Het is woensdag, dus weer tijd voor een lekker recept van een makkelijke maaltijd. Deze week koos ik voor een eenpansgerecht, nou ja, eigenlijk tweepansgerecht but who’s counting, met sperzieboontjes, satésaus met gehakt en rijst. Super simpel om te maken en geschikt voor de kids!

Variatie in het menu zonder pakjes en zakjes

Ik probeer de hele week door te zorgen voor voldoende variatie tussen rijst aardappelen en pasta. Nu was ik eigenlijk helemaal niet zo’n rijsteter maar daar is de laatste tijd verandering in gekomen omdat ik een paar heerlijke nieuwe recepten heb ontdekt. Nu heb ik stiekem een enorme hekel aan koken met pakjes en zakjes en omdat ik eigenlijk nooit volgens een recept kook en er altijd een beetje mijn eigen spin aan geef, ligt er vaak toch weer compleet iets anders op mijn bord. En deze keer pakte dat goed uit!

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 250-300 gram ongekookte rijst
  • 1 potje kant en klare satésaus of zo’n 400 gram zelfgemaakte satésaus
  • 450 gram (diepvries) sperzieboontjes
  • Teentje knoflook
  • 400 gram gehakt naar keuze
  • 2 uitjes

Ter garnering:

  • Gebakken uitjes
  • Dry-Roasted pinda’s

Wat moet je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Tip van flip: als je elektrisch of op inductie kookt, zet je pan niet terug op het warme kookplaatje. Dan heb je aangekoekte rijst in je pan!.

Zet een hapjespan op het vuur en verwarm daarin een beetje olijfolie of boter. Snijd de uitjes en de knoflook fijn en bak dit even kort in de hapjespan. Voeg de gehakt toe en bak deze rul. Voeg hier de sperzieboontjes en de satésaus aan toe en roer het een goed om. Laat het nog minimaal een minuut of 5 doorsudderen. Ik doe zelf het deksel er op, zodat de boontjes die niet helemaal onder de saus liggen, gaar gestoomd worden. Roer regelmatig even om. Heb je het idee dat de saus erg dik is, voeg dan een klein beetje water toe en roer goed om.

Rijst op je bordje, schep sperziebonenschotel erop en garneren met wat gebakken uitjes en dry-roasted pinda’s voor de bite. Eet smakelijk!

Dit keer heb ik het mezelf heel makkelijk gemaakt met een kant en klaar potje satésaus, maar je kunt natuurlijk ook zelf lekkere satésaus maken. Bijvoorbeeld die van Chicks Love Food!

liefs Kirsten