Pokemon is nog steeds ontzettend populair. Nog steeds worden de series en films bekeken en ook de Pokemonkaarten zijn weel immens populair onder jonge kinderen. We zijn dus nog lang niet af van deze schattige pocket-monsters. Heb jij een Pokemonfan in huis? Dan is het boek Pokemon stap voor stap leren tekenen zeker wat voor jou!

Al meer dan 25 jaar Pokemon

“Ik kies jou Pikachu!” Het zijn woorden die ik niet zo snel zal vergeten. In 1995 werd The Pokemon Company opgericht en werden kinderen overspoeld met games, tv-series en andere merchandise. Pokemon was in die tijd immens populair en iedereen had het erover. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en is de populariteit nauwelijks afgenomen. Alweer 7 jaar is het spel PokemonGo! een hit en door films als Detective Pikachu krijgt de franchise steeds weer nieuwe fans. En ja, ik moet ook toegeven: ik ben er ook een van, haha!

Ook ik keek de tv-serie, de films en speelde de spellen op de Gameboy en later Nintendo DS. Inmiddels wordt er ook nog op de Switch gespeeld en kijken onze meiden graag een van de nieuwere series die we via het Pokemonkanaal op onze Apple TV binnenkrijgen. Het wordt hen dus ook met de paplepel ingegoten.

Zelf Pokemon tekenen

Het is dan ook niet raar dat ik heel enthousiast werd toen ik van uitgeverij Deltas het nieuwe boek Pokemon stap voor stap leren tekenen binnenkreeg. Want hoe leuk is het om Pikachu, Charmander en nog wel 40 andere Pokemon zelf te leren tekenen?

In dit leuke boek voor tekenaars worden de stappen om een Pokemon te kunnen tekenen aan je uitgelegd. Heb jij wat er nodig is om een echte Pokemon tekenkampioen te worden? Het leuk is, je hebt hier helemaal geen speciale dingen voor nodig. Gewoon een potlood en een papier! Voorafgaand aan de tekenopdrachten, geeft dit boek je ook nog een aantal goede tips om echt goed te gaan tekenen. Wat moet je vooral wel en juist niet doen? Ook is er geen goed of fout. Tekenen is een proces en door het vaker te doen, zul je ook beter worden!

Pokemon Pikachu leren tekenen
Tekentip om Pokemon te leren tekenen.

Je zult zien dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is om Pokemon zelf te tekenen. De aanwijzingen zijn goed te volgen en ik denk dat dit boek leuk is voor kinderen vanaf een jaar of 7.

Pokemon stap voor stap leren tekenen | Deltas | ISBN 9789044763881 | Adviesprijs €18,95
Verkrijgbaar in de zowel de fysieke als online boekhandel.

Win een exemplaar van Pokemon stap voor stap leren tekenen

Nu kan ik me voorstellen dat wanneer jij een kleine grote Pokemonfan in huis hebt, je dit boek ook wel wilt hebben! Gelukkig mag ik van Deltas ook weer een exemplaar een aan van jullie cadeau doen. Om kans te maken volg je de onderstaande stappen:

  • Je laat een reactie achter onder deze blog waarin je vertelt dat je meedoet. Vertel me ook wie jouw favoriete Pokemon of die van je kind is!
  • Bij die reactie laat je een geldig e-mailadres achter (zodat ik contact met je kan opnemen als je wint)
  • Niet verplicht maar wel heel fijn: like het Facebookbericht bij deze winactie en tag eventueel iemand die dit boek ook leuk zal vinden. Als je Mamagisch wilt volgen op Facebook of Instagram is dat helemaal super!
  • De winactie loopt van zaterdag 10 juni t/m vrijdag 23 juni hierna neem ik per mail contact op met de winnaar.

Veel succes!

Bekijk ook de andere lopende winacties!

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.

* Deze blog bevat affiliatelinks