooit in het echt had gezien. Bijzonder hoe makkelijk het gesprek dan begint en eigenlijk amper meer stopt. Overigens bleek het ook helemaal prima te zijn om een kamer te delen met iemand die ik nog nooit eerder had ontmoet. Ik had echt zo’n kampgevoel!

Wat meer aandacht voor Mamagisch

Na dit weekend ben ik ook echt aan de slag gegaan met het verbeteren van mijn sites. Dit gebeurt veelal op de achtergrond, dus daar heb jij niet zoveel last van. Mar het is tof om te zien dat het ook echt nut heeft. waar ik in het begin van het jaar vooral focuste op de opzet van Blog je Business, heb ik nu weer wat meer ruimte om ook keihard aan Mamagisch te werken. Op dit moment ben ik druk bezig met een nieuwe wekelijkse blogserie waarvan volgende week de eerste blog online komt. Compleet gericht op vragen van moeders. Dus je gaat hier nog meer herkenbare content voorbij zien komen! Wat ik dan zelf ook weer leuk vind, is dat ik dit dus ook wat actiever ga doorvoeren op mijn Instagramaccount. Hou alles dus lekker in de gaten!

Zwemles

En dan is er nog de zwemles. Pippa mocht deze maand voor het eerst op les komen en dat had nogal wat voeten in de aarde. Ze vond het enorm spannend, maar had er ook enorm veel zin in. Alleen, ja, alles bij elkaar zorgde er wel voor dat het dikke tranen was. En zo ook bij les 2 en 3. Komende vrijdag is les 4 en ik hou mijn hart vast want het is natuurlijk voor niemand leuk als zij zo overstuur is. Ik kreeg op Instagram al een paar fijne tips, dus ik hoop dat het daarmee beter gaat.

Hoe gaat het met mij?

Laten we maar zo zeggen: ik klaag niet. Links en rechts heb ik wat last van mijn holtes, maar het hoe herfstiger het wordt, des te minder heb ik last van mijn allergieën. Daarover gesproken, ik ben gestart met de immunotherapie waarbij ik steeds injecties krijg om mijn lichaam te laten wennen aan de allergenen. Ik begon de therapie met 5 prikken voor berkenpollen en dat moest ik bekopen met twee dagen knallende koppijn.

De week erna startte ik met de therapie voor huisstofmijt en hoewel ik dacht dat ik de dans aardig zou ontspringen, bleek dat toch niet zo. Ik was aan het eind van de middag zo verschrikkelijk vermoeid dat ik op de bank in slaap viel en drie uur later wakker werd met een gloeiend lijf en een nog duffer hoofd dat dan ik al had. En bij checken van de geprikte plekken zag ik dat ik echt een flinke reactie had gekregen. Grote rode plakkaten die vooral erg gloeiden en jeukten. Geen pretje maar ik heb goede hoop dat het de volgende keer minder zal zijn. De komende weken krijg ik van beide stoffen maar 1 prik.

Voor het eerst weer naar het theater

Wat ook weer een heerlijke beleving was, was mijn tripje naar het theater. Sebas speelde als drummer mee in het orkest bij een groot musicalconcert en ik ben natuurlijk gaan kijken. Het was heerlijk om weer een avondje in het theater te mogen zitten en ik heb voor de volle 100% genoten van de show. Het concert werd gezongen door 6 solisten, waaronder Tony Neef, Martijn Vogel en Ellen Evers en zij werden begeleid door een orkest waarin veel bekenden van ons meespeelden plus een achtergrond koor waar ook weer een aantal mensen van mijn oude musicalgroep meezongen. Stiekem was ik wel een tikkie jaloers dat ik er ook niet stond, maar dat komt wel weer een andere keer. Voor nu was het heerlijk om als trotse moeke in het publiek te zitten!

Challenges

Lopen

Ja, wat moet ik er van zeggen. Ik loop nu al een paar weken bij de fysiotherapeut voor de klachten in mijn hiel die ik sinds de zomer heb. En de enige remedie tegen dit probleem is rust nemen. Dat betekent dan ook dat ik nu sinds een maandje niet meer mijn dagelijkse ommetje loop, gewoonweg omdat ik achteraf teveel pijn krijgt en dat is het me niet waard. De fysio heeft helaas ook nog niet het gewenste resultaat behaald, dus ik ga komende week weer even terug naar de huisarts voor verdere stappen. Misschien heb ik toch een steunzooltje of iets dergelijks nodig om van dit probleem af te komen.

Spelletjes

Thuis hebben we niet zoveel nieuwe spelletjes gespeeld maar op mijn werk met mijn nieuwe leerlingen des te meer. Ik speelde onder andere good old Toren van Pisa en Triominos maar deed ook met groep 8 meer met een toffe online escaperoom. Zo leuk om met bepaalde spellen zoveel meer uit kinderen te kunnen halen dan met een normale les. Ook heb ik met een aantal kids SmartGames gespeeld en nu vraag ik me dus af om die dingen er ook voor volwassenen bestaan, dus waar je zelf ook echt je hersens voor moet kraken. Heb je suggesties, ik hoor het graag!

Eigenlijk had ik halverwege de maand een spelletjesdate bij The Game Inn met fotograaf Lisanne (trouwens, zij maakte die leuke foto die bovenaan deze blog staat) gepland staan, maar die moest helaas worden afgezegd. Gelukkig hebben we een nieuwe afspraak gemaakt, dus wat in het vat zit verzuurt niet.

Puzzels en lezen

Als ik mijn puzzelquotum wil gaan halen dit jaar, zal ik toch echt wel even aan de bak moeten. Ik heb deze maand de 11e puzzel gemaakt en ik heb er nog een klaar liggen om te doen. Ik moet trouwens eens even kijken of ik in mijn buurt nog een paar puzzels kan ruilen of lenen. Mijn voorraad begint nu echt wel een beetje terug te lopen en heel eerlijk, heel goedkoop zijn de leukste puzzels niet. Het punt is nu alleen dat ik eigenlijk zoveel mogelijk vrije tijd in mijn bedrijven wil stoppen. Ik heb zoveel ideeën maar ja, je kunt je tijd maar een keer gebruiken.

Zo gaat het dus ook met lezen. Ik ben op dit moment zoveel bezig met werken, wat overigens echt niet zo voelt hoor, maar dat heeft wel z’n weerslag op mijn vrije momenten. Op dit moment kijk ik liever even een aflevering van Downton Abbey, dan dat ik een boek pak. Komt vast wel weer goed, want ik ben inmiddels alweer in het laatste seizoen en daarna heb ik gewoon weer wat meer tijd om een puzzel of een boek te pakken.

Wasgjj puzzel
Dit blijven toch wel echt de leukste puzzels!

Leuk dat je weer even kwam lezen. Heb je nog tips of opmerkingen over de dingen die ik heb meegemaakt? Laat het me gerust weten door een reactie achter te laten of me een DM te sturen op Instagram.

liefs Kirsten