Vanaf woensdag 9 augustus is de nieuwste Ninja Turtles film in de bioscopen te zien. In Ninja Turtles: Totale Chaos (Originele titel: Ninja Turtles: Mutant Mayhem) gaan de Turtles de strijd aan met mutantenschurk Superfly om de mensheid te redden. Wij waren uitgenodigd bij de feestelijke familiepremière en dat was uiteraard weer een ontzettend leuke ervaring!

Familiepremière van Ninja Turtles: Totale Chaos

Wij hadden weer een leuk uitje deze week. We waren namelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke familiepremière van de nieuwste Ninja Turtles film. Je snapt dat we die uitnodiging niet aan onze neus voorbij lieten gaan en we zondagochtend vol goede moed naar Amsterdam reden voor dit feestje met een stevige dosis jeugdsentiment. Zoals altijd was de bioscoop helemaal in stijl versierd en mochten de kinderen zich ook laten schminken als echte turtles. Natuurlijk waren er ook twee levensgrote Ninja Turtles om mee op de foto te gaan, wat de meiden voorafgaand aan de film nog wel wat spannend vonden, maar na afloop wilde Pippa toch wel met ze op de foto en ik natuurlijk ook, haha.

Premiere Ninja Turtles Totale Chaos

Waar gaat de film over?

In de film leren we de Turtles kennen als tieners met hun eigen drang om de wereld te verkennen. Hun vader Splinter (je-weet-wel, die rat) is daar helemaal niet zo happig op want mensen zijn SLECHT! Als de Turtles op een van hun stiekeme avonturen kennis maken met April O’Neill en haar helpen haar gestolen scooter terug te krijgen, ontstaat er een nieuwe vriendschap. April vertelt ze over de gebeurtenissen op school en haar eigen redenen waarom ze graag een knaller van een nieuwsbericht schrijft voor de schoolkrant om zo weer in de goede gratie van haar medeleerlingen te komen.

De Turtles laten zich meeslepen in een strijd tegen een mutantenleger dat geleid wordt door Superfly, de mutantenschurk die diverse diefstallen heeft gepleegd om zo een allesvernietigende machine te kunnen bouwen en hiermee voor eens en altijd a te rekenen met de mensheid hoe we die nu kennen. Daar willen de Turtles natuurlijk een stokje voor steken en in hun strijd krijgen ze hulp uit een wel hele bijzondere hoek.

‘Dat was een gave show!’

Wij zagen de film in de Nederlands gesproken 3D versie. Voorafgaand aan de film werd ook nog een gedeelte van de stemmencast voorgesteld. Het is natuurlijk heel leuk om te zien welke gezichten achter de stemmen zitten, maar het valt me altijd op dat vooral de kinderen die inspreken, ook heel welbespraakt en een tikkeltje overdreven zijn. Gelukkig lagen we vervolgens wel helemaal in een deuk om Jörgen Raymann die vooral de spot dreef met het fijn dat hij korter in de film zit dan zijn naam op de aftiteling te zien is.

Stemmencast Ninja Turtles Totale Chaos

Hoewel de film een kijkwijzer van 9+ heeft, vonden de meiden de film echt heel leuk. Natuurlijk wordt er veel ‘gevochten’, maar echt op een tekenfilmmanier. Overigens is de filmstijl wel echt heel gaaf, echt in de comic-stijl en door het 3D effect maakt dat het nog gaver! Achteraf zei Nova: ‘Dat was een gave show!’. En gelijk had ze!

Trailer Ninja Turtles Totale Chaos

Ninja Turtles: Totale Chaos (OV: Ninja Turtles: Mutant Mayhem) is vanaf 9 augustus in de bioscoop te zien zowel in de OV als in de NL versie en in 2D of 3D. De film duurt 100 minuten.

liefs Kirsten